Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod guffy v 03 bře 2009 13:10

chapu, ze si o me myslis, ze jsem blb.., ono to tak i asi vypada. Jen nejsem moc znali a snazim se tomu dostat rychle na kloub. Neboj se ty tve rady pro mne meli veliky prinos. Ja je vsechny pozrel a udelal jsem to tak, ze jsem to cele spustil i s themechangerem, jen jsem do vsech schemat dal sve denni a nocni zobrazeni. Musim to teprve otestovat v provozu, ale myslim si, ze by to mohlo fungovat jak chci a to jest, ze se budou menit jen oblohy, ale zemsky povrch zustane stejny..................SNAD.

Díky moc moc mi to pomohlo se v tom zorientovat
S pozdravem Guffy
guffy

Příspěvekod humbuk v 03 bře 2009 13:25

Jestli jsi nedal ten zapis do color.ini jak ti radil Svoda, tak ti to fungovat nebude, teda pokud nemas schemata jiz s timto zapisem.
Take davam prednost jednomu (dle mych potreb upravenemu) schematu. Takze pokud chces pouze napevno dane denni a nocni schema s menici se oblohou a sluncem, nepotrebujes zadny motorscript ani themechanger. Staci ti ty zapisy v color.ini dle Svoda v kazdem Schematu a prislusne obrazky (oblohy a slunce) umistene ve slozce GFX.
Pokud jsem spravne pochopil o co ti jde, tak diskuze na toto tema je v
viewtopic.php?f=41&t=172
pripadne i
viewtopic.php?f=41&t=100
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 03 bře 2009 13:36

Přesně jak píše humbuk - nemůžeš míchat jabka s hruškama - mít svoje scheme a použít jej v themechangeru jde jen tehdy, pokud by se denní jmenovalo autochanger a mělo tento svůj název i v color.ini hned na začátku
[INFO]
name="autochanger"
night=0
default=0

protože ty mortscripty s názvem souboru a údajem [INFO] v color.ini komunikují a dle toho pak i zaměňují schemata ročních období a pak bys musel do toho svého scheme dát i ty zápisy kolem těch obloh v sekci [other] viz výše.
Dtto pro roční období a noc.

Musíš si ujasnit, jestli chceš themechanger nebo jen střídání obloh se sluncem, které pracují nezávisle na themechangeru.

A opravdu moc doporučuji, přečíst si tady příslušná vlákna viewforum.php?f=41

Jestliže píšeš
že budou menit jen oblohy, ale zemsky povrch zustane stejny
tak vymaž komplet themechanger se všemi těmi schematy a exáči a scripty, nech si jen složku gfx a přímo do ní se dej oblohu 0-4 dle svého gusta a slunce 0-3 a do těch svého denního a nočního scheme si přidej ty řádky v sekci [other] viz výše.
Chápu, že se tomu chceš dostat rychle na kloub, jak sám píšeš, ale zrovna toto jsou věci, kdy je to trošku kontraproduktivní a navíc se opravdu ptáš na věci, na které tu odpovědi již najdeš ;)
Vidíš, že máme snahu ti pomoci, a nerad bych psal či opisoval či popisovat to, což už tu bylo zodpovězeno - pak by to tu bylo již tuplem nepřehledné a proto často píši nováčkům - chce to tu především se četbou trošku zorientovat a až pak se ptát ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod guffy v 03 bře 2009 16:26

ok chlapi, diky moc jdu studovat
S pozdravem Guffy
guffy

Příspěvekod SvoDa v 04 bře 2009 12:11

To děláš dobře, je to dobře investovaný čas, byť těch příspěvků je tu opravdu hodně a spousta z nich, jako třeba tento můj, i zbytečných :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mscz v 30 bře 2009 09:33

Dobrý den. Jelikož jsme v tomto úplný začátečník, tak se hned omlouvám za případné blbosti, která zde plácnu. Jsem čerstvým držitelem igo 8 a rád bych ho trochu poupravil. Stáhnul jsem si scheme od Xersese_72 a mám dotaz - co je potřeba udělat, aby se měnila automaticky denní doba a roční období? Děkuji
mscz

Příspěvekod Ivo K v 30 bře 2009 10:13

- Tato problematika je trochu složitější.
- Záleží jaký používáš skin.
- Přečti si toto vlákno od začátku!!!
- Nevím co vše bys od této funkce vyžadoval. (ne vše ještě funguje).
- U každého scheme od Xersese je přiložen návod, podle kterého postupujeme i my.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod mscz v 30 bře 2009 12:55

Díky za reakci. Zřejmě použiji skin Dimka. Zatím co jsem prohledával, tak mi připadá nejkompletnější. Pokouším se informace samozřejmě hledat, ale používáte výrazy, kterým ještě nerozumím, tak se raději ptám, abych nespůsobil víc škody, jak užitku. Jestli je to někde uvedeno pro úplné lajky, tak přivítám odkaz. Díky

Předpokládám, že tady v této části diskuse je to zakódováno, ale jak jsem řekl - pro mně je to zatím "marťansky" :P :

.....ptal jsem se a nějak to zapadlo na GJ themechanger (pomalé stmívání,..) Musí tam být i ještě ta složka iGO8/Mortscript (přepíná roční období a "zahajuje" stmívání,...) cosme testovali u Micsanu, vč. Xerses72 scheme, které obsahují složku Xerses72 s ročními obdobími, nebo stačí jen ten GJ themechanger.ui v iGO8/themechanger a soubory autochanger.zip, crepuscolo.zip a autochanger-night.zip ve content/scheme :?: [/i][/color]
mscz

Příspěvekod Ivo K v 30 bře 2009 13:14

Pokud budeš používat skin Gurjon(GJ) (nebo jiné), tak pro stmívání nestačí Gurjonův themechanger.ui v iGO8/themechanger a soubory autochanger.zip, crepuscolo.zip a autochanger-night.zip ve content/scheme.
Pro správnou funkci stmívání, potřebuješ také soubory Mortscriptu(MortScript.exe, themechanger.exe, themechanger.ini, themechanger.mscr atd.).
Ty nakopíruješ tam, kam píše autor schéme Xersese_72 v tom přiloženém návodu.
V jedné variantě jsou v adresáři iGO8/Mortscript v jiné verzi přímo v adresáři iGO8.
Postupuj dle návodu který je jistě v tom "blíku" schéme Xersese_72 přiložen.

Do navigace se kopíruje několik souborů a adresářů na různá místa. Toto je nutné nastudovat v návodu a dodržet.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod mscz v 30 bře 2009 13:16

Super. Díky. Nevěděl jsem, kde ty soubory hledat.
mscz

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8