Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod peppa v 15 srp 2011 12:28

Já to zkoušel na Primo 1.2 Feb 9, ale s tts_nua_v5 ze zdejšího fóra.

Když jsem našel pozdě v noci nový tts_nua_v5, tak jsem to chtěl později vyzkoušet, jestli to není tím, že mám jiný. Takže, Danny_S, díky, už to nemusím zkoušet. Jen nechápu, jak to, že mají některé soubory naprosto totožné hashe - to to jako odsud zkopírovali a použili u sebe? :lol:
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod amatér v 15 srp 2011 12:32

:roll: Ne.
Ale to je jedno, já stejně nevím co jsou to hashe.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 15 srp 2011 13:45

Hash je zhruba řečeno kontrolní součet souboru - slouží k tomu, aby se daly jednoduše odhalit změny nebo poškození. Pokud jsou dva soubory totožné, musí mít stejný hash; pokud jej nemají, pak se liší minimálně v jednom znaku.
A ty se, Peppo, nediv - ty TTS soubory jsou knihovny, dodávané výrobcem hlasu (Nuance). A není důvod, proč by měl autor naší Zuzky použít jiný soubor, než teď maďarští soudruzi. ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod JoDl v 15 srp 2011 20:04

Zuzka skloňuje,hlásí vzdálenosti,sjezdy z dálnice nehláskuje.
Určitě není bezchybná,ale myslím, že za vyzkoušení stojí.
Testováno s Navteq Q1_2011,skin Dimka_Tomsoft poslední verze. :mrgreen:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
JoDl

Příspěvekod peppa v 16 srp 2011 10:37

vovi: to jsem nevěděl - srovnával jsem to s ostatními tts_nua_v5 knihovnami, kde ty soubory mají rozdílnou velikost. vím jen, že na 4pda.ru pro nás převedli klasický hlas na TTS.

JoDI: předběhnul jsi mě. dneska jsem se chtěl pustit do vlastní úpravy. už jsem se koukal do těch LUA souborů a je tam spousta překlepů "výjezdemt", "sieďte" apod.

amatér: musím mít pro správnou funkčnost Zuzany v SYS.TXT toto, nebo to už Zuzana zvládá sama? (aspoň se podle screenshotů z dictionary.voice zdálo)
Kód: Vybrat vše
;                                     S P E E D C A M - C A T : 1
[speedcam_category:1]
warn_distances="130:1000,90:500,50:300,30:200"
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Mobilní radar."
activated_min_speech_repeat_delay=-1

approach_beep_spoken_type=none
section_start_spoken_type=none
overspeed_spoken_type=speech
overspeed_speech="Zpomal"
section_beep_spoken_type=none
section_end_spoken_type=none

min_frc=-1
approach_beep_sound="!proxi"

1) Jaké tts_nua_v5 knihovny vybrat - ty oficiální, nebo zdejší? Ovlivňují nějak chování těch hlasů.
2) Lze nějak Zuzanu donutit číst řetězce jinak u nás a jinak v cizině? Tedy, jak se koukám do ostatních nuance TTS hlasů (př. ENG, SPA), tak to vypadá, že to nejde. Tak v zahraničí mi asi pořád bude zmateně koktat, že?
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod amatér v 16 srp 2011 10:47

Pokud chceš aby ti Zuzana fungovala správně, pak použij ty soubory, které jsou v prvním postu a postupuj podle návodu.
pepa píše:musím mít pro správnou funkčnost Zuzany v SYS.TXT toto...

Ne, pokud používáš verzi 9.2.0.191493 s původním data.zip.
amatér
Moderátor

Příspěvekod peppa v 16 srp 2011 11:09

Díky :). Tak raději zůstanu u svého SYS.TXT. Mám ještě o fous novější Primo a s každou novou verzí nebudu zkoumat, jestli to v sobě má data.zip. 8-)
amatér píše:
peppa píše:Díky :). Tak raději zůstanu u svého SYS.TXT. Mám ještě o fous novější Primo a s každou novou verzí nebudu zkoumat, jestli to v sobě má data.zip. 8-)
Pokud používáš o ten chlup novější PRIMO, pak bych to ze sys.txt vyhodil úplně. Tím zápisem degraduješ hlášení radarů u PRIMO 1.2 na úroveň PRIMO 1.0

No, ohledně té složky tts_nua_v5 jsem se ptal na něco jiného:
- nyní mám zdejší verzi složky
- s Primem z May20 vyšla i oficiální verze české složky tts_nua_v5
- v navigaci bych sice rád měl obě dvě verze těch složek - jednu pro tvůj hlas, jeden pro hlas od NNG, ale to bohužel kvůli stejným názvům některých souborů a jiné velikosti nejde
amater píše:Jde, do složky tts_nua_v5 přidej celou novou složku czc musíš ji ale přejmenovat např. czc2, v hlasu pro který tuto složku chceš použít, změníš zápis v info.ini z nua_v5_lang_dir="czc" na nua_v5_lang_dir="czc2"

:arrow: Tak jsem se chtěl zeptat, jestli Zuzana od NNG funguje správně se zdejšími soubory anebo jestli Zuzana od tebe funguje i s oficiální tts_nuv_v5/CZC :arrow: ...takže podle všeho ne :cry:
amatér píše:Takže podle toho, co jsem napsal výše ANO

Ještě trochu otestuji svou úpravu hlasu od JoDI s pár korekturami a potom ho dám sem (vypadá to na hlas od amatéra + transformace číslovek z hlasu od NNG)

Jinak, když udělám ještě pár transformací ve stylu
{1,L"Roma",L"řím"},
"{1,L"Venice",L"venýče"},

Tak si nejsem jistý čeho dosáhnu:
a) bude se mi číst jen samostatně stojící název Roma jako Řím, nebo i když bude součástí názvu ulice?
b) nebude se nahrazovat i pouze řetězec obsahující tyto znaky (např. nějaká "Romania" na "římnia"?)
c) bohužel, jak jsem se koukal do těch tabulek, tak ulice i města jsou dané dohromady a nejsou nijak ohraničené na nějaké území. Jinak bych si udělal vlastní cizojazyčnou mutaci :(

Pokud se to nahrazuje jen u názvů měst a ani ne v delších řetězcích, tak tu během několika dní, můžete očekávat doplnět do transform_tables.lua s nejdůležitějšími italskými městy.
peppa

Příspěvekod JoDl v 16 srp 2011 11:47

Je to hlas od NNG,config_transforms a config_transforms_tables, jsem použil od "amatéra",za což mu dodatečně děkuji,
a omlouvám se že jsem to s ním nekonzultoval!Viděl jsem že to zatím nikomu nejede,tak jsem si říkal,že pomohu těm co se snaží,
aby mohli pokračovat v zdokonalování Zuzky pro všechny zájemce!

edit:Soubory tts_nua_v5,jsem použil z našeho fóra.
JoDl

Příspěvekod peppa v 16 srp 2011 12:59

JoDI: já tě za to nekritizoval. Jen jsem byl překvapený, že vidím spíš zdejší hlas.

Tak jsem dělal menší pokusy - hlas od NNG se stále stejně chová s tts_nua_v5 odsud, i od nich.

Docela zajímavý topic je i tento - o úpravě TTS - že by se dal vytvořit i český mužský hlas...?
Kód: Vybrat vše
http://www.mobilepassion.org/viewtopic.php?f=82&t=6117

Zuzana od NNG se nerozhodila a mluvila stále stejně, i když jsem udělal nezdařený pokus s náhradou souborů ve složce. To zdejší Zuzka nerozdýchala...
peppa

Příspěvekod amatér v 16 srp 2011 13:13

Do prvního postu jsem přidal novou aktualizaci hlasu Zuzana. Skloňování zatím z verze dodané NNG. V příští aktualizaci už snad takto:

Nahr001.rar

Hlas obsahuje Dictionary.voice, který aktualizoval Tomsoft 2.8.2011.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo