od vovi v 18 úno 2009 21:30
No jestli myslíš, že tady máme pohodu...
Moje cesta do práce vede po hlavním příjezdu od HK a NB, kde se rodí snad nejhorší řidiči v republice (zdejší členové z těchto míst prominou - ale už tím, že se dokázali registrovat a zajímají se o navigaci, trčí vysoko nad průměrem zmíněných oblastí). A navrch jedu kolem Lidla a Kauflandu, což samo o sobě je smrtící, a v kombinaci s koupěchtivými spotřebiteli z Hradce a Nymburka zcela hororové. A to ani nemluvím o údolí Dutých Hlav, kde se nachází škola pro naše mladé policejní naděje - co tam jezdí za "řidiče", darmo mluvit. Stačí normální všední den, suchá silnice, skoro žádný provoz kolem šesté ráno - stejně si vždycky potom v práci oddychnu.
A když je k tomu jako dneska těch pár centimetrů sněhu... Kupodivu naši chrabří silničáři letos pluží a solí jako diví, takže hlavní silnice jsou jen mokré. Ale stejně - zrovna dneska jsem dojel v levém pruhu (jsou tam tři) na světlech nymburáka, kterému na jeho Ochcávce nestačil ani cestou z Nymburka roztát sníh na zadním skle. Na zelenou se rozjet nedokázal, počkal na červenou. Proč to dělá jsem pochopil až tehdy, když (stále s levým blinkrem) začal na červenou s kvílením gum prasit z levého pruhu doprava na parkoviště k Lidlu - nejspíš taky nějaká ta dutá hlava policejně-gumově-lampasácká, která slíbila doma Máně, že jí něco z Prahy z Lidla přiveze.
A když jsem pak konečně dojel do práce a zaparkoval - naštěstí proti předpisu půlkou auta na chodníku - přihrnul se po namrzlé silnici nějakej debil, kterej stylem Kavan očesal tři zrcátka aut, který stály přede mnou. Až Favorit našeho souseda, kterej stojí dva metry ode mě, ho naštěstí tvrdým zadním nárazníkem bez poškození stočil do protisměru, kde si o plot urazil konečně i svoje zrcátko.
vovi
Honor 50 (Android 13)