GJ_5.11 se SvoDa úpravami
gj_5.11_tS&IvoK.zip
Nemám stále své MIO doma, tak tyto úpravy vznikaly velice zajímavým způsobem:
prováděl jsem veškeré úpravy od stolu, zabalil a poslal IvoK do Brna, který to otestoval ve svém MIO a poslal mi hlášení o chybách a popř. i screeny.
Bylo to o to složitější, že oproti předchozím verzím změnil GJ koncepci ohledně typů fontů, barev, ohraničení a sjednotil je a tudíž nešlo pouze provést jako obykle porovnávání souborů z 5.10_tS oproti origo 5.11 a překopčit své úpravy z 5.10_tS do 5.11.
-> házelo to chybu týkající se scriptu sc_SetDefaulColor.
.
Když hodnoty týkající se typů fontů, barev, ohraničení,... v navigatemap_480_272.ui nejsou identické s údaji gjcolors.ui v sekci default, háže to tuto chybu.
Zkusil jsem obětovat novou funkci skinu - nastavení vlastních barev prostřednictvím gjcolors.ui a vyhodil ze skinu všechny skripty týkající se této nové možnosti a použil soubor gjcolors.ui z 5.10, poslal IvoK a taky to neběželo.
Postupně jsem tedy musel všechny své úpravy z 5.10_tS znovu implementovat do 5.11 a ponechat originál věci týkající se barev textů, jejich ohraničení,.... Jelikož mám u spousty věcí i změněnou velikost písma údajů, bylo to pochopitelně při ponechání origo velikostí rozhozené, takže jsem si musel vždy po kontrole od IvoK, který mi poslal screenshot pohrát i se souřadnicemi.
Takto to fungovalo až do vytvoření osmého pokusu, ve kterém jsem zas zapomněl nahrát do skinu ikony extra volání v rychlém menu, takže na devátý pokus (zabralo nám to s IvoK celé odpoledne a večer) se to povedlo a mělo by vše fungovat a zobrazovat jako v 5.10_tS.
Do default barev jsem tudíž nezasahoval, jelikož by se to hádalo.
Pro nastavení vlatstních barev (colors user) jsem pak použitím "gjcolors_changer_pc" předefinoval user barvy tak, jak jsem je měl v 5.10_tS. => pro zobrazení barev jak byly v 5.10_tS v nutno menu barev překliknout na "vlastní barvy" (pokud ponecháš v tomto menu "Gurjonovy barvy" máš originál GJ barvy).
Pokud si tedy budete hrát s tvorbou a editací vlastních barev dle vašeho vkusu, doporučuji defaul colors nechat jak jsou a editovat pouze "Colors user" které pak zobrazuješ v menu skinu aktivací tlačítka "Vlastní barvy".
Pro editaci "Colors user" tímto programe stačí zašktnout Colors user nad tlačítkem Save v programu "gjcolors_changer_pc".
Screenshoty práce s programem "gjcolors_changer_pc" jsou na
http://www.gurjon.com v sekci Information.
Když už jsme s IvoK mysleli, že to máme za sebou, shrůzou jsem zjistil, že upravujeme GJ5.11 z 24.1.2009 a že Gurjon mezitím vyvěsil 5.11 z 25.1., čili tentýž upravený skin (bez jakéhokoliv komentáře o změnách), tak jsem musel projít rozdíly mezi jeho předvčerejším a včerejším GJ5.11 a pak to porovnat s naší prací , abych věděl, co kde ještě mám upravit v tom našem.
Nakonec se to povedlo, alespoň dle IvoK screenshotů, jeho posuzování a dokonce se stím i 35km projel a vše je OK.
Tímto bych rád veřejně před nastoupenou jednotkou poděkoval IvoK za obětavost a operativni spolupráci při tvorbě těchto úprav, kdy mi byl očima i rukama, jelikož jsem neměl na čem úpravy testovat a tento skin by nevznikl.
Proto se taky tento skin jmenuje GJ_5.11_tS&IvoK. EDIT:
Pokud jste tu stahovali dnes před 9. hodinou, stáhnete znovu odtud, nebo z humbukova příspěvku, chyběly mi tam ikony
Děkuji humbukovi za postřeh a ryclou reakci.