Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Oficiální aktualizace navigací MIO

Re: Oficiální aktualizace navigací MIO

Příspěvekod sstopar v 10 bře 2009 08:16

@ BOSS - pocita, ale pozdeji ...
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod deusexx v 10 bře 2009 08:34

Dane,pokud je to jak se tady píše,že nepojede to nebo ono...pro mě nepoužitelnost BT a TMC je tady v tom případě krok zpět.Nechápu,proč to nedotáhnuli do konce.I když je možné,že se budou objevovat updaty,se kterými to "třeba" na konec chodit bude. :o
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 10 bře 2009 10:31

Ono to asi bude o tom, že ne každý novější SW je kompatibilní s předchozími variantami přístrojů a jejich Firmware a spíš se divím tomu, že novější SW nepodporuje to, co starší podporuje a k tomu všemu Mitac bezostyšně veřejně uvádí, že se rozhodli upřednostnit stoprocentní funkčnost při navigování před dostupností dalších funkcí jako BT, TMC a MioAudio. Jakoby používáním BT, TMC a MioAudio funkčnost navigování trpěla :twisted:

Takže upgradem na Miomap2008 kvůli novým mapám přejdeš na jiný (novější) navigační soft a přijdeš tím ale o to, na co jsi byl u předchozího softu zvyklý a čeho by ses nerad vzdal. Jakoby ti doktor vyměnil tvá stará (ale funkční) játra za játra mladšího člověka, ale přitom bys nemohl používat tvé původně zdravé ledviny a musel kvůli chodit na dialýzu (tzn. místo TMC musel poslouchat rozhlasové dopravní zpravodajství) nebo by ti telefonní operátor nabídl přehrání HW abys mohl volat i z tunelu, ale nešlo by odnikud posílat sms a pro posílání sms bys musel mít jiný mobil.

Chybí tu jakási standartní typizace toho, co je pro "běžného" uživatele MIO navigací (a nejen jich) užitečné a co nikoliv. Rozhodně tím nemyslím to, že by ty požadavky na HW a SW mělý být maximalistické a mít z MIO kromě navigace rovnou kapesní PC s navigací.
Samozřejmě, že asi neexistuje takový přístroj a navigační program, který by univerzálně vyhovoval všem, nebo alespoň drtivé většině lidí, a aby u něj byla pro stávající klienty technická podpora stahovat čerstvé aktualizace (byť za mírný poplatek), jinak by ho už dávno někdo vyráběl s stal by se Gatesem na navigačním trhu.

Myslím, že co se týče samotného navigačního SW, je dle mého názoru takovým SW, který byl schopen nabídnout uživatelům nejvíce právě iGO8, ale uvědomme si, co všechno jsme z toho vlastní a cizí prací dokázali vytřískat (totální změna vzhledu, rozšířené funkce radarů, blokování silnic, multitrasa, oblohy, sluníčka,...) a MioPocket nebo tomasII APP ti z toho de facto ten kapesní PC udělají a porovnej to se standartním skinem iGO8 a to ještě na iGO8 nějaké funkce zbývá doladit, než bude iGO8 na PNA fungovat na dokonale (napadá mne např. indikace stavu připojení BT, nelze volat na čísla z POI,... ale to je oproti zde diskutovaným problémům mucha).
Ikdyž iGO8 s aktualizací svých produktů pro své klienty (např.map) taky zrovna nepospíchá - jak psal tomasII - za €90 mapy 2008.04, což není s ohledem na ceny navigací vč.iGO8 zrovna mírný poplatek a gratis je k dispozici momentálně update na verzi iGO8.0.0.55127 s mapami 2008.01 - viz. jeho příspěvek viewtopic.php?f=9&t=85&p=15851#p15851 a přitom všichni moc dobře víme, která verze iGO8 a map teď frčí.
No a pak se Poláci snaží zavádět kontroly legálností navigačního SW a map :!:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 10 bře 2009 17:31

No a ty si nahraješ Miomap2008 do Mia a přijedeš do Polska a tam ti polskej odborník vezme C520, protože v ní máš nějakej cizí soft a ne Miomap 3.3. :lol: :lol: :lol:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 10 bře 2009 17:33

Ne, ne, neboj, já s sebou budu vozit to DVD, co mi pošlou :!:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod BOSS v 10 bře 2009 18:03

sstopar no já jsem někde četl, že aktualizace pro C 710 nebude ale že nám nabídnou přístroj nový s přijatelnou cenou. Tak nevím jestli to myslí tak, že já jim donesu origo 710 a oni mi prodají jiný nový přístroj za zvýhodněnou cenu, no jsem na to zvědavý. :roll:
NAVON - 750
- IGO-Primo - 8.5.9153032 - ResidentFlash
- IGO-Primo - 1.2 9.2.1. 178658 branding GJ-AK Si v 3.9.0 - SDMMC

MIO C - 710

- IGO-Primo - 8.5.11.155811 - SD card
BOSS

Příspěvekod SvoDa v 10 bře 2009 18:05

Možná bude stačit doklad o ekologické likvidaci starého přístroje ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 10 bře 2009 18:12

Možná prý bude stačit i potvrzení od zlodějů, že ten stroj S.N. 1234567890 sebrali právě dotyčnému :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 10 bře 2009 18:30

Já bych to tipoval takhle:

Cena MioMoov xx ........... 5.450,-
Cena C710 dnes ..............- 450,-
Manipulační poplatek ........ 450,-
-------------------------------------------
Cena za aktualizaci .........5.450,-
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 10 bře 2009 21:16

Myslím, že Tomáš má přehled a jeho tip bude asi pravděpodobný.

Jen aby nebyl příliš optimistický. :oops:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na Odkazy a zajímavosti na internetu