Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: skin Gurjon 5.x (8.3.2 _ 320×240,240×320,400×240,480×272)

Příspěvekod vovi v 28 led 2009 21:13

Jestli myslíš ten Allargatore, tak s tím jsem si kdysi už hrál, pokoušel jsem se tehdy vysochat do Gurjona naše rozlišení, ale mělo to svý mouchy (byli s tím dělaný třeba i ty první Dimkové pro 480×272, a na ty mouchy se určitě pamatuješ).

Je to věc, která s tím themechangerem souvisí jen tak, že zapracuje themechanger jako plugin přímo do skinu, takže není třeba žádný "externí" THEMECHANGER.UI.

Ale jinak se domnívám, že celé to kouzlo se siluetami měst a lesů na obzoru je v tom, že jsou upraveny spodní kraje bitmap sky*.bmp. Nedovedu si představit jiný způsob, jak to tam dostat (kromě úpravy hotového screenshotu :lol: :lol: ).

Jinak tady v tom chybí právě ta složka GFX; pokud je správná ta moje domněnka, tak tam ty města a lesy teda stejně nebudou. :(

EDIT: Tak jsem odpověděl na příspěvek, který mezitím zmizel ;) To jen, abych nebyl za JÁ-TYho, kterej si dle JdC povídá sám se sebou :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 28 led 2009 21:16

Koukal jsem na to a je to nějaký divný - autochanger.zip, autochanger-night.zip, crepuscolo.zip a ani ty scheme v spring.zip, summer.zip,..vůbec nemají v color.ini v té sekci other ty odkazy na oblohy a slunce, takže to nemůže oblohy a slunce měnit. Mortscript mění asi jen ta roční období, den/noc,..

EDIT: já to předtím nějak divně stáhl a měl tam jen ten UI_STRING_FINDER_ALLARGATORE.exe a proto jsem nesmyslný příspěvek, že tam není stejná struktura souborů jak jsme zvyklý, smazal :oops:

Jinak je mi jasné, že ty siluety měst je jen .bmp a nikoliv nové building :D , ale myslím, že to nemůže být "natvrdo" jen spodek oblohy, ale že tam musí tam být nějaké volání sólo .bmp siluety města nebo lesa a to dle toho a tehdy, když je tam sídlo nebo krajina.
Naposledy upravil SvoDa dne 28 led 2009 21:39, celkově upraveno 3
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 28 led 2009 21:23

@Svoda

@mkb - to bylo moc fajn si v Gurjon vlákně pokecat o gurjon themechangeru a divit se, že se to každému chová jinak, když tys to zkoušel na Micsan skinu :lol: :lol: :lol: .[/quote]

Když ona se ta debata rozjela nějak sama :lol: :lol: :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod SvoDa v 28 led 2009 21:28

Naštestí tu máme pracovitého moderátora (díky vovi) a přesunul tuto debatu z Gurjona pryč (sem), když já psal o Gurjonovi a ty o Micsanovi a týkalo se to themechangeru :lol:
Zítra pokecáme o té nové lednové mapě ČR ve vlákně o radarech ;)
Naposledy upravil SvoDa dne 28 led 2009 21:40, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 28 led 2009 21:40

Potěšující je, že máme stejnou instalaci na různých skinech. A hlavně to funguje !!! :o
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 28 led 2009 21:42

Jen by mne zajímalo, proč se ti "setmělo" později než mně. :D
Asi to bude nějakými hodnotami přímo v tom GJ themechangeru - zas tak do detailu jsem to nezkoumal.
Nebo taky budeš hodně daleko ode mne na západ :lol: :lol: dál, než v Benešově :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 28 led 2009 21:49

Jen drobnou poznámku - bude třeba asi vytvořit (podobně, jako jsme si vypiplali složku AUDIO) nějakou komplexně pojatou složku GFX.

Když vezmete tu "holou" z Xerses-Lesscro, nakopčíte ji místo té dosavadní, kde byly všechny ty bitmapy sky*.bmp, a zapnete iGo8 se zvoleným scheme typu "SKY", padne to při startu na hubu s hláškou o chybějící bitmapě GFX\sky_cosi.bmp (vždy je to ta, která by měla být právě zobrazená). A dokud tam ty bitmapy nedoplníte, tak se přes ty loudovací obrazovky vůbec neprobojujete.

Takže doporučuji: kromě toho obsahu v podsložce Xerses72 tam pěkně do rootu GFX nakopčete i všechny ty BMP obloh, které jste tam měli dřív. Včera už to tu někdo reportoval, dneska jsem si na to naběhl sám :oops:
Problém ale vznikne pouze tehdy, když vylezete z iGo8 s nastaveným scheme pro zobrazení oblohy, pak nainstalujete Themechanger, přitom smažete GFX a nakopčíte tam tu složku GFX bez těch bitmap ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod mkb v 28 led 2009 21:50

@ Svoda:Ten časový posun může hrát nějakou roli, ale nevsadil bych na to. :lol: :lol:

Vážně. Nemám to úplně vyzkoušený, ale mám takovej pocit, že po nastavení těch autochangerů to chce rebootnout.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 28 led 2009 21:53

Nutný to ale není - asi záleží (jako ostatně vždycky ;) ) "nedůtklivosti" toho kterého skinu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 06:41

vovi píše:doporučuji: kromě toho obsahu v podsložce Xerses72 tam pěkně do rootu GFX nakopčete i všechny ty BMP obloh, které jste tam měli dřív. Včera už to tu někdo reportoval, dneska jsem si na to naběhl sám :oops:
Problém ale vznikne pouze tehdy, když vylezete z iGo8 s nastaveným scheme pro zobrazení oblohy, pak nainstalujete Themechanger, přitom smažete GFX a nakopčíte tam tu složku GFX bez těch bitmap ;)

Už jsem to měl vykompilovaný se starým Xerses, který tu v úvodu visí a je to opravdu vhodné, taky se mi to na začátku stalo.
Dejte si proto oblíbenou řadu obloh sky.X.bm a sun_X.bmp i přímo do rootu gfx.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8