Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod deusexx v 05 úno 2009 17:10

Takže dnes jsem testoval.Verze 8.3.1.53558 Aug 27 2008 skin GJ 5.10,cesta Přerov - Olomouc.cca 21 km.Krom toho,že jsem musel nadetekovat TMC modul :D (nic nového pod sluncem) tak obálka naskočila zhruba po 4-5 minutách jízdy.A statečně se držela až do cíle.Cesta zpět Olomouc-Kozlovice - Přerov.Verze 8.3.1.53558 Aug 27 2008 skin GJ 5.11 ani ťuk.A tím myslím doopravdy nic :!: Jenom červené TMC.A je to cca 30 km.A teď babo raď. :D Pro mě je to jasný.GJ5.11 je citlivější nebo nevím jakej na signál.Jenom doufám,že tu nerozpoutám šílenou diskuzi.Toto je prostě moje zkušennost.Nic víc.Počkám na další verzi a uvidíme ;)
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Lakva v 05 úno 2009 22:19

Taky jsem se do toho pustil. iGO 8.3.2.64873, GJ 5.11, přijímač Navilock NL-322BTR.
Jel jsem jen velmi krátce po městě, pro přítelkyni a domů, takže s využitím přijatých událostí jsem vůbec ani nepočítal... Pro úplnost, trasa vedla přes Karlovy Vary, celkem cca 3,5 km tam a stejně zpět.
Musím říct, že s činností všech komponent jsem plně spokojen, naladění stanice je velmi rychlé, příjem událostí taky. Po dojezdu na místo jsem iGo vypnul a znovu spustil, a naladění stance bylo v tomto případě tak rychlé, že modré TMC svítilo snad dřív, než aGPS v Polarisu chytlo fix... Já nevím... 10-20 sekund od naskočení do kokpitu?? Snad ani ne... Obálka se pak objevila poprvé v podstatě skoro ihned po zachycení stanice, ve druhém případě se napřed nechytlo nic, TMC zase zčervenalo, ale hned po dalším modrém byly události.
Takže já fakt žádný problém nemám...
Vlastně... Není to snad ani týden, co jsem se SvoDovi v SZ mimochodem zmiňoval, že jsem ještě (od verze asi 5.6, kdy jsem přijímač pořídil) modrou ikonu TMC neviděl a jestli neví čím by to mohlo být... Ve verzi 5.11 se ta modrá už objevuje, takže jediné co se mi trochu nelíbí je skutečnost, že pokud se jednou objeví v režimu zobrazení všech událostí obálka, tak se jí už nezbavím ani po přepnutí na zobrazení událostí jen na trase. No, je to sice škoda, ale vzhledem k tomu, že při běžném provozu mám TMC prostě spuštěné aby sloužilo a ne abych měl na co koukat, tak tenhle problém fakt ani neřeším.
Lakva

Příspěvekod Ivo K v 06 úno 2009 10:07

Udělal jsem dnes podobný test s TMC jako deusexx, jenže obráceně.
Testoval jsem skin GJ5.11_tS&IK a GJ5.10_tS na iGO8 v.8.3.1.53558 Sep3 2008. V nastavení TMC -> Události-vše.
Trasa Brno-Blansko(33km) a zpět.
V Brně (7:00hod) jsem navolil skin GJ5.11_tS&IK, udělal hardreset a spustil iGO8.
Po navolení trasy z "oblíbených" mi po řádově sekundách naskočila obálka a po asi 5 minutách jsem měl 14 stránek událostí.
V Blansku (7:50) jsem navolil skin GJ5.10_tS, udělal také hardreset a spustil iGO8.
Po navolení trasy z "oblíbených" mi také po řádově sekundách naskočila obálka a po asi 5 minutách jsem měl pouze 2 stránky událostí. Dalších 5 stránek(tedy celkem 7) mi přibylo až v Lipůvce (asi 1/2 celkové trasy). Všech 14 stránek, jsem měl v seznamu až těsně před Brnem.
Myslím si, že v tomto mém případě skin nemá žádný vliv na funkci TMC. Jsem přesvědčen, že rozdíl v rychosti nabíhání TMC a počtu událostí je způsoben kvalitou příjmu.

Jinak, na C720 kliknutí a ikonku obálky způsobí, nejen zobrazení událostí, ale zapne i ladění stanic TMC. Po návratu do mapy svítí nejdříve modrá ikona TMC a po zachycení kvalitního signálu TMC a identifikaci událostí se teprve objeví obálka. Čas mezi přepnutím z modré ikonky na obálku, je přímo závislý na kvalitě signálu TMC. Když jsem totiž projížděl lesem mezi kopci, kde je často problém i s příjmem GPS, trvalo dlouho, než naskočila obálka. Ve volném terénu naskočila zpět obálka skoro okamžitě.
Tímto způsobem, si můžete v různých místech své cesty zjistit, jak máte momentálně kvalitní signál TMC.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 11 úno 2009 18:48

Kdosi tu kdesi řešil TMC v Maďarsku a na Slovensku.
Jelikož jsem právě absolvoval cestu oběma zeměmi, tak mé zkušenosti jsou tyto:
TMC v ČR bez problému.
Na Slovensku jsem iGO8 restartoval, aby mi události z ČR zmizely. Na dálnici Lanžhot- Blava sice naskočila obálka ihned, ale byly to události Rakouské a ani jedna Slovenská, přitom, naladěná stanice SRO i s hláškou TMC HW připojen, ale nenačetla se ani 1 událost.
V HU TMC funguje - viz screen těch kilometrů se nelekejte, screen jsem udělal až po návratu domů, takže jsem se od těchto událostí, dokud byl signál TMC, vzdaloval, ale i tak mám podezření, že to hlásí události jen u velkých měst, nebo jen z Pešti - všechny události jsou odtamtud. Jaká byla v HU naladěná stanice jsem se zapomněl podívat.Musel jsem sem tam i řídit :lol: .
Jelikož pravděpodovně souvisí i s mapou, tak uvádím i mapy:
ČR - 2008.07 080819 TA
SK - 2008.07 080903 Xahah
SK - 2008.07 080819 TA
HU - 2008.07 080903 TopMap (v názvu souboru mapy nejsou písmena TMC)

Na cestě tam jsem použil verzi 71348 a mapu SK 080903 Xahah
jelikož tato mapa SK neukazuje značku max. rychlosti a ani návěští a jelikož mi ráno po probuzení verze 71348 zase resetovala :twisted: , přestože už párkrát probuzení s data.zip 9c "přestála" bez restartu, proto jsem z obou důvodů použil
na cestě zpět verzi 64873 a mapu SK 080819 TA. tato mapa SK ukazuje značku max. rychlosti i návěští a hlavně tato verze iGO8 nerestartuje po probuzení.
Jelikož jsem celkem dlouho jezdil s 64873, tak jsem u 71348 nepozoroval naprosto žádné změny (kromě toho restartu, což je změna k horšímu)

Pozn.: mapa HU 2008.07 081006 resetuje po vyhledávání dle ulic, už jsem to někde psal, už ji v MIO nemám
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod cosmo v 10 dub 2009 19:20

Zacal som trocha experimentovat s TMC, ale kedze v SK zatial nehrozi, testoval som na vylete do Rakuska. Zrejme som zvolil trasu, na ktorej akurat v tom case nebola ziadna udalost, pretoze az ked som zapol zobrazovanie TMC eventov aj mimo trasy, zacali naskakovat. Mam teda dve otazky:
1. Akym sposobom (audio/obrazovka) prebieha notifikacia na TMC event na zvolenej trase ? Pokial niesom akurat v menu TMC nastaveni, predpokladam ze na screene vybehne nejaky popup/ikona + zvuk.
2. Predpokladam ze tato notifikacia sa nezobrazuje na eventy mimo navolenej trasy, tie sa daju pozret len vnorenim do TMC menu - co je samozrejme v poriadku.

este taka drobnost: Skin Gurjon 6.4p

dik za reply....
cosmo.
iGO 8.3.2.93112; GJ 6.9.1pLT LakvaTomSoft
HTC Kaiser, 8GB SDHC, WM 6.0pro
cosmo

Příspěvekod SvoDa v 10 dub 2009 20:20

Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 10 dub 2009 22:04

Jj, souhlasím, nejlepší obecnej článek o TMC přinejmenším v češtině!!! Tomula zabodoval!

jinak pokud Ti sedí podpis a máš opravdu TYTN II, doporučil bych Ti stáhnout si mojí verzi skinu - On to Kujón trochu odflák, takže SvoDovi úpravy, které indikaci TMC hodně vylepší, dal jen do rozlišení které mu SvoDa poslal - 480x272 - a pak ještě do jednoho dalšího. Ale v QVGA a WQVGA se zobrazuje pouze událost, kterou je třeba řešit, jinak nic.
V mojí verzi je to doplněné (kromě několika málo dalších úprav).

Jinak událost na trase se objeví jako větší ikona přibližně vedle vstupu do hl. menu - značka "jiné nebezpečí" a číslo zasažené silnice. Na to klepneš, objeví se Ti mapka a rozhodneš co s tím - přesně jak je to v článku...
Lakva

Příspěvekod cosmo v 11 dub 2009 01:56

Mockrat diky, panove!

vyskusam, napisem. Uz aby sme mali TMC aj na Slovensku.
cosmo.
cosmo

Příspěvekod cosmo v 15 dub 2009 12:00

Dik moc, otestovane, funguje to paradne a aj ine upravy v skine su moc fajn (vacsie fonty napr.)
cosmo.
cosmo

Příspěvekod chucky v 18 dub 2009 21:16

Nevíte někdo jak se zbavím toho kousku defaultního skinu?
A kterej řádek ovlivňuje pozici TMC události
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
NAVON N750
PRIMO 2 : 9.6.2.209584 : GJ_si

HTC Sensation - Android 4.0.3 - qHD - 960x540
PRIMO 2 : 9.6.7.735654 : bez skinu
chucky

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC