Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Re: iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Příspěvekod SvoDa v 07 kvě 2010 10:35

Nutno podotknout, že přechod MioMap->iGO8 byl úplně o něčem jiném, než případný přechod z iGO8->Primo, nicméně píšeš Adame v podstatě totéž, co jsem napsal já, ale ne všechno nové musí znamenat změnu k lepšímu (viz např. pro nás Amigo) a my jsme hodně namlsali za ty 2 roky možnostmi iGO8 a jestli se totéž, čeho dosáhlo iGO8 podaří tunnerům dosáhnout i v Primo, které má oproti iGO8 další vymoženosti a o tyto naše zvyklosti z iGO8 pak již dost vylepšené Primo oproti iGO8 rozšířit, tak bude iGU8 opravdu zvonit umíráček, tak jak zazvonil v květnu 2008 MioMapu.
Na druhou stranu, přes možnost testovat mnoho verzí iGO8, pro mne zůstala stále nejoblíbenější verze iGO8.3.1.53558 ze srpna 2008 :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 kvě 2010 11:23

Ono právě to PRIMO moc tunnění nepotřebuje - stačilo by jedno povedené scheme a drobné grafické změny v navigační obrazovce (jak psal Jarda - i mě v základu dost chybí aktuální rychlost vytažená mimo datová pole a rudnoucí při překročení - už jsem si to testoval, ale s úpravou si počkám na retail verzi) a bylo by to VELMI USPOKOJIVÉ. Přemíra všemožných informací nacpaná drobnými bleškami na všechna možná i nemožná místa v kokpitu mým očím nevyhovuje a stávající provedení default skinu PRIMO mi poskytuje vše potřebné. A když něco nenajdu tam, není problém se s nakonfigurovaným rychlým menu dostat pomocí dvou kliků na "velká" tlačítka kamkoliv.

A tuner se skutečně píše tuner, ne tunner ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 07 kvě 2010 13:21

Přiznám se že po přečtení tohoto příspěvku
Jasper píše:....Ale co mě trochu překvapuje "prokreslení terénu" . Jezdím s Amigem v základu bez nějakých upravených scheme stejně jako v Primu ale Amigo má dle mého vkusu lepší barvy a strukturu terénu. Už se těším na finální verzi.

jsem měl také pocit, že se Jasper upsal. Mně právě na PRIMO nejvíce vyhovuje to dokonalé vykreslení terénu včetně ostrých kontur kopců a přechodu barev (všimněte si třeba vykreslení 3D objektů, já vím, že oba ostatní sw. jich přečtou víc, ale všeho do času ;) ), v PRIMO je to bez té náhodné rozpixelizace, která se projevuje jak v iGO8, tak v Amigo úplně stejně. Prostředí navigační obrazovky a ovládání v navigační obrazovce mi plně vyhovuje.
Ale zatím opravdu děláme účet bez hostinského. Já už to tu jednou psal co uměla verze iGO8 29000?, a jak potom poskočil první default skin retail verze. :D
amatér
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 07 kvě 2010 13:27

S Primem jsem najezdil celkem dost, ale stále si nemohu zvyknout na tu grafiku ála Amigo. Myslím si, že iGO i se základním skinem je dle mého názoru lépe propracované a lépe "učesané".
Také mi chybí dost informací na hlavním displeji(mapě). Chybí mi tam hlavně okamžitá rychlost vhodně graficky zobrazené. Je pravda, že některé nastavení jsou u Prima přehlednější a celkem technicky chytře provedené.
Když to ale porovnám, tak pro mne je v současnosti jednička iGO8. Uvidíme, ale jak bude vypadat ostrá verze Prima. Doufám, že to soudruzi dopracují. ;) :D

Chtěl bych při této příležitosti velice poděkovat Mirkovi, který upravil hlavní displej(mapu) Prima. Díky Mirku :!: ;)
Bez této Mirkovi úpravy(pokus2) byl pro mne hlavní displej skoro nepoužitelný. Ten široký honí proužek, který se táhl z levého rohu navigační šipky, mi velice zavazel. I další úpravy posunuly dislpej o dost dál.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod amatér v 07 kvě 2010 14:53

:D A teď už můžu s pravdou ven :lol: , já tu diskusi rozpoutal záměrně, zajímalo mě co Vám v PRIMO v navi obrazovce schází. Několikrát bylo zmíněno
1 - okamžitá rychlost vhodně graficky zobrazená
2 - volání BT
3 - hlášení radarů

1- není problém, ale do jakého místa by to bylo dobré umístit?
2- ať dělám, co dělám zápis (ani různě modifikovaný), který funguje pro volání BT z iGO8 v PRIMO prostě nefunguje :(
3- nastavení radarů bude v retail verzi, jejíž vypuštění je snad již na spadnutí (do demo verze tedy zbytečná práce - expirace)

Máte ještě nějaký jiný nápad?

Co přidávat odmítám :) :
- indikace stavu baterie
- indikace satelitů
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 07 kvě 2010 15:07

No když se tedy ptáš:
- ikona a vzdálenost příští události TMC - klikem na ni volby ignorovat/vyhnout se, popř. volání seznamu událostí TMC. text vyskočí pouzze zbytečně velký text, že je brajgl na štrece a ikona s typem události jako v iGO8 by byla lepší
- indikace typu trasy (rychlá, ekenomická,..) s přímým voláním nastavení trasy
- ikony mýto a známka pro rychlou volbu on/off z mapy
- ikona BT
- čísla orientační u kurzoru, nebo alespoň dole
- ikony manévrů bez podkladu, aby příliš nenezavazely
- mimo panel údaje: aktuál. rychlost (červená barva při překročení), nadm.v., aktuál. čas a doba již ujeté jízdy , aby mohly v panelu být nastaveny km do cíle, čas do cíle a čas příjezdu
- minimalizace programu ("na lištu")

Toto mně osobně chybí v mapě
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 07 kvě 2010 15:14

Co se mě týče,tak hodně toho tu bylo řečeno.Co bych ještě u Prima uvítal,tak je možnost prosvětlení všeho pomocí jezdců,což je úžasná vychytávka a dál něco chytřejšího na ty náklony mapy.S tím se prostě nesrovnám.Možná jsem něco zaspal,ale spíš bych uvítal to,co píšu.Jinak jsem s tím "pár" km najezdil a někdy i díky tomu,že jsem byl donucen:)Nedávná "veselá" příhoda s mojí 8GB SDHC,která nejspíš odešla beze slova rozloučení(praskla) a já vytáhl druhou kartu,kde jsem měl různý úpravy na spouštění a nechtělo se mě s tím hrát,tak jsem jezdil na Primo.Dobrovolně se přiznám,že nemám takový odpor k Primu jako jsem měl k Amigu.S Primem si aji pohraju a testuju,co se dá a co se nedá.Amigo jsem odložil možná po 3 spuštěních.Prostě rozmlsanej iGO8 :)
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Ivo K v 07 kvě 2010 15:18

amatér píše:1 - okamžitá rychlost vhodně graficky zobrazená

1- není problém, ale do jakého místa by to bylo dobré umístit?

Hlavně na levou stranu displeje, kde jsou i navigační šipky. Třeba misto kompasu, který jsi doplňoval. Kompas není tak důležitý, ten může být jinde.
Naposledy upravil Ivo K dne 07 kvě 2010 15:57, celkově upraveno 2
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod amatér v 07 kvě 2010 15:26

- ikona a vzdálenost příští události TMC > bude v retail verzi
- ikona BT ,ikonu tam dám, ale jak už jsem psal, je nefunkční :(
se zbytkem se zkusím poprat :)

@ deusexx
to všechno tam dá GJ, do toho mu fušovat nebudu :D
amatér
Moderátor

Příspěvekod mkb v 07 kvě 2010 15:34

Primo je vcelku příjemné pří ovládání a to i pro běžné, méně zkušené uživatele (vyhýbám se termínu "obyčejné lidi" :geek: ). Rozložení informací při navigaci nelze považovat za ideální. Jistě se spousta věcí dořeší příchodem skinů a různých úprav. Příjemný je pohled na výrazně stínovaný terén, za připomínku zde stojí zobrazení vzdáleného horizontu. Co mi však vadí, je zobrazení (jakási otylost) naplánované trasy. Prostě je moc "buřtoidní". :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO verze, patche, update