Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Internet v MIO 720(520)

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Internet v MIO 720(520)

Příspěvekod Ivo K v 19 pro 2008 12:16

S mobilem, nemám v kanceláři dongl.

O tom trialu vím, já to stahoval hlavně kvůli tomu, zda to vůbec funguje a kvůli těm mortscript souborům.
Pokusí se tu Operu "vyměnit" za tu z unlocku.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 21 pro 2008 21:11

Kluci, víkend za námi a žádná zpráva o tom, jak jste pokročili s internetem na MIO přes BT z PC ;)
A nebylo by něco bez unlocku a s free verzí Opery :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 21 pro 2008 22:05

Tak z PC se mě nedaří,protože GPS nepodporuje...připojit k siti PAN.A tady je zakopaná sobáka.Přenos hlasu a telefonních hovorů ano,fotky taky, ale data jako taková(internet)asi neklapne.Nejede to :( Ale je to zajímavé.Z founu ano..Použije foun jako modém a pak to klape,ale přes PC prostě za sviňu ne :!: Celkem mě to mrzí,bo mám comp puštěnej celou noc a surfovat v posteli pře GPS by nebylo špatný.Ale zatím nevím jak.Prostě se to nespojí.A to už jsem testoval kde co.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Ivo K v 22 pro 2008 09:36

Já jsem na tom podobně jako deusexx. Tedy nic.
Použít telefon jako modem pro připojení PC k internetu, to jde, ale aby Mio využívalo PC pro připojení k netu se mi nepodařilo.
Testoval jsem dva dongle, každý od jiného výrobce, ale nebylo mi to nic platné.

Problém je v připojení Mia k moji domácí síti přes BT.
Mio využívá k propojení přes BT pouze:
- vytáčené připojení(tedy pro modemy)
- pro HF
- pro přenášení fotek
- pro přenášení souborů

Propojit Mio plnotodnotně s PC jako nějaký jiný počítač jsem nedokázal.
Moc necápu proč nejde v "síťových připojeních" Mia nastavit BT?

Přes kabel jsem připojení Mio-PC nezkoušel, myslím si, že bude velký problém s délkou kabelu.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod vovi v 22 pro 2008 15:20

No to už mi přijde jednodušší postavit si k posteli monitor a brouzdat pomocí bezdrátový myše a klábosnice. VGA prodlužovačky snesou dost velké délky - jednou jsem takhle tahal kabel k projektoru asi na 15 metrů ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 23 pro 2008 09:11

To IvoK Připojit Mio pomocí kabelu a surfovat není problém.To mě chodilo.BT je problém.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 23 pro 2008 10:27

Radku, mohl bys sem šoupnout popis, co a jak je potřeba udělat a nastavit, aby net chodil v MIO po kabelu z PC? Dík.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 23 pro 2008 12:00

Tak teď si s tím tady hraju a nevím jak jsem nastavoval to připojení.A ani to nemůžu najít.Bylo to taky někde na tom foru ze kterýho je tady to připojení přes foun.....Ale zhruba takto..Takže..používám k tomu ten unlock.Musí se to připojit jako activ sync.Vidíš vlastně ty ikonky a ne propojený PC s GPS.Když se to rozběhne,tak se klikne na nová síť.No a tam jsem se teď zadrhnul,bo to nastavení si už fakt nepamatuju.A teď nevím jestli jsem to jel přes XP a nebo už Visty.Povoluje se tam připojení dalších uživatelů.Přímo v nastavení sítě."Povolit ostatním uživatelům připojení k místní síti" tušim tak nějak to tam je.No a totak to vypadalo.Najel sem si na forum v prohlížeči a to samo v GPS.
Jaj,zrada,šak mě ta fotka sem nejde.Nevím jak.No ale na to připojení se podívám a pokud to najdu,tak to sem dám.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 23 pro 2008 12:02

Fotka musí mít formát jpg. Screeny mají bmp, tak to musíš převést na jpg ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 23 pro 2008 15:11

Takže se mě to podařilo.Chce to mít v PC nainstalovanej activesync.Měl by být na cd k GPS,popř se dá stáhnout ze stránek microsoftu.Po nainstalování ActiveSync se připojí mio kabelem k PC.Je tam nastavení.Já zaškrtnul vše(porty si budete asi muset vybrat,podle toho jak to bude nebo nebude chodit)Pak už si jenom spustím operu.Mezi tím jsem viděl,jak si to samo v GPS zaktivovalo připojení.Nic jsem nenastavoval.Podotýkám,že mě to chodí na XP a s unlockem,co mám v podpisu.To je asi dost podstatná věc.Nic jinýho jsem nezkoušel.Fotky jsem poslal Danovi,mě to tu nějak nejde dát,v soukr zprávách bez problémů.Takže Dane, jestli tě můžu poprosit,upni to sem,díky.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC