Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod Ivo K v 10 srp 2010 15:01

Tak jsem testoval nové mapy TA 2010.06 na trase Brno-Kroměříž a rychlostní limity jsem měl v Brně na okruhu, na dálnici po celé trase(jen v jednom místě na rovném úseku bylo v mapě zpomalení na 80km/h ale ve zkutečnosti tam bylo stále 130) a Kroměříži všude na hlavních tazích(malýma uličkama jsem nejel).
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Lakva v 11 srp 2010 07:05

Já mám podezření, že ty mapy převzali... možná od CEDY... Nechali jenom základní info a zbytek doplnili možná z vlastních "major roads" nebo tak. Chybí tam toho strašně moc, vždyť i všechny návěští z okolí KV jsou najednou pryč! Vůbec nedokážu najít vysvětlení, proč by vyhazovali něco, co už roky mají :?: :?: :?:
Na jednu stranu přibyly ani ne rok staré kruháče, ale kvůli tomu ostatnímu co zmizelo mi to přijde jako horší. Asi si počkám na příští vydání...
Lakva

Příspěvekod JaPan v 16 srp 2010 14:27

Tak jsem si jen tak na stole vyzkoušel mapy NQ. Slyše občas, zvláště v poslední době chválu, rozhodnul jsem se nastavit vlastní kůži. Zadal jsem první oblíbený cíl, který byl po ruce a nestačil se divit. Hned první metry to iGO vzalo "zkratkou" po polňačce, po které je problém projet s dokonce i s traktorem. A to jsem měl nezpevněné cesty zakázané a nastavenu "nejrychlejší" trasu.

Udělal jsem další pokus s jinou trasou. TA nedokázala tento bod (letiště) najít, protože k němu nenašla komunikaci. NQ sice vidělo polní cestu, po které všichni jezdíme, ale poslalo mě zakázanou cestou, která prakticky neexistuje...

Do třetice jsem vyzkoušel navigovat do lesa, na trase Barum rally. NQ našel, ale místo aby mě navigoval po slušné silnici a pak si odskočil na "polňačku", tak i přes "nejrychlejší" trasu mě smýčil po polňačkách zbytečně několik dalších km, jenom aby ušetřil pár set metrů.
... a aby překvapení bylo dokonalé TA sice napsala: "Váš cíl je v nedostupné oblasti", ale přesto mě zcela korektně do něj přivedla a to tak jak by si každý přál s minimální délkou trasy po "polňačce".

Takže výsledek de facto 3:0 pro TA. Alespoň v mém případě. Raději posledních pár metrů (pokud cíl neleží na slušné silnici) hledat cestu sám, než se nechat vláčet po stezkách pro horské kozy.
Byla: NDrive G50+iGO 8.3 na SD, Stále je:C520+iGO 8.3 na SD, Bude: Primo na 7" tabletu
JaPan

Příspěvekod amatér v 16 srp 2010 15:46

Při tom nastavování kůže jsi použil jaké mapy NQ a TA? Nějak mi tato informace unikla. Udělej ten samý pokus ještě v PRIMO, pokud máš tu možnost. Tvůj závěr možná nebude tak jednoznačný. ;)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vuvu v 16 srp 2010 16:15

[quote="JaPan"][/quote]
Podobné výsledky jsem měl na svých trasách z NQ4_2009. S NQ1_2010 již ne. S poslední TA a CEDA pokud vyjedu z vypočítané a nastavené trasy ( např. objížďka po provizorní panelovce vzdálené více jak 50m od trasy ) mi navi nahlásí izolovaný bod a trasu po odkliknutí OK smaže.
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod JaPan v 16 srp 2010 16:37

amatér píše:Při tom nastavování kůže jsi použil jaké mapy NQ a TA? ..... ;)

Použil jsem poslední verze map a iGO 8.3.2.64873.
Byla: NDrive G50+iGO 8.3 na SD, Stále je:C520+iGO 8.3 na SD, Bude: Primo na 7" tabletu
JaPan

Příspěvekod amatér v 16 srp 2010 17:05

Porovnáváš to na verzi, která není schopná číst z mapy všechny nové informace, takže výsledku již věřím.
amatér
Moderátor

Příspěvekod JaPan v 16 srp 2010 17:07

amatér píše:..... Udělej ten samý pokus ještě v PRIMO, pokud máš tu možnost..... ;)

Přiznám se, že Primo jsem už zkusil, ale nepřirostlo mi k srdci a tak jsem zůstal u iGO 8.3. Naděje, že Primo bude umět líp zacházet s "polňačkama" mně ale vybudila a zkusil jsem to. Musel jsem pracně nahustit do Prima svoje "Oblíbené", ale výsledek je tu. Ten první pokus s NQ (2010/Q1) dopadl úplně stejně jako s iGO 8.3. Přitom nezpevněné vozovky NEPOVOLENY, metoda plánování trasy RYCHLÁ.

Druhý případ jsem nezkoušel, je to celkem nepodstatný příklad a ten třetí dopadl líp než s kombinací iGO+NQ, ale přece trochu hůř než s iGO+TA. Vzalo to trochu oklikou a projelo to o kousek víc po polní cestě. Poté, co jsem Primu zadal "Ekonomickou" trasu, byl výsledek s Primo+NQ stejný jako s iGO+TA, tentokrát tedy OK.
JaPan

Příspěvekod hladik2 v 16 srp 2010 17:18

Nepomohlo by tedy povolit nezpevněné když po nich chceš jezdit????
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 16 srp 2010 17:31

Ono opravdu není třeba dělat nějaké závěry, jak už jsem mnohokrát psal, tyhle dohady jsou případ od případu. Každý z nás najde ve svém okolí místo, kde bude v nějaké mapě chyba ( a vůbec nezáleží na tom, od kterého je vydavatele). Podívejte se třeba sem
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace