Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod amatér v 27 pro 2008 22:56

Když jsi bez signálu GPS, dej nejprve najít adresu, a pak zadej obec ve které právě jsi, pak budeš mít začátek simulace právě z toho místa. Pokud nemáš GPS signál navigace si najde nějaké místo sama.
To zamrzání je ale opravdu divné, psal jsi, že jsi zkoušel několik unlocků, možná máš zaneřáděnou SD kartu nějakým balastem. Zkus si iGO8 zazálohovat jinam, naformátuj kartu a vrať tam iGO8, pro začátek dej pouze mapu ČR, zkus simulaci, uspání a uvidíš, pokud to pofrčí postupně přidávej další mapy,skiny...
Ještě taková hloupost, pokud máš navoleno zobrazování hodně POI skupin, dochází také k zatuhnutí.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 28 pro 2008 09:50

Jak píše amatér.Já bych se přimlouval,než začneš formátovat a dělat podobný pořádky na kartě,vypnout všechny POI.Mě to kdysi taky tak blblo a SvoDa mě poradil toto.Vypnul jsem PIO a přestalo to.Pak jsem si je postupně zapínal dokud to nezačlo blbnout.Chce to jich mít zapnutých poskromnu.Pak je to bez problémů. :)
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 28 pro 2008 12:14

Přesně tak. Já se snažím mít na MFD i SD maximální pořádek (defragmentace, sem tam formát,..), ale velké množství zobrazovaných POI (8 skupin) mi stroj sekalo. Přestal jsem "vlastní" poi z poi.cz zobrazovat na mapě a vše OK. Méně bývá více ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tom5 v 28 pro 2008 14:07

Omlouvám se, že mi to trvá tak dlouho - jdu se nyní pokusit nejprve o vypnutí těch POI a pokud to nezabere zkusím ten formát atd.
Ozvu se a díky všem.
tom5

Příspěvekod tom5 v 28 pro 2008 14:19

Tak z POI jsem měl a mám zapnuté pouze čerpačky a parkoviště! ???
tom5

Příspěvekod tom5 v 28 pro 2008 15:08

Provedl jsem formát doporučenou utilitkou od Panasonicu a nakopíroval jsem na novo všechny soubory z "nav_nov13_tts_edition" na SDHC kartu (8GB, cl.6). Dále jsem pak z "iGo8.3.2.64873" nakopíroval pouze mapy Čech, jazyk EN (US) a adresář Speedcam a Voice (ostatní mapy a soubory budov a terénů atd. jsem nepřidával). Takto jsem vše spustil a při prvním zadání adresy jsem dal "přidat Cíl" a poté jsem při zobrazené mapě dal usnout a probudit a ihned se to kouslo!
Skutečně už nevím. Poradí někdo? Děkuji předem
tom5

Příspěvekod amatér v 28 pro 2008 15:14

Zkus to bez toho "soubory z "nav_nov13_tts_edition""
amatér
Moderátor

Příspěvekod tom5 v 28 pro 2008 15:27

Tak jsem to teď zkusil - dal jsem jen soubory z iGo8.3.2.64873 a po kliknutí na ikonu se zobrazí "could not find aplication database". V sys.txt na SD v adresáři iGO bylo: app="SD CARD/iGO8" tak jsem změnil na: app="%SDCARD%/iGO8" a iGO se již vpoho rozběhlo. Nicméně po zadání Cíle trasy a uspání a probuzení při zobrazené mapě zase zamrzlo :-( (např. mi to nechá posunout prstem mapu a ihned se kousne, nebo vlezu do menu a zase se to kousne)
tom5

Příspěvekod amatér v 28 pro 2008 15:32

Ve verzi, kterou používáš, by to nemělo mít vliv, ale přeci jen, nemáš zapnutou animaci?
Takto mám nastavený sys.txt
[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[map]
2dheadup=1
3d_scale_carmodel=1 ;navišipka
3dcarsizemin=3750
3dcarsizemax=6000
3dcarsizemul=15000

[msnd]
msnd.start=0
enabled=1

[sound.announcer]
gps_signal_lost=0 ; (1) ztráta signálu GPS <0=vyp, 1=zap>

[smartzoom]
maxangle=85

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[rawdisplay]
driver=gdi

nic víc tam nemám, a vše funguje z SD.
amatér
Moderátor

Příspěvekod tom5 v 28 pro 2008 15:54

Zdravím Tě amatére (proč tak skromné označení :-))
Mám zajímavé zjištění a doufám, že za chvilku nebudu psát, že tomu je jinak, že to byla jen nějaká divná chvilka: na kartě co jsem zakoupil (PATRIOT) je malý mechanický zámek "locked" - pokud ho dám do polohy zamknuto tak se mi "prozatím" nic nekouslo, jenže se ani nic na kartu neuloží (historie, trasy, ...). Není to přinejmenším divné? Pokud to přepnu do polohy odemčeno tak se to kouše.
Opakuji, snad to nebyla jen náhoda, ale zkoušel jsem to několikrát a se stejným výsledkem.
Ještě zkusím ten Tvůj sys.txt.
tom5

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update