Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TTS hlas pro Android Acapela

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: TTS hlas pro Android Acapela

Příspěvekod vovi v 26 úno 2014 19:32

Muselo se to tam objevit dost čerstvě - ve starým telefonu (ICS 4.0.4) jsem se v těch hlasech hrabal pořád, a ničeho jsem si tam nevšiml. Od pondělka mám foun se JB 4.1.2, čerstvou instalaci Acapely a dneska jsem na to narazil poprvé.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod mirek1011 v 11 dub 2014 21:02

Zdravím, vracím se ke starému příspěvku z loňského července, TTS Acapela Eliška - hlásí - můžete zvýšit rychlost, limit "stotříííícet". Zjistil již někdo, jak toto odstranit? Slyšel jsem to od té doby na mnoha přístrojích s různými verzemi Andriod, tak i Prima 2.0-2.4, stejná hláška. Tím se téměř vylučuje individuální chyba.
Jak to vidí odborníci?
Xiaomi Mi Max3, Nextgen 9.35.2.223260 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

Příspěvekod JohnB204 v 12 dub 2014 01:25

Ano, mohu potvrdit tento neduh zmíněný Mirkem1011. Děje se tak, ale jen v případě použití utility " speedlimit_tts_20.zip" a jen při hlášce: "můžete zvýšit rychlost, povolený limit je STOTŘÍÍÍÍCET kilometrů za hodinu".... V případě překročení povolené rychlosti hlásí Primo tuto událost již naprosto korektně: "snižte rychlost, překročili jste povolenou rychlost STOTŘICET kilometrů za hodinu". Ovšem na toto druhé oznámení nemá utilita " speedlimit_tts_20.zip" vůbec žádný vliv...... Věděl by někdo, jak z toho ven??.... Díky předem za ochotu..

Odesláno z mého Sony Xperia Z 1
JohnB204

Příspěvekod mirek1011 v 13 dub 2014 09:23

Jeste doplnim - u wince se toto nedelo, jen hlas Eliska pro android. Utilita za tim nestoji, jen spousti funkci hlaseni moznosti navyseni rychlosti. Chyba je nekde ve voice Acapela v1.4, na starsi verzi Prima 2.0 se skinem fmilan&amater bez pouzivani slozky UX to delalo take. Tam moznost hlaseni zajistovalo nastaveni ve skinu.
P.S. - zatim resim zapnutim hlaseni vcetne jednotek, kdy to hlasi korektne a nebo uplne vypnout, pak zahlasi jen " je mozne zvysit rychlost" ....
Xiaomi Mi Max3, Nextgen 9.35.2.223260 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

Příspěvekod SvoDa v 13 dub 2014 17:53

Také slyším sto třícet, když mám vypnuté hlášení jednotek.
Když je zapnu, je slyšet správně sto třicet kilometrů za hodinu
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod koroner v 02 čer 2014 00:47

Zdravím, mám prosbu používám skin diMkaWA_aP114 GpsForum.800. P2.4 a nejde mi tam zatrhnout "oznámit ekologickou zónu a číst objížďky. Když to chci zatrhnout tak mi to napíše že aktuální hlasový profilto nepodporuje hlas mám Eliška TTS PRO v.1,4. Dopsal jsem do dictionary -( Environmental Zone="Ekologická zóna") a ono nic .
Může někdo poradit co kam dopsat na ty zóny a objížďky, Díky moc
koroner

Příspěvekod eXMarty v 08 čer 2014 06:57

Zdravím.
chtěl bych se zeptat znalých na jednu věc ohledně TTS hlasů.
Sehnal sem iGO (dle seznamy dostupných verzí 2.4 - přesně iGO_Israel_9.6.29.390522). Ve výběru hlasů je mimo jiné TTS v němčině a turecky. Při nahlédnutí do "/iGO/content/voice/" jsou v něm mimo jiné:
KQ1 TTS - 2.4-NUANCE-SVOX.zip a Voice_cem_yelda_aylin _TTS_modifiyeli.zip
Oba fungují (odzkoušeno jen vybíráním při nastavování hlasu v menu)
Žádný další podpůrný programy nebo plugin nebo podobně sem do androidu, potažmo iGO neinstaloval a hlasy fungují (tedy zřejmě je podpora již nějak v té verzi iGO). Měl by někdo radu co přesně sehnat také pro český TTS hlas? - myslím tím, jaký konkrétní zip (případně odkud) vzít na nahrát mezi ostatní hlasy, kde by fungoval stejně jako ty již výše zmíněné.

Moc díky všem za rady, případně i jen upřesnění problematiky, vysvětlení či podobně ... díky moc
Díky všem za odpovědi a rady
Chtěl bych všechny poprosit o pozornost příspěvku http://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=98&t=2766&p=100613#p100613 (ohledně hlasů TTS) ... díky
eXMarty

Příspěvekod eXMarty v 08 čer 2014 09:57

Díky za odpověď,
ale právě sem myslel nějak konkrétněji. Zkusil jsem jak
Voice_TTSpro-Acapela-Czech_v.1.4.zip
Voice_TTSpro-SVOX-Czech_v.1.4.zip
(zde s fóra)
ale po jejich použití a vybrání se ozývá sice česká mluva, ale strašně rychle, a k hlasům ženským (což podle jmen předpokládám) to má hodně daleko. I jinak poslouchat tohoto rychlého robota a porozumět mu jde dosti obtížně - při navigování při jízdě si to ani neumím představit.
Proto byla ta otázka tak nekonkrétní - pokud mám tedy správné soubory, kde tedy nastavit např. rychlost čtení a podobně.

Opět předem velké DÍKY
Díky všem za odpovědi a rady
Chtěl bych všechny poprosit o pozornost příspěvku http://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=98&t=2766&p=100613#p100613 (ohledně hlasů TTS) ... díky
eXMarty

Příspěvekod amatér v 08 čer 2014 13:10

V odkazu je přesný postup, jak který hlas zprovoznit, včetně toho jaký engine nainstalovat. Já doporučuji engine a hlas Acapela.
Je potřeba to přečíst celé, ne jen něco stáhnout.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo