Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod Ivo K v 30 led 2009 08:07

Já mám v menu GJ_11 themechangeru nastaveno pro den i noc 30 minut a v 7.29 se noční režim přepnul do rozednívání(v2.6).
Podobně jako u Dana. Crepuscolo jsem tam také nikdy nedostal. Mám stejně jako Dan autochanger + autochanger-night.
Nyní 8:05hod se mi rozednívá a jsem jistě v režimu "den", protože v rychém menu můžu ovlivnit podsvícení jen šoupákem "den".
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod vovi v 30 led 2009 08:13

Tak to svítání taky šlape: mám tam nastaveno 20 minut; tady v Praze tam v 7:42 skočila obloha a barvy ze schematu AURORA (i když se na tom tlačítku v menu nezměnilo - tam možná jen gurjonovi chybí zpětná vazba) a v minutových skocích se začalo zvedat podsvícení z nočních 60% na denní plné koule (podle mých nastavení). A v 8:02 vyskočilo sluníčko nad obzor na správném místě, současně se vše přeplo na denní zimní barvy i oblohu. Mám tam to slunce původní, neupravené - vyskočilo tedy najednou nad obzor celé, žádný pozvolný východ. Slunce už putuje tak, jak má :D :D

A to včerejší "pozorování měsíce": nechal jsem se unést nadšením :oops: , ta třetí čtvrť je samozřejmě součástí obrázku oblohy (a když točím zobrazením kolem dokola, tak "měsíc" vidím na čtyřech různých světových stranách). Uvidíme, jak to bude vypadat v té 2.8 ;)

A ten časový posun Olomouc-Brno-Praha by také mohl odpovídat ... máte sluníčko cca o 10-15 minut dříve, to by snad mělo souhlasit i podle zeměpisných teorií.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 30 led 2009 08:23

vypadá to, že by to s těmi přejmenovanými starými "posunutými" sluncemi mohlo fungovat.
display_1.jpg

display_2.jpg

Za několik desítek minut by mělo být asi v této poloze a vypadat takto (použit starý screen se starými scheme, ale typ a poloha slunce by měl odpovídat:
3.jpg

Toto první oranžové slunce jsem ve spolupráci s JN koprem "vysunul" nahoru (průhledný proužek dole) a je spolu s ostatními editovanými v té sadě gfx na první straně vlákna, aby vycházelo dřív a aby ty ostatní denní slunce byly zase níž a neodešly s displaye. Originál Xerses šedobílé slunce by teprve trošku svým okrajen vyčnívalo nad horizont a jeho barva navíc prakticky splývá ze zimními mraky. Dávat na zimu blankytně modrou obloku jsem na zimu taky nechtěl, tak jsem použil .bmp obloh z 2.7 bez těch siluet měst a stromů, bo s těmi je to asi úlet, vidět na Hané Mrakodrapy a husté lesy. Pokud mi čas dovolí, budu to sledovat a když to klapne, bude to snad ve stavu, kdy se to bude dát publikovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 30 led 2009 11:26

To SvoDa Dane s těma soukr. zprávama jsem to nemyslel špatně.Nakonec jsem to i vysvětlil,proč nemá smysl ti psát.Jak to tu pozoruju,každý máme jiné nastavení a každému se to chová trochu jinak.O to šlo.Začíná se tu rozbíhat testování a dělání screenů.A to jsu rád.Pak už není problém to dát na uložiště a každý si vybere to,co se mu bude líbit.Jinak ten crepuscolo mě taky semo tamo zablbne,že si na něj kliknu a chci dát do nočního režimu,ale neobjeví se tam.A z toho se mě tam po kliknutí objeví.Ale možná se to tu řešilo.Je toho na čtení hodně v poslední době :D
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 30 led 2009 11:30

Teď jsem se mrkl na šochtli a slunce tam není.
Bude to asi tím, že ve winter scheme v color.ini je
sun_picture_0 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_0.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_1.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_1.bmp"
sun_picture_4 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_0.bmp"
sun_picture_5 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_0.bmp"

tak jsem to předělal jak v létě
sun_picture_0 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_3.bmp"
sun_picture_4 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_2.bmp"
sun_picture_5 = "gfx/Xerses72/day/Winter/sun_1.bmp"

a efekt to nepřineslo, slunce není (ani s origo slunci 0-3, co jsem přidal do gfx/xerses72/day/winter a ani z posunutými slunci).
Apřitom to ráno s těmi posunutými slunci vypadalo tak nadějně. To bude na dlouho :(
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 30 led 2009 11:44

Dal jsem na do "své složky" tak jak to mám zatím já(v.2.6).

Adresář: Muj_upaveny_ThemeChanger+Mortscript+Scheme_v2.6
Je to nezabalené, a vše v adresářích jak to mám ve své hecovací šochtli.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 30 led 2009 13:18

No a viděl jsi tedy přes den slunce, nebo ne?
Já ho videl jen ráno, což jsou sun_0.bmp a sun_1.bmp a protože color.ini ani jiné nezobrazuje, pak zmizely, a to přestože jsem v color.ini upravil ty řadky. Vrátil jsem to zátky a nejspíš se slunce sun_0.bmp a sun_1.bmp v zimě tudíž ukáže zase až před západem odpoledne a nejde to korigovat jen v těch řádcích, ale ovlivňuje to i ten changer nebo mortscript.

EDIT:

Nepomohlo ani ve winter scheme, které si to teď evidentně bere v color.ini změna na cestu ke starým a osvědčeným sun a řada 0 - 3
sun_picture_0 = "gfx/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/sun_2.bmp"
sun_picture_4 = "gfx/sun_2.bmp"
sun_picture_5 = "gfx/sun_3.bmp"

Asi má to winter scheme nějako blokaci na slunce přes den a v těchto řádcích to nejni :(
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 30 led 2009 13:50

Jsem na tom jako ty.
Slunce jsem viděl jen ráno. Stoupalo víš a víš a ztratilo se. :(

Nyní jsem dal na kartu v2.7 bez Urban Mode.
Vše (originál) bez úprav(slunce, obloha....).
A budu testovat tuto verzi.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 30 led 2009 14:00

Ve 2.7. už jsem to přes oběd taky zkoušel se stejným výsledkem. Slunce nikde :(

EDIT: beru zpět :lol: :lol: , slunce už mám :lol: :lol: :lol:
verze 2.7. funguje i se sluncem v zimě
Zkoušel jsem nedřív čistý originál, tzn. vč. origo sun_0-3 a tomu čouhal jen zanedbatelný spodek, proto jsem ho přehlídl.

Pak jsem použil naše staré a osvědčené posunuté a nepřejmenované posunuté sun_0.bmp až sun_3.bmp tak, jak visí v gfx.zip na první straně tohoto vlákna a nakopíroval
do gfx/Xerses72/day/winter/
a pochopitelně pro následující roční období
i do gfx/Xerses72/day/
a toto je výsledek
display_1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 30 led 2009 15:06

vovi píše:........Já tam teď nemám ty MESSAGIO soubory.......

Ve verzi 2.7 se soubory: messagio.exe, messagio.mscr a themechnager.ini do rootu iGO8 nekopírují.
Přesto po spuštění iGO8 je tam máte. Vytvoří se spuštěním themechangeru v rootu iGO8.

Viz themechanger.mscr, cituji:

#scrivo messaggio.mscr e messaggio.exe
If (NOT( FileExists ( exe_path \ "messaggio.mscr")))
stringa="x = ClipText()" & "^NL^Message (x,""ATTENZIONE"")"
WriteFile( exe_path \ "messaggio.mscr" ,stringa)
EndIf

Atd. atd........
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8