Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

3D objekty v iGO8

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: 3D objekty v iGO8

Příspěvekod amatér v 16 úno 2009 21:27

Dane, Ty mi nevěříš :lol: Věř :ugeek:
Magical Snap - 2009.02.16 21.16 - 002.jpg
Magical Snap - 2009.02.16 21.17 - 003.jpg
display_2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 16 úno 2009 21:30

Neřekl jsem, že ti nevěřím, jen jsem nevěděl, jestli jsi to .3dc testoval bez .3dl i jinde než v ČR a to jsem se od tebe dozvěděděl nádherně názorně až teraz.
Díky, dobrá práce.
A teď nám prozraď, kurnik šopa, co má tedy ten CZ.3dc teda za význam :?: 14 MB nicoty :?: :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 16 úno 2009 21:34

To opravdu nevím. Zkoušel jsem i přejmenovanání na .fbl (prostě takový pokus a nic). Jinak na mio-treo můžeš i nepřihlášený, ale tady je ta korespondence.
Magical Snap - 2009.02.16 21.30 - 001.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 16 úno 2009 21:38

Díky, za korespondenci, ale já už se tam mezitím registroval, přehlédl jsi můj EDIT2 :D .
Zamčeli to kvůli nějaké strace, tak doufám, že nebyla od nás.

OK, pokud tedy škrtnem kromě jednoho duplicitního souboru i ten "prázdný" či "nefunkční" .3dc, tak nám tedy zbývá souborů s budovami 5 a nikoliv 4 jak jsme měli ještě včera. A tak to s těmi sedmi vypadalo na skoro dvojnásobek toho cosme měli a ten je to jen o 25% víc a to ještě nevíme, jestli přibyla nějaká chalupa nebo ne :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 16 úno 2009 21:58

Podle naviextras.com, by v ČR mělo být 40 budov. Kolik jich je v building NAVTEQ, těžko soudit, o tom jsem zmínku nikde nenašel.
Countries: Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Greece, Hungary, Latvia, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Turkey and Ukraine
City coverage: Ankara, Athens, Belgrade, Bratislava, Brno, Bucharest, Budapest, Chalkida, Gdansk, Istanbul, Iraklion, Kiev, Krakow, Ljubljana, Moscow, Patras, Piraeus, Poznan, Prague, Riga, Sarajevo, Sofia, Sparta, Thessaloniki, Tripoli (Greece), Tallinn, Warsaw, Wroclaw, Zagreb
Number of landmarks: 347

Number of 3D landmarks: 14 for Bosnia and Herzegovina,15 for Bulgaria, 11 for Croatia, 40 for the Czech Republic, 5 for Estonia, 72 for Greece, 25 for Hungary, 5 for Latvia, 76 for Poland, 20 for Romania, 15 for Serbia, 10 for Slovakia, 5 for Slovenia, 30 for Turkey, 15 for Ukraine

Podle této zprávy je jen 29 měst východní Evropy, kde jsou budovy
3D landmarks of Eastern Europe

Get lifelike 3D landmarks for 29 cities, including all capitals, to help navigation with realistic models of famous buildings and monuments.

The 3D landmark set for Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Greece, Hungary, Latvia, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Turkey and Ukraine includes the Acropolis in Athens, the Parliament in Budapest, Old Synagogue in Krakow, Ljubljana Castle and many more.

Čerpáno z:
https://www.naviextras.com/shop/portal/catalog?view=list&area=4&type=2_23
amatér
Moderátor

Příspěvekod Mio-Treo.info v 17 úno 2009 00:01

SvoDa píše:.....
Zamčeli to kvůli nějaké strace, tak doufám, že nebyla od nás.
....

Ne nebyla, tady je to pohodové... :D Škoda, že to tak není všude... :x

Jinak jsem tedy také vyhodil tu duplicitu (nějak jsem ji v tom spěchu překouknul... :oops: ) a zbytečnost 3dc, ale co přibylo nebo ne posoudit nemohu, přes zimu skoro nejezdím - pro mě jako rybáře vypukne ta pravá horečka až s odpovídajícím oteplením... ;)
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G | Lenovo Tab P11 | Mio C720 | Mio H610
Uživatelský avatar Administrátor
Mio-Treo.info
Administrátor

Příspěvekod amatér v 17 úno 2009 00:16

Mio-Treo.info píše:Ne nebyla, tady je to pohodové... :D Škoda, že to tak není všude... :x

To jsem si ulevil :D , taky mě to docela vyděsilo :)
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 17 úno 2009 06:47

Jestli těch budov v ČR je jen 40 a celkem je ve vých.Evropě jen 29 měst s budovami (předpokládám, že min.20 v HU :D ), tak to můžu být na ten jeden kostel (dóm Sv.Václava) v Olomócu pyšné :D Nejspíš tam bude jen proto, že u něj byl zavražděn Václav III., byť mu bylo jen 17 a byl tak nejmladším "zesnulým" z českých panovníků.
Když to ovšem srovnám s tím HU, kde jsou i rodinné domky (důkaz - viz. Mirkův screen výše),... :(
Kdyby tak někdo věděl, jak editovat .3dl, popř. .3dc, myslím, že by těch budov přibývalo i v CZ rychleji, byť amatérsky (tím nemyslím tebe Mirku :D ) a přihrával by sis je do toho souboru jak radary).

P.S.@ Mio.treo- taky jsem rád, že to nebyl nikdo z nás :D
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 17 úno 2009 08:38

Pořád přemýšlím, kde se vzal takovýhle soubor, když v něm nic rozumného (zdá se) není...
Koukal jsem na data v naději, že tam třeba bude nějaký popis, ale je to bohužel klasickej matrix.
Tak mě napadly ještě dvě věci...
1) Nemáte někdo sbírku 3DCček? Nedalo by se zjistit, jestli nám někdo nepodstrčil jiný stát v přejmenovaném souboru?
2) Předpokládám, že většina z nás používá výškové údaje NASA. Není možné, že by NASA byla o pár metrů výš oproti starším podkladům a ty budovy se tak dostaly "pod zem"?
Ale v téhle věci nemám tušení, jak je to technicky řešené - jestli jsou ty modely položené na povrchu, nebo jestli jsou modelované v určité výšce...
Hmmm... Ale to by asi nešlo, to by pak nefungovalo při vypnutí zobrazování terénních údajů... Tak to druhé je asi blbina :-(

Nemá někdo známé v nav'n'go? Jestli by se třeba nedaly sehnat jejich prográmky na editaci těch dat... ;-)

P.S.: Tady jsem třeba tu Tomsoftovu a mojí sadu POI ikon viděl taky, asi tejden po tom, co jsme jí dokončili (na screenshotech byly moje ikonky tras metra :-) ), ale tady u toho byl odkaz na zdroj, takže mi to udělalo akorát radost, že se to líbí a šíří se to dál... :-)
Lakva

Příspěvekod vovi v 17 úno 2009 08:46

Už jsem se kdysi pokoušel o to srovnání - tenhle 3DC není totožný s žádným jiným, který jsem kdy našel. A je docela velký ve srovnání s okolními, i dost dobře propracovanými zeměmi (třeba Maďarsko - tam mají v 3DC domečky v každé větší díře a ten "náš" 3DC je větší). Podle mého názoru jde o něco jiného a o pouhou shodu jména přípony.

A o hledání editoru nebo aspoň prohlížeče 3DC a 3DL se marně snažím už přes půl roku :(
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi