Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo8 na "My Flash Disk" Cx20

Zde řešíme všechny modely navigací MIO - např. C510/C710/C250/C320/C520/C720/MOOV...

Re: iGo8 na "My Flash Disk" Cx20

Příspěvekod mkb v 06 led 2009 16:49

Nevím do jakého vlákna to napsat. Asi tady to bude správně. Ráno jsem v autě spustil iGO, abych nachytal nějaký TMC a ejhle. Asi po 10vteřinách se MIO přeplo do režimu pro přenos dat. Snad hledalo USB. Pochvilce se vrátilo do zákl. menu. Po odstartování iGo, se vše opakovalo (několikrá). Následoval tvrdý reset (několikrát), výsledek stejný a pak to letělo na zadní sedačku. :evil:
Nevím, co to způsobilo. Na MFD jsem našel adresář "FOUND.000" a vněm soubor "FILE0000.CHK". Neví, byl-li tam dříve (myslím, že ne). Soubor jsem smazal a výsledek stejný. Ale přeplo se to už jenom jednou a pak už dobrý. (Abych to nazakřik)
Tak, že mám dotaz pro ajitele C720. Má tam prosím ten soubor být, nebo ne?
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 06 led 2009 17:49

Ten soubor se ti tam vytvořil,pokud si měl připojenou GPS k PC a chtělo to opravovat chyby.Tam si to zapsalo to,co to opravovalo.Klidně to smaž.Já to dělám běžně :D
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod mkb v 06 led 2009 17:53

V tu chvíli GPS k PC připojeno rozhodně nebylo (ráno v autě), proč se to stalo už asi nevymyslím, dík za odpověď. :D
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 06 led 2009 18:54

Pravděpodobně nepoužíváš originální nabíjecí kabel do autozásuvky, ale kabel, který umožnuje nejen nabíjení, ale i datový přenos, tzn. kabel, která je určen pro komunikaci PC - MIO. Možná používáš autonabíječku s možností napojení USB kabelu mezi nabíječku a MIO.

U origo autonabíječky, nemůže ke stavu datového přenosu dojít, jelikož ten kabel, stejně tak jako kabel síťové nabíječky má spojené příslušné piny tak, aby se právě tomuto předešlo a kabel jen nabíjel a nenavozoval datový režim.

Pokud přeci jen používáš origo autonabíječku, muselo dojíž k poškození konektoru - buď v MIO, což by bylo horší (z hlediska případné opravy), nebo v kabelu. Pokud by se tento stav opakoval, zkus jej opakovaně navozovat připoováním a odpojováním, pak zkus totéžjinou aunabíječkou a nebo doma síťovou nabíječkou.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 06 led 2009 19:38

Dík za nápady, ale vše je orig. tak jak jsem asi před 2 roky koupil. Mě to taky vede na nějaké poškození. I když držák z auta vyndavám opravdu vyjímečně, tak že opotřebením asi ne. Zatím to funguje. A pak tu máme "entershop" :D
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 06 led 2009 19:53

Jednou jsem tento problém zaznamenal, jak přišel, tak odešel a od té doby klid. Čím to bylo nevím.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 06 led 2009 20:56

Především je třeba podotknout, že v autodržáku se MIO nemá přepnout do datového režimu vůbec - ta kolébka ani nemá dost pinů na to, aby to přes systémový konektor mohlo (paralelně) komunikovat. A USB kabel už s tím nemá společného vůbec nic - přes kolébku nemá šanci něco v MIO ovlivnit.

Zkontroluj a vyčisti pro jistotu USB konektor, jestli ti do něj nenapadaly třeba zmrazky a nesešlusovaly nějaké piny. Pokud to byla SW chyba, pak by rozhodně měl pomoci formát MFD a po hardresetu čerstvá instalace iGo. Tím by se měla natáhnout nepoškozená Wokna z ROMky a k problému už by dojít nemělo.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod pilot_new v 01 úno 2009 18:30

Teraz chcem dať IGO na MyFlash ale mám problém:
nevidno adresáre APP ani Program Files.
Mám povolené zobrazovanie skrytých a systémových súborov, aj tak ich
nevidno. Kde je problém alebo je to nejaká iná C720 verzia? Nevidno ich ani
v MIO ani cez PC ani cez FileRecovery. Toto Mio mám asi rok. Kupované v ČR.
Čo s tým??
pilot_new

Příspěvekod pilot_new v 01 úno 2009 18:54

Adresáre FOUNDXXXX robí príkaz CHKDSK. Inak ak ho spustíš z príkazového riadku, tak ti skontroluje stratené sektory, prázdne a poškodené súbory a netreba hneď robiť format disku.
príklad pre syntax CHKDSK C: /F
po vykonaní príkazu tie adresáre FOUND môžeš odstrániť.
Takto môžeš otestovať interné aj externé disky, aj flashky.
pilot_new

Příspěvekod amatér v 01 úno 2009 18:58

Postupoval jsi podle návodu http://www.tomasii.cdc.cz/ =>návody = > Jak spustit iGO8 místo Miomapu ve flash paměti Cx20 bez sd-karty?
Co se týče mio C720, tak ještě existuje verze C720b, ale to by neměl být problém.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na MIO - specifické postupy