Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO PRIMO 2.4 pro Android

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: iGO PRIMO 2.4 pro Android

Příspěvekod Mascret1 v 27 led 2015 17:06

Zdravím, mám problém používám navi s androidem 4.4.2. starší verze mi tam vůbec nechodila - lépe řečeno zasekla se okamžitě jak měla spočítat trasu či na najetí do ikony "moje trasa" (na 4.2, jela v pohodě.) Takže jsem musel přeji na 2.4 basarsoft a jakš takš jsem vše rozchodil. Jediný zásadní problém je to, že když navigace jede a má začít hlásit zvuk např. "za 100m odbočte do prava" tak zčerná obrazovka a pak jak domluví tak zase jde vidět navigování. A takhle je to pokaždé, když se ozve hlas.
Nevíte jestli je to hlasem nebo někde nějakým nastavením?
Nevím si s tím už rady:(
Mascret1

Příspěvekod Bruca66 v 27 led 2015 17:49

Takze nejdriv rozchod tohle iGO Primo 2.4 9.6.29.468978 (16 Dec 2014)

Jsi druhy, pokud pocitam minuly rok, nenajdu tu konverzaci, ale reseni nebylo soucasti igo. Bylo to externim task killerem, nebylo to overeno. Takze mas sanci se blejsknout s navodem pro dalsi kus.
Natvrdo ukonci igo v seznamu aplikaci. Pak se pokus spustit pouze 1xigo. Pokud se problem bude nadale projevovat, je to interni problem Droida.

Tohle ovlada jak se ma igo vmesovat do systemu audia. Myslim, ze default ma byt 1.

[android]
select audio stream
; 0-STREAM_VOICE_CALL, 1-STREAM_SYSTEM, 2-STREAM_RING, 3-STREAM_MUSIC, 4-STREAM_ALARM, 5-STREAM_NOTIFICATION
navigation_audio_stream="4"
Bruca66

Příspěvekod drobino v 27 led 2015 20:27

V addons na karte jsem mel samozrejme jen content nic jineho.presneji receno jsem tam postupne zkousel nahravat i jene slozky ale zaroven jsem je nechal i v telefonu. No jak se k tomu dostanu zkusim vse znovu prehrat z pc a zkusim znovu nainstalovat. Telefon nebyl ani teply natoz aby se prehrival.
drobino

Příspěvekod Bruca66 v 27 led 2015 21:09

contentem jinde to nebude ... spis bych to videl na neco v sys.

Protoze pouzivas content na karte, domnivam se ze mas i tyto 2 zapisy. Mozna to pomuze, pokud bude igo znat nazev pameti.

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO“
has_secondary_root=1

Edit: take pomohlo pouzit posledni verzi.
Bruca66

Příspěvekod briadogs v 07 úno 2015 17:15

Vie mi niekto poradit čo všetko musim urobit aby sa mi na miesto modrych iconiek zobrazovali farebne?

Napriklad na miesto ikonky ,,čerpacia stanica" by som tam mal znak ,,SHELL"
Samsung Galaxy Tab® 4 8.0 16GB, White 1280 x 800 Pixelelov..primo 9.6.29.356072
SAMSUNG GALAXY TAB2 7" 1024 x 600 ,Skin fmilan & amatér pro Primo 2 - Android
NAVON n660 , Gurjon skin "Si" Primo 2
briadogs

Příspěvekod mirek1011 v 07 úno 2015 20:06

Většinou jde o soubor branding.zip, ale nemusí být pravidlem, jde to i v data.zip, ui_android a utilitách v složce UX. Něco lze pořešit i v content/userdata. Podstatou zobrazení jiné než "modré" ikony je proužek s barevnými ikonami poi_mapclose.bmp a k tomu i poi_mapclose.spr. Ale je toho více, zkus si to tu či jinde pohledat, ať víš o co jde.
Třeba tady viewtopic.php?f=89&t=1122
Xiaomi Mi Max3, Nextgen 9.35.2.223260 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

Příspěvekod briadogs v 07 úno 2015 22:42

No branding.zip nemam v UX nema nič a content/userdata tiež nemam tak potom iba v data.zip, ui_android
briadogs

Příspěvekod mirek1011 v 07 úno 2015 23:43

Ono to není o tom něco někam strčit a hotovo. Úpravy a různá vylepšení vyžadují zkušenost a hlavně přehled, kde co v Primu je, kam co patří, co k čemu slouží, co s čím lze a nelze spojit atd., je toho hodně. Tím, že nikde nic ještě nemáš (zřejmě jen default), musíš si toho hodně nejprve přečíst, abys měl trochu přehled. Takhle je těžké radit, když stavíš napřeskáčku (tu kousek, tam kousek). Současně se ptáš ve více vláknech na různé věci, tedy je vidět, že se snažíš provádět úpravy dost zmatečně.
Jestliže nemáš složku (priečinok) userdata v content, musíš si ji vytvořit a pak do ní dát to, co tam patří. Když nemáš nic v UX, nic se neděje, časem si tam budeš přidávat utility, pokud si někde neseženeš branding.zip pro android a tvé rozlišení, nemůžeš asi sám s tak malou zkušeností ty ikonky co sháníš vytvořit a umístit.
Prostě to je celé o tom, že si pořádně pročti všechna vlákna pro android a postupně, až budeš mít jasno, co se kam dává a jak se s tím pracuje a upravuje, bude možné lépe poradit. Zrychlit to opravdu nejde, to se dřív při marných pokusech zblázníš.
Poradit ti by bylo jednodušší, kdybys v tom měl jasno, ale vzhledem k postaveným dotazům všude na fóru to vypadá, že teprve začínáš ...
Já se sem chodím učit skoro 6 let a nedá se říci, že chápu vše - stále procházím vlákna a hledám souvislosti, rady a nápady, co už tu někdo položil. Není možné každému vysvětlovat od A do Z najednou v jedné odpovědi, chce to trochu samostudia.
Trochu jsem se porozhlédl, kde všude v tématech a hlavně na co se ptáš. Např. zde viewtopic.php?f=95&t=2918&hilit=branding.zip&start=100 . Tam píšeš, ž nemůžeš smazat SAVE, jinak Primo nenaběhne vůbec. Víš co to znamená? Začni od začátku. Dokud se ti Primo nespustí bez save, nemá cenu něco skládat a upravovat, stejně se to vysype. Jednoznačně máš v SAVE bordel z předchozích pokusů a proto ti nic nejde, co jiným jde. Opět - kdybys tu trochu četl, smazat SAVE je většinou při úpravách nezbytné, bez toho se nehneš.
Věř tomu a začni na tom pracovat a nebo se na to ...
No vidíš, než jsem stihl toto vše napsat, už jsi zase v jiném vlákně a řešíš úplně zas jinou věc současně - viewtopic.php?f=95&t=3048&start=290
V jakém programu se dá upravit dictionary.voice ? To si fakt děláš legraci. Základní úpravy nepotřebují žádné programy, prostě se tzv. editují (pro tebe - přepisují, doplňují). Editovat můžeš třeba v TCMD nebo X-plore (apky z Marketu).
Doopravdy začni od začátku, smaž vše, cos přidával vč. SAVE. Udělej novou istalaci, je to nutné. Postupně se zaměř vždy na jedno téma. Dokud ti nebude korektně fungovat věc, kterou děláš, nezačínej s další. Zbytečně si v tom děláš bordel, je pak i těžké radit, když už nemáš nic v pořádku, vše modifikované kdoví jak.
A věř, že bez SAVE se po nové istalaci (pokud máš základ) Primo rozjede (vytvoří si nové). Vždy si celý root Primo zálohuj, než na něco sáhneš. Pokud se něco nedaří, dej to zpět ze zálohy. Jedině tak se pohneš z místa a začneš úspěšně tvořit. V opačném případu přeji pevné nervy tobě a všem, co ti tu pomáhají.
P.S. - přečetl jsem všech 78 tvých dotazů včetně odpovědí, které jsi na ně dostal. Tohle bude běh na hodně dlouhou trať. Od roku 2011 a žádný pokrok, chlape co s tím?
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

Příspěvekod briadogs v 08 úno 2015 09:40

Viem ze to nie je jednoduche upravovat igo a preto si vazim som vdacny za kazdu radu. Ze sa sucasne pytam na viac veci je preto lebo niektoru vec momentalne nemozem-nedokazem urobit tak idem robit inu (je toho viac co by sa mi pacilo mat funkcne v igu.
Na to aby som pochopil a nastudoval celu strukturu igo nemam tolko casu aj ked by to bolo pre mna velmi zaujimave. Kym to ja nastudujem uz vychadza nova verzia ktora je uplne ina. Aj ked sem chodim uz davnejsie ale nie pravidelne lebo naozaj nemam jednoducho na to vela casu.

S tym save uz to mam vsetko ok mam to cele preistalovane a funguje ako ma. Ako pises isiel som od zaciatku a podarilo sa. (samozrejme ze mi poradili ludia co sa naozaj vyznaju )

Na to v jakom programe mam editovat dictionary.voice som sa pytal preto lebo moj pc mi to vobec nechcel otvarat a myslel som ze to iny subor ako textovy. Uz je to ok.

Neboj nieco sa hadam na mna prilepi a dokazem pochopit aj za kratky cas ktory tu mozem stravit.
briadogs

Příspěvekod mirek1011 v 08 úno 2015 11:41

Chlape jeden, nesnaz se vymlouvat na to, ze neni cas! Vzdyt sem chodis a pises dotazy a pak take ctes odpovedi. To nemluvim o case, co stravis tim laborovanim a to nejsou jen radove minuty. Kdybys ten cas venoval ctenim v prislusnych tematech, jeste bys cas usetril. Ty nejdrive laborujes (mozna hodiny), pak misto hledani rovnou žádáš rychlou radu.
Kdybys mel postaveny zaklad jak ma byt a postupne vylepsoval, ale jak jsi priznal, neco nejde - nechas to rozpatlane a hned patlas uplne neco jineho. Pak se ti to vys... a ptas se tu, co s tim. Vsichni, co vedi, ti radi poradi, ale v tvem pripade (jak v jednom tvem dotazu psal Amater), dobra rada nad zlato.
Jinak nejde o verze, ktere vychazeji. Zas tak velky rozdil v tom neni. To, kam co patri, neni otazkou verze. Jsi tu u 4 roky a ptas se pokazde, jako bys tu byl poprve. Ja kdyz jsem vcera precetl vse, co jsu tu za 4 roky napsal, musel jsem reagovat. To ze nemuzes smazat SAVE, aby ti slo spustit Primo nesouvisi s verzi niceho, je to chyba, kterou je nutne pro dalsi uspech v pretvareni odstranit. Misto toho polozis dotazy na forum a cekas, ze tu najdes jasnovidce, co pozna tvuj problem. Dostanes vzdy obecnou radu, ktera bude k nicemu, pokud tu nectes pokyny a neridis se urcitymi pravidly. Radeji se vymluvis na to, ze nemas cas tu neco precist. Nikdo ti nerika, ze mas cist vse najednou. Proste kdyz resis problem s ikonami, tak si dej do vyhledavani slovo "ikony" a uz to mas vytridene na tema o ikonach.
Jde o to pochopit zaklad - kam co patri a co by melo Primo v rootu mit. To s tim SYS.txt, ze take nemas, me dostalo. Jak pak chces neco upravovat bez sys.txt? Je to sice technicky mozne, ale system.ini nebo sys uvnitr instalacni aplikace, neni zatim bez znalosti pro tebe.
Ten cas, co travis pukusy a pak neobjektivnimi dotazy, radeji venuj ctenim v danych tematech a vzdy s pouzitim zdejsiho vyhledavace. Pokud neuspejes, pak se teprve ptej. Ten, kdo ti odpovida, ma totiz za to, ze vis, cos delal a upravoval. Po precteni vsech tvych prispevku by mel jasno kazdy, kdo ti chce pomoci, ze tudy vlak nejede. Posledni perla v tve klenotnici byl ten dictionary.voice. Nejen, ze s tvymi znalostmi a stavu Primo, neni jasne, co tam chces tvorit, ale ten uzas, ze v PC nejde soubor s koncovkou .voice otevrit, tak to me dostalo. Tys nikdy nepouzil prave tl. mysi a volbu "otevrit v programu"? Jestli jsi na tom se znalostmi az takto, pak to bude opravdu nemozne ti tu poradit tak, aby se dostavil 100% uspech. Vzdy to bude neco za neco. Neco se posune k lepsimu a vzapeti prijde tvuj dotaz, ze ti nejde neco jineho a pred tim to slo?
Neber to, ze bych te nejak napadal, to rozhodne neni ucelem. Chci te trochu nakopnout, abys postupoval tak, aby to melo nejaky smysl. Ver tomu, ze bez tech postupu se proste nikdy k zdarnemu konci nedoberes. Neuspech nestoji za tim, ze vysla nova verze skinu ci apky. Vzdy je chyba nekde jinde.
Takze pokud nezmenis postupy, ktere jsem zminil vyse, budes se s tim trapit do nekonecna.
Vzdy cista instalace bez branding, ui_android, skin. Vzdy origo data.zip, zadne doplneni pred instalaci (rada Amatera a moc dobra). Po kazde zmene vymazat save.
Naposledy upravil mirek1011 dne 11 úno 2015 00:25, celkově upraveno 4
mirek1011

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Android