Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Scheme pro iGO 8.3

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Scheme pro iGO 8.3

Příspěvekod amatér v 22 pro 2008 10:08

Upřesni to trochu, nejde ti převod do .bmp? A co myslíš tím nejde zkomprimovat?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 22 pro 2008 11:01

Mám stejný problé, už jsem ho tu popisoval:
odkonvertoval jsem původní zakonvertované oblohy tahem myši se souborem do terče convertoru => OK
zkusil jsem to zpět opět tahem do terče convertoru zakonvertovat => OK

Našel jsen na netu obrázek s nějakou oblohou, převedl do bmp, ořízl na tytéž rozměry co měly origo obrázky (na šíř jen 1/2, jelikož jsem to pak dvojnásobil abych to zrcadlil, aby na sebe obloha navazovaly obě poloviny při otáčení).
Vytvořil jsem varinaty 0-4, night a pokoušel se je tahem do terče konvertoru zkomprimovat, ale marně.
Ať jsem se snažil, jak jsem se snažil (před každou konverí refrest TC, zavření konvertoru, otevření convertoru,..., zkonvertoval se jen jeden (zmenšila se jeho velikost a nešel otevřít (což je správně), ostatní všas velikost nezměnily a pořád šly otevřít (zobrazit)
- obrázky se kterými jsem pracoval jsou na předch. straně.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 22 pro 2008 11:13

Ve většině případů jde o to, že obrázek musí být ve formátu .bmp, věčným zkoušením jsem zjistil, že komprimace obrázku nemá na jeho zobrazení v iGO viditelný vliv, obrázek se zobrazí pokud je nebo není komprimovaný.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 22 pro 2008 11:17

Samozřejmě jsem zkoušel konvertovat .bmp.
Ještě nejsem tak blbej a starej, i když se mnou může někdo nesouhlasit :lol:

Má teda cenu ty soubory konvertovat, když říkáš, že to jede i bez konverze?
bylo by tak o mnoho jednodušší měnit si série obloh dle libosti i bez covertoru, se kterým mi to nějak nejde.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 22 pro 2008 11:23

Dane, to nebylo o tom zda je někdo blbej :lol: :lol: :lol: , to bylo všeobecně, můj názor je, že je opravdu důležité aby to byl pouze formát .bmp, já osobně jsem nepoznal rozdíl. Pokud se podíváš do nějakých skinů, je tam spousta přidaných obrázků, které také nejsou komprimované a při chodu navigace nejsou žádné problémy. Důvodem komprimace je dle mého názoru ušetření místa a omezení velikosti. Příkladem může být sloužka ui_igo8 a branding, v branding je hlavně kvůli komprimaci, ale běží i nekomprimovaná v rootu iGO8. Branding samotný totiž nemá na chod navigace pražádný vliv, smažeš ho a navigace funguje bez něj, pokud máš v samostatné složce ui_igo8 logo.bmp a loading.bmp ani nepoznáš rozdíl.
Naposledy upravil amatér dne 22 pro 2008 11:26, celkově upraveno 1
amatér
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 22 pro 2008 11:24

Nevim jestli jsem presne pochopil jadro problemu, ale s konverzi do bmp nemam problem, delam to v rozmerech 960x232 v programu Zoner Photo Studio. Cvicne jsem tam zkusil hodit foto z rodinneho alba a ted mam na nebi pritelkyni :).
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod amatér v 22 pro 2008 11:27

No vida, kreativitě se meze nekladou :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 22 pro 2008 11:31

Zkusil jsem bez konverze dát do GFX to, co jsem tu včera dal jako svůj první pokus a zobrazuje to korektně.
Nicméně nejsem žádný grafik, na to jsou tu jiní machři, tak až se jim zadaří, rád něco zobnu.

@hunmuk: Přítelkyni si na nebe nedávám, brala by to jako provokaci, že bych ji nejraději viděl v něm :lol: :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 22 pro 2008 11:34

Ale, ale neříkal jsi, že jsi ženatý? :D ;)
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 22 pro 2008 11:39

EDIT: @humbu&amatér: Manželku si na nebe nedávám, brala by to jako provokaci, že bych ji nejraději viděl v něm :lol: :lol:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8