Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Oficiální aktualizace navigací MIO

Re: Oficiální aktualizace navigací MIO

Příspěvekod SvoDa v 04 bře 2009 15:55

SvoDa píše:... a Mio uvádi zdarma v ceně 89 € ;)

SvoDa píše: to DVD má hodnotu 89€

Vždyť já přece Mirku nikde nepsal, že to stojí víc, než 8€ za poplatek, jen celou dobu píši o tom, že to má hodnotu 89€ :o
A jak si pamatuji z ekonomiky, tak hodnota a cena není totéž a celou dobu se tu bavíme o bezplatné aktualizaci, kdy jediným nákladem je manipiulačních 8€.
Prostě přesně jak píšeš: Pokud něco dávám zadarmo, tak to dávám zadarmo a přesto to má nějakou hodnotu
Jen jsem se zmínil o sousedním vlákně, kde Adam sondoval nové mapy za 2000 a zaujala mne ta časová i cenová/hodnotová souslednost a podobnost obou těchto nabídek.
Doufám, že z toho nikdo neusuzoval, že by se mělo platit za bezplatnou aktualizaci přes web MIO 89 + 8 € :o :o :o :o
Naposledy upravil SvoDa dne 04 bře 2009 16:04, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 04 bře 2009 16:03

SvoDa píše:@Mirku, nevěřím, že bys kvůli této jednoduchosti opustil iGO8 se svými IconX a Kikkerem a vrhnul se na MioMap2008 :o

To určitě ne, jen mě lákalo to odzkoušet :D
amatér
Moderátor

Příspěvekod warhead v 04 bře 2009 16:16

Aspon ted vsichni vime na cem jsme :D a Dan uz vi ze se nejedna o globalni spiknuti v aktualizacich Mio :lol:
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Příspěvekod SvoDa v 04 bře 2009 16:39

Neštengruj, neštengruj, já nepsal o spiknutí :twisted: , ale o možné souvislosti, strategii či náhodě ;) a ti, co tu nečtou Adamovy odkazy na tiskové zprávy, pak zahlcují toto vlákno zbytečnými dotazy, jelikož nevědí, jakou má ta bezplatná aktualizace map hodnotu :!: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 04 bře 2009 16:50

Na tom potvrzovacím registračním mailu je nejlepší závěr:
O této propagační akci jsem se dozvěděl z: kopii faktury
K formuláři připojuji: Internetu

Doufám, že ten upgrade nebude mít podobnou funkčnost :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 04 bře 2009 16:51

taky jsem si toho všiml :lol: :lol: a je to zajímavé, bo na .pdf je to správně
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod warhead v 04 bře 2009 16:52

Jiste ja jen ze spojovat snahy mistnich a cinanu se mi zdalo pomerne az konspiracni teorie :D Takze hura na Cardinale :twisted:
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Příspěvekod Jarouš v 04 bře 2009 21:09

Tak jenom koukám :o :o ,co se kvůli jedné hovadině nechá napsat příspěvku :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod addam v 04 bře 2009 22:58

Kluci zkusím to vaše dohadování trochu rozčísnout. Níže je email, který jsem dnes večer rozeslal zákazníkům, kteří si přáli od nás získávat informace o aktualizacích MIO. Třeba tam najde odpovědi na některé své dohady ;)

Vážení zákazníci,
omlouvám se za další informační email, kterým Vás vyrušuji. Včera jsme Vám rozeslali zprávu s oznámením o vydání aktualizace pro starší modely navigací MIO.

Během dnešního dne jsem byl absolutně zahlcen telefonáty od Vás – zákazníků. Celkově jsem dnes přijal 139 příchozích tel. hovorů a mnoho lidí se mi vůbec nedovolalo, protože v podstatě neustále jsem měl obsazeno, nebo jsem naopak hovor nepřijímal, protože jsem telefonoval na druhé lince. Omlouvám se těm, kteří se mi nedovolali.
Zároveň mi dnes přišlo celkem 683 emailů s dotazy týkajících se uvedené aktualizace. Není mých silách na všechny tyto jednotlivé dotazy (emaily) odpovědět, proto volím tuto formu hromadného emailu, ve kterém se pokusím shrnout do jednotlivých bodů odpovědi na nejčastější dotazy a závěrem se pokusím nastínit možné alternativní řešení.

1) V první řadě bych rád upřesnil, že včera vydanou aktualizaci starších modelů je možno provést jedině způsobem, který je detailně popsaný na webových stránkách výrobce - http://www.mio.com/ee/freeupgrade/index.html. Tuto aktualizaci Vám tedy nemůžeme provést my (naše firma) a ani žádná jiná firma nebo prodejce v ČR. Společnost MIO se rozhodla že tuto aktualizaci bude provádět výhradně sama, respektive prostřednictvím autorizovaného servisního střediska produktů MIO, což je v ČR firma VSP DATA a.s.

2) Detailní postup jak získat tuto aktualizaci je popsaný na výše zmiňovaných stránkách výrobce. Tento postup stanovil výrobce a žádný jiný postup není v současné době možný. Veškeré nejasnosti, nebo dotazy spojené s tímto postupem prosím směřujte na infolinku společnosti MIO, jejíž tel. číslo je: 246 080 707. Opravdu není v mých silách zodpovídat na dotazy tohoto typu – zcela otevřeně a upřímně říkám, že mám v tomto případě pouze takové informace, které firma MIO oficiálně zveřejnila na svých webových stránkách. To znamená, že mám do posledního písmene stejné informace jaké máte i Vy.

3) Provedením této aktualizace dojde u některých modelů ke změně firmware a případnému omezení některých funkcí – toto je detailně popsáno zde: http://www.mio.com/ee/freeupgrade/CZ/FAQ.html#10
Nevím jak se k této skutečnosti vyjádřit – osobně zatínám pěsti vztekem a zcela chápu rozhořčení některých uživatelů. Sám jsem majitelem několika navigací MIO a s tímto postupem bytostně nesouhlasím. Ovšem jediné co proti tomu mohu udělat, je stejná věc jakou můžete udělat Vy – tzn. kontaktovat firmu MIO prostřednictvím jejich infolinky.

4) Celá tato aktualizace navigačního programu a mapových podkladů je ZDARMA. Výrobcem stanovený poplatek 8 EUR (cca 220 Kč) je cena za logistické náklady – to znamená cena za balné, dopravné a doběrečné. Upozorňuji na to, že tato relativně nízká cena má omezený termín trvání, který končí 31.5.2009. Po tomto datu, bude firma MIO tuto aktualizaci poskytovat za plnou cenu, což je 89 EUR (cca 2490 Kč). Doporučujeme tedy tento termín nepromeškat!

5) Pokud vlastníte více kusů navigací MIO, tak musíte pro každý jednotlivý kus provést samostatnou žádost o aktualizaci. To znamená, že pokud například máte 3 starší navigace MIO, tak se budete muset zaregistrovat a vyplnit žádanku pro každou navigaci zvlášť – t.j. 3x

6) Pokud již nemáte doklad o nákupu navigace (fakturu, dodací list, nebo stvrzenku), tak (jestli jsem to správně pochopil) namísto dokladu odešlete originální DVD, které bylo součástí balení. Budete-li odesílat daňový doklad, tak doporučuji provést si před odesláním kopii.

7) Pokud máte model navigace MIO, ve kterém jsou v současné době pouze mapy ČR a východní Evropy a po přechodu na nový navigační program MioMap2008 byste chtěli zakoupit i mapy západní Evropy, tak opět doporučuji kontaktovat infolinku výrobce. Podle předběžné a neoficiální informace kterou jsem získal, by toto mělo být v budoucnu umožněno.

8) Oproti očekávání, se včera vydaná aktualizace nevztahuje na nejstarší modely navigací – tzn. na modely MIO C510 a MIO C710 a MIO H610.
V březnu 2007 firma MIO zveřejnila zprávu o tom, že má v plánu poskytnout aktualizaci map pro všechny stávající modely. Tato zpráva byla zveřejněna na mnoha místech a přečíst si ji můžete například zde: http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovk ... ARI=113771
To že k tomu nakonec nedošlo, považuji já osobně za nefér vůči zákazníkům a je to další bod, u kterého bezmocně zatínám pěsti a těžko hledám slova, která by byla slušná.
Nevím, zda se těmito nejstaršími modely počítá do budoucna a opět jedinou oficiální možností je kontaktovat infolinku výrobce.

** Alternativní řešení **
Pro úplnost dodávám, že někteří uživatelé starších navigací MIO se rozhodli nečekat na oficiální aktualizaci od výrobce (MioMap 2008) a do svých navigací si neoficiálními postupy nainstalovali nové mapy a nový navigační program iGO8 (což je přímý nástupce programu iGO2006 neboli MioMap 3.1 až 3.3, který máte ve své navigaci nyní).

Já – jako oficiální prodejce – Vám mohu pomoci pouze s oficiálními aktualizacemi a nemohu Vám bohužel pomoci s neoficiálními postupy protože, protože by to bylo nečestné, nesportovní a nelegální a nám by za to hrozily veliké pokuty.
Nicméně pokud byste se těmito alternativními postupy chtěli zabývat Vy sami, tak mnoho zajímavých informací a návodů najdete například na těchto adresách: http://www.tomasii.cdc.cz/, nebo http://forum.entershop.cz/, nebo http://www.volny.cz/sstopar/.
Toto prosím v žádném případě neberte jako ponoukání k nelegálnímu chování – jedná se pouze o konstatování.
Napadá mne jedno české přísloví o tom, že účel světí prostředky. Což ovšem nic nemění na skutečnosti, že krást se nesmí…

Samozřejmě existuje i legální alternativní možnost jak získat nový navigační program a nové mapy pro starou navigaci. Můžete si zakoupit navigační program iGO8 na SD kartě s podrobnými a aktuálními mapami 43 států (západní a východní Evropy). Tato SD s programem iGO8 se běžně prodává za cca 3000 Kč včetně DPH a my Vám následně můžeme tento legálně zakoupený navigační program nainstalovat v podstatě do jakéhokoliv modelu navigace MIO. Ovšem sami musíte zvážit, jestli se takové řešení vyplatí, protože v současné době jsou ceny GPS navigací tak nízké, že zcela novou kompletní navigaci včetně nového navigačního programu iGO8 a podrobných map celé Evropy je možno koupit již za cca 2700 Kč včetně DPH – například NAVON – bližší informace zde: http://www.navon.cz

Podobným způsobem je možno zakoupit a nainstalovat do navigace MIO také navigační program Sygic - McGuider, který také obsahuje aktuální podrobné mapy celé Evropy a prodává se za cca 2200 Kč včetně DPH. V případě tohoto programu je navíc možnost provedení jedné legální kopie z originální SD karty na druhou SD kartu a tím pádem jej můžete používat ve dvou různých navigačních přístrojích současně, což znamená že aktualizace jedné navigace by Vás teoreticky mohla ve výsledu přijít na cca 1100 Kč včetně DPH, což je podle mého názoru celkem přijatelná cena.

Každé z těchto dvou zmíněných legálních alternativních řešení má své klady i zápory, takže pokud budete mít zájem, tak mi prosím zavolejte a rád s Vámi vše proberu a vysvětlím.
Doufám, že jsem zodpověděl všechny nejčastější dotazy, které jste mi psali a volali. Pokud jsem na něco zapomněl, tak mne prosím kontaktujte.

Tento hromadný informační email byl odeslán všem uživatelům, kteří svoji emailovou adresu zadali do našeho systému a přáli si být informováni o aktualizacích MIO.

S pozdravem
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
addam
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 05 bře 2009 09:32

Myslím, žes to napsal dobře a že tak nějak to bylo i zde pochopeno.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Odkazy a zajímavosti na internetu