Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Potíže s hlášením radarů

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod Jasper v 30 črc 2008 16:06

Tak jsem to pochopil správně a mám to už připravené v příští aktualizaci. Takže teď musím otestovat ten "propojený" úsek a tunely a můžu to vyhodit. Budu se snažit to udělat co nejdřív protože tentokrát jsou ty změny poměrně obsáhlé. Mimo mých úprav něco přibylo i na poi.cz a pár nových radarů mi poslal i vuvu.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 31 črc 2008 11:01

Mě už z té Broumarské asi jeb.. :!: A´t dělám co dělám tak pořád nic. Už jsem zkoušel upravit všechny možné hodnoty v sys.txt projíždím tam několikrát denně se souborem radarů kde není nic jiného než čtyři radary v rozpětí a 100 metrů a pořád jsem upozorněn pouze ve směru k Českobrodské. Včera večer jsem udělal v rámci testů pokus kdy jsem zadal mobil do jednosměrky (je v iGO8 správně značená) a vjel do ní v protisměru. Samozřejmě že radar byl správně ohlášen. Zkusil jsem i starší verzi mapy. Asi budu muset přesvědčit toho mého známého od MP aby tam měřili pouze v jednom směru. ;)
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 03 srp 2008 20:39

Takže přátelé prosím o trpělivost s aktualizací souboru radarů. Dnešní dopoledne jsem strávil testováním testováním v Praze. Při něm jsem opravil několik radarů do správných pozic a potom skoro tři hodiny projížděl stále dokola úsek od Strahovského tunelu přes Mrázovku a jižní spojku až ke sjezdu na Spořilově. Jestli mě někdo pozoroval tak si musel myslet že jsem se zbláznil. Ani nevím kolikrát jsem to projel ale půl nádrže je v pr...i. :shock: Každopádně oba tunely už fungují tak jak mají. Z každé strany je pouze začátek úsekového měření. Funguje to totiž tak že po vjezdu vám naskočí vizuální varování které je aktivní po celou dobu průjezdu tunelem s tím že v důsledku ztráty signálu "svítí" průměrná rychlost v okamžiku vjezdu do úseku. Po vyjetí z tunelu a zachycení signálu se varování ztratí a v dalším tunelu opět naskočí.
Problém ovšem je s tím úsekovým měřením na Jižní spojce od Barrandovského mostu kde se iGO8 nějak pořád nechce vypořádat s tím "meziúsekem". Vyzkoušel jsem spoustu různých variant ale žádná nechodí tak jek má. Zdá se že pokud zadáváte úsek přímo v zařízení tak je tam nějaká závislost na pořadí. Navíc už teď je jasné že pokud ten meziúsek zprovozním tak bude problém ve chvíli kdy z něj vyjedete. Jsou tam celkem 4 možnosti výjezdu. Tak a teď babo raď. Když ho nezadám tak může někdo dostat nemilé předvolání. Pokud ano a vy využijete jednu z možností výjezdu tak budete stále upozorňování na radar dokud s tím ručně něco neuděláte. Řešením je omezení doby pobytu v úseku v sys.txt ale na kolik ho nastavit toť otázka. Já myslím že tenhle nový úsek je nejdelší (3,5km) takže by to tomu mělo být přizpůsobeno.
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 04 srp 2008 07:46

Aktualizace je vložena :lol: :!: Samozřejmě že řešení bylo opět velmi jednoduché. Tak moc že mě nenapadlo. :lol:
Je to plně funkční a přitom ty tři plynule navazující úseky jsou indikovány pouhými čtyřmi radary. Celá finta je v tom že iGO8 si "pamatuje" a někam :?: ukládá pořadí zadání bodů u úsekových radarů. Takže jsem zadal první bod tedy počátek úseku za Barrandovským mostem. Následoval poslední bod "propojených" úseků tedy těsně před sjezdem na Spořilově. Mezi tyto konce jsem poté vložil dva "průjezdní" radary a ono to funguje. :?: :lol: Takže za mostem vjedete do úseku dlouhého 240 metrů. Na jeho konci proběhne "ohlášení výjezdu" a bezprostředně i "vjezdu" do dalšího úseku. Stejné je to u dalšího bodu tedy v okamžiku kdy podjedete severojižní magistrálu. Na konci na Spořilově proběhne konečné "odhlášení".
Napadlo mě možné řešení výjezdu z toho prostředního úseku. Nevím co to udělá ale zkusím zadat "konce" úseku u každého z těch čtyř možných výjezdů. Budou muset být dost daleko od Jižní spojky ale mohlo by to jít. :roll:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Jarouš v 04 srp 2008 10:16

Aktualizace už je vložena :!: :lol: :lol: Už jsem si myslel,že se nedočkám :? :? Jako obvykle:Tome,veliký dík :!: :!: :!: ;)
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod humbuk v 06 srp 2008 11:39

Mam problem se zvukovym hlasenim radaru. Rad bych to nastavil, jako jsem by zvykly z MIO se skinem j&t, kde to hlas pred radarem rekl "pozor radar" a typ radaru. Na IGO8 se skinem ++ me to pouze pipa. Zkousel jsem ruzne nastaveni v "upozorneni na radary" kde mam nastaveno pokrocile zvukove varovani a nastaveno hlasove varovani, u polozky "varovne pipani" at to zapnu nebo vypnu, tak se vubec nic nezmeni.
Zkousel jsem i sys.txt stazeny z Tomasii webu.
Dekuji za rady.
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 06 srp 2008 11:45

z tomasii webu si musíš stáhnout i hlasy a umístit dle návodu a ve ++ skinu se hlasové varování nastavuje Menu - nastavení - varování - upozornění na radary - zvukové varování (pokročilý), hlasové vazování (vybrat hlas). Při tom překlikávání mezi jednotlivými hlasy, musíš ty, které jsi stáhl a správně umístil slyšet. A musí to běžet
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 06 srp 2008 11:58

Já jsem teď zkoušel poslední verzi PlusPlus (tS 2.8.) a mám pocit, že tam je s hlasovým varováním cosi špatně - do práce jezdím kolem tří mobilních radarů, které se vždy korektně hlásily, a tahle poslední verze mlčí jako zařezaná. Nastavení totožné jako dřív. Vizuální varování a pípání funguje. Odpoledne to ještě prověřím s Riksem (tS 5.8.)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 06 srp 2008 12:09

Teď jsem si píchl před navigační šipku do silnice radar (mobilní) a korektně se zahlásil, zkoušel jsem na různých průhlednostech skinu PlusPlus.
Ve skinu to nebude.
Jestli jste nezapoměli po nahrání skinu nebo hlasu, restartovat Mio (a to i když je na iGO8 na Flash)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 06 srp 2008 12:22

Mám stejnou zkušenost z víkendu. PlusPlus u radarů mlčí. Restartováno jsem měl. :?:

EDIT omlouvám se fungovalo mi pouze vizuální varování. Jinak bylo úplné ticho.
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Radary pro iGO