Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Oficiální aktualizace navigací MIO

Re: Oficiální aktualizace navigací MIO

Příspěvekod addam v 09 bře 2009 20:45

MIO dnes (nejen) na moji žádost mírně rozšířilo FAQ k oficiální aktualizaci:
http://www.mio.com/ee/freeupgrade/CZ/FAQ.html
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2009 21:11

Otázka:Budu moci po aktualizaci používat všechny nadstavbové funkce, jako je Bluetooth, audio přehrávač apod.?
Odpověď: Tyto funkce nebudou při používání MioMap 2008 dostupné. V navigacích C520 WEU, C720 a C720b, kde je aktualizace umístěna na SD kartě, je ale možné se po vyjmutí karty a restartu přístroje vrátit k původní softwarové výbavě, kde budou funkce přístupné stejně jako před aktualizací.
Vzhledem k problémům s kompatibilitou mezi hardwarem navigací série C a novým softwarem MioMap 2008 jsme se rozhodli upřednostnit stoprocentní funkčnost při navigování před dostupností dalších funkcí.

Pochopil jsem dobře, že kromě modelů C520 WEU, C720 a C720b, tzn. zrovna u mé C520 si přehráním softu z DVD zlikviduji Bluetooth, audio přehrávač apod.? Tím apod. asi myslí TMC, o jehož nefunkčnosti po přehrání FW se zmiňují o pár řádků výše. To by mi pak ale asi TMC nechodilo ani v iGO8?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod xroman v 09 bře 2009 21:34

Fakt jsem zvědavej na toho šílence z našich řad, co si na svého miláčka toto.... nainstaluje. Jedinou možnost jak to vyzkoušet je to nainstalovat, jak už zde bylo psáno, na cizí navigaci. Také mám pár známých, kteří mají navigaci v "panenském" stavu a tak je o této jedinečné a skoro zadarmo nabídce budu hned informovat a rád jim pomohu s instalací. :D :D :D .
Samsung Galaxy S22+
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
xroman
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jarouš v 09 bře 2009 21:36

Vypadá to tak,ale pokud by se zlikvidovalo TMC tak do toho nejdu.Musíme zapátrat u Adama.Vše ostatní bych snad oželel.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2009 21:39

No mně by celkem vadila i absence BT.
nejen kvůli přijímání souborů z PC, ale i k telefonování.
MIOAudio přehrávač bych obětoval (existují i analogické aplikace).

Romane, držím ti s tou instalací tvým "známým" palce a těším se na tvůj report :D :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod addam v 09 bře 2009 22:20

to SvoDa - obávám se, že jsi to pochopil správně - u všech starých modelů (s výjimkou C720/C720b a C520 WEU - tzn. s original SD kartou na které jsou podrobné mapy WesternEurope) dojde k nevratné změně firmware.

Navigační program MioMap2008 nedokáže spoupracovat s BT HF a TMC u starých modelů.
Takže - tyto funkce nebudou fungovat nikomu kdo bude používat MioMap2008, ale ten kdo má model navigace u kterého nedojde k přeflashování firmware, bude mít možnost vytáhnout od výrobce získanou SD kartu a naběhne mu standardní navigační program MioMap 3.x /nebo nestandardní iGO8/ kde funkce BT HF a TMC fungují.

Tedy tak jsem to pochopil já :?
Na základě toho co vím a toho co jsem měl možnost testovat, bych řekl že pokud tuto aktualizaci použiješ na své C520 (ne WEU), tak pro následné zprovoznění iGO8 budeš muset provést jeden z unlocků které jsou určeny pro MIO MOOV viz. třeba zde: viewtopic.php?f=28&t=346. Ale jestli na takto přeflashovaném a následně odblokovaném přístroji bude v iGO8 fungovat BT HF a TMC, to nevím - spíš bych řekl že ne.
Pak je zde ještě jedna nouzová možnost a to je "cestování v čase", neboli vrácení původní (současné) verze firmware, což u většiny modelů dokážu, ale s finální verzí této aktualizace (která fyzicky lidem dorazí za 3 týdny) jsem to zatím neměl možnost vyzkoušet (doposud jsem pracoval pouze s beta-verzí) :arrow: takže na to radši nespoléhejte.

Obávám se, že tento problém budu muset řešit a testovat nejpozději několik hodin poté co první zákazníci provedou aktualizaci a poznají "Čínskou pomstu 2008" a já budu zavalen žádostmi o obnovení původní verze FW a SW :x
addam
Administrátor

Příspěvekod addam v 09 bře 2009 22:34

A ještě něco - pokud chcete nezávazně a hlavně bezpečně vyzkoušet ČínskouPomstu2008, tak vám ji ve spustitelné formě můžu dát do své složky (víte kam). Možná to bude rozumnější a bezpečnější, než dobrovolně páchat vlastní MIOvraždu :idea:
addam
Administrátor

Příspěvekod PVZ v 09 bře 2009 22:37

Ty máš niekedy dobré nápady. :D :arrow:
Prestigio GV 5850HDDVR Android s PRIMOM 2, 9.6.29.365016; skin fmilan & amater v. 2.4,1_a a BE-ON-ROAD EUROPA; iPhone 5 s Navigonom
Usporiadateľ klubových zrazov na Slovensku
PVZ
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 10 bře 2009 07:31

Adame, já se přidávám k testnutí bezpečné formy, vyzkoušet ČínskouPomstu2008 :D Istota je gulomet.Už se na to těším.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 10 bře 2009 07:46

Myslím, že nám tu nejde ani tak o to, mít za každou cenu v našich MIO řady C aktuální MIO software, tzn. na místo MioMap v3.3. MioMap 2008, ale o to, abychom měli zachovánu možnost mít v šochli originální SW s vizí pravidelné "oficiální" aktualizace map.

Vzhledem k tomu, že MioMap 3.3. skončil a mapy pro něj se již aktualizovat nebudou, je MioMap 2008 jedinou možností pro přechod na originální SW s originálními mapami, což si ovšem u běžného uživatele vyžádá i nenávratnou změnu Firmware a tím i absenci TMC, BT a MioAudio.

Adamova nabídka na případný návrat k FW MioMap 3.3. např. u C520 po instalaci MioMap 2008 jsou užitečná zadní vrátka. Díky.

Nicméně běžný uživatel, který se rozhoduje o "použití" aktualizace" musí dát na misky vah:
origo SW MioMap 2008 s relativně aktuálními mapami bez TMC, BT a MioAudio
X
origo SW MioMap 3.3. se starými a do budoucna neaktualizovanými mapami s funkčními TMC, BT a MioAudio.

Další Adamova nabídka - provozuschopná "ČínskáPomsta2008" bez nutnosti změny FW ;) je taky dobrá věc (zase ti patří dík), ale zase to neřeší tu originalitu SW v šochtli.

Tudíž jakýmsi třetím ramenem vah je zmiňované "neoriginální" SW MioMap 2008 (nebo nějaké jiný navigační SW) a je docela možné, že mnoho uživatelů, kteří by neradi přišli o "vymoženosti" vyplývající z MioMap 3.3 (tzn. TMC, BT a MioAudio) a přitom chtěli MioMap 2008 (nebo něco jiného, u čeho fachčí TMC, BT a aktuální mapy) se nenakloní ani na jednu, ani na druhou stranu pomyslných vah, ale na tu třetí.

MioMap2008 jsem ještě nezkoušel, ale myslím, že někteří to na svých Cx20 zkoušeli (že Mirku :D ) a proto se ptám - je vůbec MioMap 2008 uzpůsobený funkci TMC? Co se týče BT, tak při zachování FW co máme v rámci MioMap 3.3. se dá přinejhorším BT spustit před spuštěním MioMap2008, ale TMC :?:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Odkazy a zajímavosti na internetu