Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Ikonky pro PRIMO (ui_igo9, branding.gro, branding.zip ...)

Re: Ikonky pro PRIMO (ui_igo9, branding.gro, branding.zip ..

Příspěvekod amatér v 11 črc 2010 17:43

Já používám Gimp
Kód: Vybrat vše
http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/tvorba_grafiky/bitmapove_editory/gimp/
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod peppa v 11 črc 2010 18:01

Teď jsem zkusil tu ikonku a opravdu je průsvitná :)

Grafický editor mám. Jen mi tyto upravené průhledné ikonky nejdou zobrazit v žádném prohlížeči obrázků/editoru, co jsem zkoušel (IrView, XnView, Photoshop). Všude jen neznámý formát a netuším, co s nimi udělat. A návod na zprůsvitnění ikonky jsem nenašel :( Ještě zkusím GIMP, co mám na notebooku. Třeba mi pomůže.

//edit: tak jsem našel, že se snad zobrazuje barva #ff0000 červeně. je to tak?

//Edit2 (21:44): tak jsem na to přišel :) obrázky BMP jsou zkomprimovány pomocí MioMapBMP a průsvitnost se může nastavit krkolomně v kanálech přes masku.
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod Enermatik v 21 črc 2010 22:38

Ahojte,
uz 3 den bojujem s tym ako do Prima dostat ikonky z branding.zip... Robim to spravne ak len nakopirujem branding.zip do zlozky kde je primo.exe? alebo treba este nieco vyhodit z data.zip aby bralo na POI ikonky z brandingu?

Som novy, takze ak sa blbo pytam, sorry.

Chcem pouzit branding od amater-a.
Dik
Mio S505
Enermatik

Příspěvekod vu5936 v 21 črc 2010 23:14

Ahoj, omlouvám se, že zase otevírám historii, ale taky bych potřeboval pomoct s brandingem u demoverzového prima upscalovaného na 800x400. Bohužel žádný branding.zip ani různé verze branding.gro a ui_igo9 doposud uveřejněné tady na fóru nefungují. Mám prakticky stejné problémy, které popisujete na prvních stranách fóra, bohužel jsou bez rady, jak jste je vyřešili.

Nejdál jsem se dostal s finální verzí fmilana, (které se mi navíc líbí čistotou kódu :) ). Po úpravě, a nahrazení proužku pro korektní zobrazování hlavní kategorie a podkategorií jsem zamrznul na následujících problémech: Některé kategorie jsou zdvojené. Zdvojení je buď dvakrát česky anebo česky a anglicky s podtržítky mezi slovy. Ikonky se zobrazují pouze u několika málo kategorií, většinou jenom v těch anglických mutacích. Zobrazují se hlavně car_dealers, rent_a_car a různé kategorie obchodů. Adresářovou strukturu včetně adresáře pro moje rozlišení mám správně. Všechny spr i icon soubory vypadají OK, kontroloval jsem v nich i znaky EOL a dělal pokusy s dekomprimovanými bitmapami. Někde jsem ještě zahlédl, že pro demo-data je potřeba dokopírovat nějaké soubory z finální verze, ale zdá se, že vše potřebné pro fmilanův branding je už vyvedeno externě a není mi jasné, co v mém data.zipu mu ještě může chybět.

Po čtyřech dnech už nemám další nápady. Poradíte mi prosím? Díky.
vu5936

Příspěvekod Enermatik v 22 črc 2010 06:02

Ahoj vu593, so zdvojenim som sa uz stretol, u mna to bolo preto, lebo v roote karty som mal zlozku iGO8. Primo si hlada POI aj tam, mas 2 moznosti, bud vymazat iGO z rootu karty, alebo upravit sys.txt kde pridas cestky k Primu + has_second_root.
Mio S505
Enermatik

Příspěvekod vu5936 v 22 črc 2010 21:51

Díky Enermatiku za hint, ale tím to není. Tuhle věc jsem pořešil snad jako první. Nejvíc mne vytáčí, že je jeden soubor jako druhý, všechny konfiguráky se zdají být OK, ale přesto Primo něco někde mate. Taky mne zaráží ty anglické kategorie s podtržítkama. Bral bych, kdyby to byl mix normálních názvů, ale ne názvů a nějakých systémových jmen a kýho šlaka, odkud se berou. No tak chlapi, kdo jste si s tím už prošli, poraďte.
vu5936

Příspěvekod Enermatik v 22 črc 2010 22:09

Hm, to ma mrzi, ale hovorim, ked si das igo8 prec z karty, pojde ako po masle.. teda u mna to fungovalo.. mimochodom vu, tebe branding na primo chodi OK?? mne to hodilo iba 4 ikonky (na zlozku restauracie (uz tie podla kuchyne s vlajkami nedalo), lekaren, kostoly a nemocnicu.. nic viac :(.. ).. nemate fakt nikto nejaku radu alebo navod ako na to?? :( dik

podla forum.mio4u.cz by malo pomoct do sys.txt dat:
[folders]
app="Storage card/Primo"
has_secondary_root=0
Mio S505
Enermatik

Příspěvekod vu5936 v 25 črc 2010 14:16

Jak jsem již řekl, nastavení has_secondary_root=0 používám už dlouho a v tom problém není, Primo a iGO8 se spolu snášejí dobře. Podobně jako ty, mám několik kategorií, pod kterými se ikony jednotlivých položek zobrazují správně (a nebo některá chybí, ale to asi chybí i v proužku), ale u většiny jenom dědí ikonu nadřazené kategorie. Teď jsem začal experiemtovat s datazipem pro 800x400, který vyvíjejí na konkurenčním fóru podle originálu, ale dělá mi to víceméně totéž.
vu5936

Příspěvekod Enermatik v 25 črc 2010 20:49

Ahoj, len tak pre zaujimavost, ake pouzivas mapy a poi? t.j. ake mas v content/poi?? Lebo co sa mne stalo, mal som mapy TeleAtlas, a dal som na SK CEDA a presne potom sa mi stalo ze som mal v POI SPORT 2x. Z toho mi vypliva len jedine, ako keby boli tie poi fajly nejako inak porobene a Primo to interpretuje inak.
Mio S505
Enermatik

Příspěvekod vu5936 v 26 črc 2010 21:57

Ano, je to tak jak říkáš. Různí vydavatelé POI mají nepořádek v názvech kategorií a ty se pak různě dublují a nedokážou se svázat. Výsledkem jsou zdublované kategorie a duplicitní názvy s podtržítky mezi slovy. Mapy mám jenom NT , POIs mám CEDA a TA.
vu5936

PředchozíDalší

Zpět na Ikonky pro PRIMO (ui_igo9, branding.gro ...)