Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod mkb v 30 led 2009 22:03

Jak píše Ivo K ve 21:27 mohu jenom potvrdit. Musí to tak fungovat.

Dnes jsem si potvrdil to, co jsem nakous již včera. Když probudím Mio později, než chce themechanger, stejně musí musí něco proběhnout. Třeba stmívání. Prostě něco si iGO z nastavení vezme a pracuje s tím.
Vypnul jsem Mio v 17:30, s nastavením crepuscolo.
Mám nastaveno 10min. Přišel jsem z hospody v 20:55 a Mio probudil. Trvalo ale 7min, než se crepuscolo změnilo na night.!! (Ani jsem se toho nedotkl).
Pak se vtom vyznej, a dělej pokusy. :D
Pro pořádek mluvím o nastavení dle podpisu.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 30 led 2009 22:12

To Ivo K Díky.Uklidnil si mě.A potvrdil moji domněnku.Tak snad už se s tím domluvím o něco líp.No a teď si ještě testnu nahrání všech bmp do složky iGO8\gfx\Xerses72\ protože pár schémat co jsem používal nerozběhnu jenom kvůli tomu,že něco na tuto složku a *.bmp odkazuje.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Ivo K v 31 led 2009 10:49

Dnes ráno.....
31_1_7-51.jpg
31_1_8-54.jpg
31_1_9-02.jpg
31_1_9-17.jpg
31_1_9-31.jpg
31_1_10-03.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod a.mroz v 31 led 2009 10:53

uz me to funguje,. jupijej Tu zimni sedivku jsem taky dal pryc deprese hadr. Kdyz bych si chtel dat svoje vlastni zimni schema mam vymenit za autochanger a prepsat nazev noveho schema na autochanger nebo ho dat do slozky xerses72 a vymenit ve slozce winter za crepuscolo_winter a prepsat nove scheme na crepuscolo_winter aby jej sistem celorocniho vymenivani schemat vzal za sví?
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod Ivo K v 31 led 2009 11:06

Nezkoušel jsem to, ale myslím si, že stačí upravit autochanger ve složce Scheme.
Ale hlavně musíš dodržet "vazby" v souboru color.ini, aby fungovaly změny oblohy a slunce atd.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod a.mroz v 31 led 2009 11:41

Tak podle zapisu v themechanger.ini se ruzna rocni obdobi tahaj ze slozky xerses72. Zapis zde
Kód: Vybrat vše
[Spring]
DateSpring=0321
FileSpring=content\scheme\xerses72\spring\spring.zip
[Summer]
DateSummer=0621
FileSummer=content\scheme\xerses72\summer\summer.zip
[Autumn]
DateAutumn=0921
FileAutumn=content\scheme\xerses72\autumn\autumn.zip
[Winter]
DateWinter=1221
FileWinter=content\scheme\xerses72\winter\winter.zip

Znamenalo by to ze ty ostatni zip soubory tam jsou k dispozici jsou jen jako alternativa kterou si kazdej muze vybrat sam? :shock:
Ps: jinak kdo by chtel kratsi zimu ci jine obdobi treba jako me uz ta zima jako motorkare vazne neba,. tak si muze zmenit datum v tom zapisu jako DateSummer= (treba odedneska jako 0131) :D
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod deusexx v 31 led 2009 14:53

Já z toho šedýho nebe měl taky depku.A řešil jsem to tak,že oblíbený BMP jsem si dal někam do složky a protože jsem si upravoval barvy ve schématech,aby lahodily oku,tak jsem si u těch,která používám poopravil aji cestu k oblohám a popřípadě aji ke sluncím.Teď už jsu spokojenej. :D Ještě musím najít nějakou pěknou barvu zeleně.
To SvoDa Dane, tak jsem dneska pozoroval lesy kolem Hluboček a vzpoměl jsem si na tebe s tím stínem... barvy zeleně v závislosti na poloze slunce.Nevím,ale můj názor je ten,že pokud je barva zelené,která je v určité výšce tmavá a o pár metrů dál už přechází ve světlejší,tak se vážně může zdát,že je to stín.A může tam být rozdíl v metrech třeba jenom 20-30m.Pokusím se to nasimulovat a vyfotit.V autě jsem to jaksi nezvládl :D
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 31 led 2009 16:27

To SvoDa Dane,tak se mě zadařilo.Kukni se na to.Asi fakt záleží jaký se použije dayheightcolormap.bmp Ty dva kopce jsou naproti sobě a skoro stejně vysoký.A porovnej barvy.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 01 úno 2009 10:35

Učinil jsem zajímavé zjištění.
Mám 1 verzi na MFD a 2 na SD. Jedna verze na SD je ve složce iGO8 a jako jediná má komplet content, tzn. vč. Xerses72 scheme. Jako jediná má také mortcripty v rootu iGO.
Ostatní verze mají pouze složku themechanger se souborem temechanger.ui a tutéž gfx jako v iGO8 a themechanger u těchto ostatních verzí chodí ;)
Nemusíš mít tedy motscript soubory v každé verzi, ale jen v té, do které si ostatní verze chodí do content pro příslušné scheme.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 02 úno 2009 14:23

Soubory sluncí se střídají dle času GPS od východu k západu v pořadí 3 -> 2 -> 1 -> 0 -> 1 -> 2 -> 3

Takto vyeditovaná (posunutá) slunce i z hlediska jejich posunů zajistí to, že bude slunce celý den na obloze a nevyleze "do autu" :D mimo display, proto jsou ta sun_0 (více) a sun_1 (méně) posunutá dolů, aby nebyla "v autu" nad displayem.
Lze také použít na místo sun_3.bmp variantu sun_3a.bmp, které je zase trošku výš a pomocí něhož docílíte toho, že ráno vyleze dřív a večer zapadne později.
Pokud tedy chceš, tak sun_3a.bmp jen přejmenuj na sun_3.bmp a sun_3.bmp si pojmenuj jinak pro pozdější použití, nebo smaž.:
Beze jména.jpg

Velikost sluncí na tomto screenshotu je zkreslená dle velikosti náhledového rámečku, ve skutečnosti mají pochopitelně stejnou velikost centrálního kotouče.

sun.zip

Nazapomeň, že sada sluncí je v gfx na několika místech:
- přímo v gfx pro použití v běžných (solitérních - na themechangeru nezávislých) scheme
- v gfx/Xerces72/day pro jarní a podzimní schemata
- v gfx/Xerces72/winter pro zimní
- v gfx/Xerces72/summer pro letní

Lze si taktéž ve všech schematech, která používáš (ať již solitérních, nebo v rámci themechangeru) v jejich color.ini nastavit jednu společnou cestu k jedné sadě sluncí a mít tak tato 4 slunce jen na jednom místě - např. přímo v gfx
tzn. v color.ini v sekci [other] přepiš stávající cestu ke sluncím
sun_picture_0 = "gfx/Xerses72/day/winter/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/Xerses72/day/winter/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/Xerses72/day/winter/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/Xerses72/day/winter/sun_3.bmp"

na cestu, kde slunce máš, např.:
sun_picture_0 = "gfx/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/sun_3.bmp"
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8