Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

sys.txt

Re: sys.txt

Příspěvekod Jerry v 28 lis 2014 19:18

Provedl jsem pokus na LG L9II, nastavil jsem navigation_audio_stream=1.
Výsledek:
a. zvukový výstup Prima je na inerním reproduktoru,
b. po připojení sluchátek nebo externího reproduktoru do konektoru sluchátek je zvuk jen na tomto výstupu
c. po připojení BT reproduktoru (v konektoru sluchátek není nic připojeno) je zvuk jen na BT reproduktoru.

Nastavení BT v androidu: Nastavení > BT > spárované zařízení > zaškrtnout Zvuková média
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod pražus v 28 lis 2014 19:43

Čau, a máš u toho prosím tě zapnutý nějaký MP3 přehrávač přehrávající hudbu? Já totiž když mám samotnou navigaci, tak to všechno funguje jak má (třeba repro v autě ti urve uši při zahlášení nějakého manévru), ale jakmile u toho hraje hudba jde iGO v lepším případě jak do sluchátek tak do reproduktoru, ale hrozně tiše. Pokud místo sluchátek připojím jack 3.5 autorádia, tak při přehrávané hudbě jde do repra auta jen hudba a iGO pouze do repra tabletu (nebo i do repra auta, ale tak, že to nejde vůbec poznat)

Edit Mio-Treo.info:

Obrázek
Naposledy upravil Mio-Treo.info dne 28 lis 2014 23:39, celkově upraveno 1
Důvod: Porušení Pravidel fóra
pražus

Příspěvekod Jerry v 28 lis 2014 19:55

mp3 z telefonu/tabletu v autě neprovozuji, na to mám autoradio s odpovídajícími vstupy
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod pražus v 28 lis 2014 20:20

No jo, tak jasně, ale když už jsem si dal práci abych tam dostal držák na tablet a přitom demontoval půlku palubovky, aby měl mladej na čem sledovat pohádky, tak mi přijde zbytečný neovládat všechno v jednom zařízení, když to můžu s tím autorádiem propojit. Přeci nebudu zapojovat flashdisk do USB autoradia, abych následně samostatně vypínal tablet. když to může hrát všechno v jednom. Problém je v tom, že se iGO na rozdíl od jiných navigací nechce.

Edit Mio-Treo.info:

Obrázek
Naposledy upravil Mio-Treo.info dne 28 lis 2014 23:39, celkově upraveno 1
Důvod: Porušení Pravidel fóra
pražus

Příspěvekod pražus v 29 lis 2014 09:00

Tak za porušení pravidla o citaci se omlouvám, bez mučení se přiznávám že navštěvuji různá fóra a jednotlivá pravidla každého z nich si prostě vážně nepamatuji, nyní si už na to dám pozor. Z mé strany opravdu nešlo o účelné porušení pravidel, jen jsem chtěl aby bylo zřejmé na co reaguji, protože bez citací to je mnohdy dosti nepřehledné.

K nastavení v sys - odzkoušeno následující:
Kód: Vybrat vše
[sound]
working=1
dev_channels=2
______
[sound]
pause_mp3_sooner=1
______
[android]
navigation_audio_stream=0 (+ možnosti 1, 2, 3, 4)
______
[debug]
background_voiceguidance=1

Žádné z nastavení zatím nedokázalo,aby nešly zvuky iGO při souběžně zapnutém přehrávání MP3 a zapojeném jack 3.5 (sluchátka, AUX vstup autorádia) do repro tabletu. Zvuk iGO je (samozřejmě odhadem) poté z reproduktoru cca o polovinu tišší, než pokud sluchátka/AUX odpojím. Při samostatně zapnuté navigaci je vše OK, zvuk jde do sluchátek plně nahlas, stejně tak i do repra auta/autorádia. Za snahu všem děkuji, možnou chybu při nastavování na mé straně nevylučuji. :oops:
pražus

Příspěvekod SvoDa v 29 lis 2014 09:23

Pokud ti dobře rozumím, tak při souběhu navigace a hudby, když připojíš sluchátka, slyšíš navigaci z reproduktoru tabletu a ze sluchátek jen hudbu.

No a nemá ten tvůj tablet někde v nastavení zvuku (nebo nějaká tvoje "sound manager" aplikace ohledně zvuku či zvukových profilů) možnost nastavit, jak se má chovat systémový zvuk vs. multimediální zvuk ? Třeba je někde v tom nastavení záměrně nastaveno tak, aby v souběhu chodu systémových zvuků nějaké aplikace, např. navigace a pak ještě jiné, např. hudby, mohl např. řidič poslouchat navigační pokyny z repra tabletu a spolujezdec hudbu ze sluchátek.

Možná právě proto má Primo možnost si primární zvuky "dokorigovat" těmi zápisy "select audio stream", kde
0-STREAM_VOICE_CALL
1-STREAM_SYSTEM
2-STREAM_RING
3-STREAM_MUSIC
4-STREAM_ALARM
5-STREAM_NOTIFICATION
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod pražus v 29 lis 2014 09:46

No to je právě ten problém, souběžné zvuky u jiné navigace fungují. A jak jsem už psal, nastavení ohledně nějakého "směšovače" či nastavení zvukových zařízení v tabletu není, nebo lépe řečeno jsem tam žádné nenašel a v manuálu je jen to co jsem napsal do jednoho z předchozích příspěvků, tedy pouze nastavení hlasitosti. Program na nějaké nastavení zvukových zařízení v androidu jsem hledal, ale opět nic nenašel, tedy pokud něco takového vůbec je. Jak říkám, s androidem teprve začínám.

PS: i když jsem nastavil kanál 4 (alarm), což jak jsem pochopil by mělo být pouze repro, tak to šlo stejně opět do sluchátek i repra, tedy zase beze změny.
pražus

Příspěvekod pražus v 29 lis 2014 10:06

Tak jsem našel nějaký program na různé zvukové módy v androidu, vyzkouším a dám vědět.
pražus

Příspěvekod SvoDa v 29 lis 2014 10:29

Některé navigační programy mají možnost si přímo v menu nastavení jejich zvuku navolit, kterému typu zvuku (alarm, multimedia, zvonění,...) se má přizpůsobit jejich hlasitost.
V Primo tomu tak však není.
Kdysi se tu na to téma už kdosi popisoval. Já jsem to testoval na svém telefonu u dvou verzí Primo a u každé se to chovalo jinak, když zkoušel jsem zvyšovat a snižovat/hlasitost šoupákem v Primu a pak se podíval na hladiny zvuků v systému Android, kde se to projevilo. Změna hlasitosti např. v:
- iGO_turk změní v Android nastavení hlasitost pro alarm (budík)
- iGO_isr změní v Android nastavení hlavní hlasitost => pro zvonění, notifikace a systém.

Mrkni se tedy, jak máš nastaveny v tabletu hladiny jednotlivých zvuků (systémová nastavení - zvukové profily - obecné - hlasitost - ... nastav zde všechno na cca 50%, pak spusť Primo, pohni šoupákem např. na max nebo ji sniž a pak se zas mrkni do hlasitosti v tabletu, které nastavení se změnilo.
Naposledy upravil SvoDa dne 29 lis 2014 10:40, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod pražus v 29 lis 2014 10:40

No tak to ti řeknu rovnou, je to budík, když totiž v iGO nastavuji hlasitost tak i s odpojenými sluchátky se zobrazuje ikonka budíku.
pražus

PředchozíDalší

Zpět na Úpravy SYS.TXT