Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Vaše fórum - podle vás ...

Pokud máte nápad jak vylepšit toto fórum, podělte se o něj. Pokud to bude jen trochu v našich silách, tak budeme toto fórum vést podle Vašich nápadů a přání.

Re: Vaše fórum - podle vás ...

Příspěvekod Jarouš v 27 úno 2009 07:27

@SvoDa:Já než udělám tolik příspěvků jako ty,tak už budu dávno mrtvej,takže se s tím nezabývám.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod vovi v 27 úno 2009 07:29

Děláme si z toho srandu, ale nemůže být problém skutečně v nějakém default omezení uživatele a jeho různých práv v databázi, které nějak souvisí s počtem příspěvků? Ověříme to snadno ;) : já nebo Mirek sem rychle hodíme tisícovku příspěvků a třeba nám to taky přestane chodit :(
Nebo třeba s celkovou velikostí příloh na fóru? Podle mého jich Dan má z řadových uživatelů asi nejvíc - a to co do objemu i počtu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 27 úno 2009 07:34

Co s těmi počty příloh mne taky napadlo.
Zajímavé je, že se to s těmi cookies a problémy s přihlašováním přes Mozillu stalo jen mně (ČR) a Dušanovi (SK) a Dušan zas tolik příloh ani příspěvků nemá, proto jsem tuto příčinu zavrhl.
@vovi: založ si privát vlákno a nasázej tam nějakým automatem litr příspěvků a uvidíš sám :lol: Já ti pak poradím, jak psát na fórum a odpovídat na poslední příspěvky ve vlákně, ikdyž je nevidíš :lol: :lol: :lol: (neboj, vím, že ty bys to taky věděl, taky jsi učil :lol: :lol: :lol: )
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 27 úno 2009 07:40

No Dane,koukám,že máš humor. :o :o :o Já tedy myslel,že to poneseš tragičtěji :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 27 úno 2009 07:45

Za větší tragedii jsem považoval, když mi nešlo připojit MIO k PC :o :roll: :twisted: :shock: :o :(
Co je proti tomu nějaké připojení na fórum :lol: :lol: :lol:
Přinejhorším vytvořím nový nick a nechám se přetahovat voviho s amatérem o počet příspěvků a s napětím budu očekávat, kdy se někomu z nich objeví moje problémy.
Ale s tím novým nickem bych si asi počkal na nějaké hezké číslo, třeba 777 :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod JackeOb v 27 úno 2009 09:18

Zdravíčko

Protože mne situace s přihlašováním docela štve a nejsem schopen v cokoliv spatného dohledat v logu fora, tak jsem si alespon zkusil prevzit opravneni uzivatele SvoDa. Ale ani po cetnych pokusech a provadeni vsemoznych postupu se mi nestalo aby forum spatne fungovalo.
Podle toho, co SvoDa pise bych si tipnul (ale predpokladam ze to uz resil), ze ma neco u spatneho u sebe v pc.

Nejdrive bych zkusil nasledujici:
1/ ve firefoxu -> nástroje -> vymazat duverna data -> zaskrtnout a/vyrovnavaci pamet b/cookies c/ offline obsah d/ relace s autentizaci -> vymazat
2/ na foru dole v paticce v prave casti "Smazat všechny cookies z fóra"

pokud toto nepomuze, pak si programem MozBackUp
Kód: Vybrat vše
http://mozbackup.jasnapaka.com/download.php
pripadne cestina
http://mozbackup.jasnapaka.com/translations.php
zazálohovat kompletní profil mozily (hlavne kvuli heslum, ktera si malokdo pamatuje) a v pripade problemu si pomoci stejneho programu nahrat zalohu zpatky.
Pak vypnout firefox, pomoci pruzkumnika nebo TotalCmmanderu (mit zapnuto zobr. skrytych a systemovych souboru) v adresáři (pro winxp)
Documents and settings/[vas uzivatel ve windows]/Local Settings/Data aplikací/Mozilla/Firefox/Profiles/[nejake cisla a pismena]
smazat adresar
Cache
a zkusit forum znovu.

Predpokladam, ze nektere nebo vsechny tyto postupy jiz byly vyzkouseny, ale pro jistotu pisi a drzim palce.

Pokud ani toto nepomuze, pak budeme patrat a hledat dale a hloubeji, ale kazdopadne chceme toto vyresit, protoze chceme aby se tu vsem libilo a tohle precejenom ponekud kazi jinak jiste prijemny pobyt na tomto foru.

A jeste mne napada: sice je to mala pravdepodobnost, ale jaky pouzivate antivirus a antispiware?
Doporucuju nechat si system projet ESETem, a necim proti spywaru, nejlepe programy z prave sekce Prevence na strankach
http://www.spyware.cz

Budu se snazit tohle vlakno sledovat a pripadne rychle zareagovat a pomoct vice. Pokud bude treba tak mi samozrejmne piste SZ.
"Kde ostatní končí... my začínáme! - I LOVE MY HONDA"
JackeOb
Administrátor

Příspěvekod amatér v 27 úno 2009 09:43

Pro uklidnění situace, přehlašuji se ze tří PC, vše přes firefox, a popisované problémy jsem opravdu nezaznamenal.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 27 úno 2009 09:57

Mně to dělá doma i na druhém PC a v práci jsem to na jiném PC ještě nezkoušel.
Napadlo mne, kdyby byl někdo ochoten poslat mi svoje heslo, že bych se zkusil přihlásit pod jeho nickem. Jestli bude vše OK, musí to být jinde než u mne.
Jenže zkoušel jsem nick SvoDa1 a tam to fakčilo, takže v "cizí" registraci asi problém nebude, a přitom pod mým nynějším nuickem zas vše funkuje adminovi tohoto fóra. Tak nic neposílejte.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 27 úno 2009 10:05

Ještě bych dodal, že špatné fungování prohlížečů může vyplývat i z nějakého konfliktu mezi různými nainstalovanými browsery. Dan psal o Firefoxu, IE, Google Chrome - a možná má ještě další. Já se s Google Chrome potkal osobně jen jednou, když tchán podlehl marketingu a nainstaloval si to na notebook; následně se mu totálně rozes*alo nastavení IE a kromě odinstalace Chrome bylo třeba také vyčistit cookies, aby vůbec IE začal něco zobrazovat. Popralo se mu to i s Firefoxem, ale ten začal chodit po odstranění Chrome "sám od sebe".
Následně jsem ho zkusil i v práci na notebooku - a hezky rychle jsem se vracel k proklínanému Microsoftu. Naštěstí už jsem to čekal a měl bokem ulité zrcadlo disku před instalací Chrome.

Já doma mám kromě IE7 a Firefoxe3 ještě Operu a Safari, ale veškeré surfování jde přes IE (výjimečně přes FF u stránek, které v IE nechodí korektně); ty ostatní tři používám jen kvůli ověřování funkčnosti webových stránek a mám v nich nastavené důsledné zametání stop a pravidelně čistím pozůstatky po brouzdání.

Dobrý antivir a antispyware je nutnost - s tím ESET lze jen souhlasit; proti špiónům se mi osvědčil ještě Spybot Search&Destroy (freeware, umí hlídat mj. i na pozadí jakékoliv pokusy o zápis do registru); pro jakékoliv odinstalace je lepší používat nějaký jiný nástroj, než klik na "Odinstalovat" - např. REVO Uninstaler (plná verze zdarma bývá občas v Chipu na vloženém DVD ... a v názvu jsou možná dvě ll - nepamatuju si to přesně, jestli je to německy nebo englicky).

A rovněž pro uklidnění situace: myslím, že všechny stroje, ze kterých sem lezu, jsou relativně dobře zabezpečeny; přesto nikdy nebyl problém s žádným odtud staženým souborem, takže skutečně případné problémy jednotlivých uživatelů pocházejí odjinud a budou asi způsobeny na "jejich přijímačích".

@Dan: a zkusil ses přihlásit z úplně jiného PC, než doma nebo v práci? Zkus třeba v práci nějakého kolegu, který má "minimalistickou" konfiguraci a hlavně jeho mašina neobsahuje tvá oblíbená nastavení, stažené soubory a různá další "vylepšení" ;)
BTW: a scandisk, případně defragmentace disku by v takové situaci taky neměly uškodit.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod JackeOb v 27 úno 2009 10:36

Pro info: veskere soubory na tomto foru jsou pravidelne skenovany na pritomnost viru pomoci ClamAv
"Kde ostatní končí... my začínáme! - I LOVE MY HONDA"
JackeOb
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Vaše fórum - podle vás....