Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod Miroš v 27 zář 2010 09:43

Já používám to první hlášení radarů bez pípání, Zuzka pouze upozorní na radar a je ticho, bohatě to stačí. Svislý pruh nepoužívám, protože se mi nelíbí a zabírá místo.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod SvoDa v 27 zář 2010 12:17

Danny_S píše:1. Když se blížím k Informačnímu panelu (obecní stacionární radar), tak max. rychlost ve značce klesne na 50Km/h a to už někde 800m před tou značkou a ta Čůza ;-) mi v jednom kuse řve: Zpomal, zpomal atd. i když ještě jsem mimo obec a tudíž max. rychlost je 90Km/h a značka má fialový kruh místo červeného nebo modrého.
Už se tou vzdáleností hlášení před radarem nějakou dobu (bezúspěšně) bavíme - viewtopic.php?p=56728#p56728 Krom toho si můžeš nastavit, aby Zuzana při překročení mlčela (počet opakování "Zpomal" se totiž (zatím) taky nedá nastavit, jak by jsi se zde dočetl).
Značka není fialová, ale modrá a značí hodnotu povolené rychlosti radaru, o čemž se tu taky x-krát psalo (v originál skinu GJ je modrá značka radaru vedle červené značky rychlosti na silnici).
P.S. Nikdo tě nenutí tu "Čůzu" používat a ikdyž je to virtuální hlas a nikoliv živá bytost, zasloužila by si, minimálně s ohledem na svou užitečnost, slušnější "oslovování" ;)

Danny_S píše:2. Dále jsem si všiml, že když si zapnu svislý průběh jízdy vlevo, tak mám-li jen začátek a cíl, tak nahoře se mi zobrazí černobíle šachovnicový obdélníček - což je dobře -, ale nastavím-li si ovšem ještě jeden anebo více Průjezdních bodů, tak ten šachovnicový obdélníček mi zmizí, místo se něj se zobrazí oranžový a na cestě žádný oranžový obdélníček už nevidím, což by právě měl být ten PB. :-(
Dříve se mi to ale zobrazilo správně: V průběhu cesty jeden nebo více oranžových obdélníčků značící PBody a úplně nahoře - na konci cesty - černobíle šachovnicový obdélníček, ale ted se tak neděje.
Kde a v čem je přesně chyba, že mi tohle zlobí?
Těžko říct, mně se to chová správně a cílový praporek a značky PB jsou na lince průběhu trasy tam, kde mají být.

Danny_S píše:Ivo K> Oops. :-(
Myslel jsem samozřejmě vaši novou verzi skinu GJ a program 8.5.11xxxx ze 13. srpna 2010.
Omlouvám se za to nedopatření a neupřesnění.
Když už jsme u toho, tak verze ze 13.srpna. je úprava vůbec první verze, kterou jsme tu publikovali (1.12.).
Poslední (nejnovější) verze skinu GJ je
2.15 z 15.září viewtopic.php?p=56816#p56816 a
2.15a z 23.září viewtopic.php?p=57321#p57321
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 27 zář 2010 12:36

SvoDa> Mně se Zuzka líbí, i když nemá takový vilný a sexy hlas jako v amerických hrách ženský doprovodný hlas. :-)

Mně nevadí, že Zuzka hlásí už x 100vek metrů předem radar, jen prostě nechápu, že mi natvrdo a tvrdošíjně cpe značku radaru 50ka už od toho okamžiku, když ještě jsem mimo obec a tam 50ka určitě není.

Tak to je divné, že Ty ty oranžové obdélníčky v průběhu trasy máš a já ne a já jen jeden na konci cesty a ten černobílý mi tím pádem zmizel. :-(

P.S. Mám sestřenici Zuzku a můj bratr, když byl malý, tak jí říkal Čůza a pak Cucka. ;-)
Já vím, že to je Virtual Girl, být to skutečná dívka, tak bych jí takhle neříkal, ale slušně a gentlemansky. :-)
Danny_S

Příspěvekod SvoDa v 27 zář 2010 12:40

Danny_S píše:Tak to je divné, že Ty ty oranžové obdélníčky v průběhu trasy máš a já ne a já jen jeden na konci cesty a ten černobílý mi tím pádem zmizel. :-(

nemáš náhodou poslední průjezdní bod, těsně před cílem své cesty ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 27 zář 2010 12:43

SvoDa> ee

Celá trasa 138Km, 1. PB na 75. Km a 2. PB na 110. Km a přece není ani jeden vidět. :-(
Zkoušel jsem i jiné trasy a ten samý problém.
Danny_S

Příspěvekod amatér v 27 zář 2010 12:43

Danny_S píše:Mně nevadí, že Zuzka hlásí už x 100vek metrů předem radar, jen prostě nechápu, že mi natvrdo a tvrdošíjně cpe značku radaru 50ka už od toho okamžiku, když ještě jsem mimo obec a tam 50ka určitě není.)

Toto není problém skinu, ale je to vlastnost přímo PRIMO, tu samou vlastnost má i iGO8. Rychlost, která se ti zobrazí je rychlost v místě radaru, ne aktuální rychlost v místě, kde právě jsi.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 27 zář 2010 12:52

amatér> Aha, tak v tom bude asi zakopaný Madar. ;-)

Jenže Zuzka si pak myslí, že jsem už v úseku s omezenou rychlostí a když jedu pořád 90kou, tak na mě řve, abych zpomalil a a to nemohu jet tady 50kou nějakých 800m, když bych tím brzdil řidiče za sebou a nebyl by ani důvod jet takhle pomalu.

Skoda, že tam nejde dát obě značky:
1. Pro blížící se radar nebo železniční přejezd.
2. Pro aktuální max. možnou rychlost na silnici v daném okamžiku do doby, než se změní na tu výše uvedené omezení rychlosti.
Danny_S

Příspěvekod vovi v 27 zář 2010 13:01

Právě takhle (dvě značky vedle sebe) je to v origo Gurjonu, zdejší úprava tu "modrou" značku umístila "nad červenou".
Ta potíž je v tom, že ve chvíli, kdy je ohlášen radar, se jako povolená rychlost bere ta "radarová" bez ohledu na poměry v okolí aktuální GPS polohy. Ale to je vlastnost, ne chyba (a u iGO8 to bylo stejné).
Proto používám velmi úspěšně v SYS.TXT toto:
Kód: Vybrat vše
[warning]
overspeed_sound=0

což globálně vypne všechny zvuky vyvolané překročením rychlosti. A pak už je jen na mně, abych si po upozornění zkontroloval a přizpůsobil rychlost.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Danny_S v 27 zář 2010 13:09

vovi> Jenže já tohle ve svém sys.txt mám také a stejně mi Zuzka v jednom kuse řve: Zpomal, zpomal, zpomal atd. :-(

[warning]
overspeed_sound=0

Jenže jsem si všiml, že ne vždy mi to zařve a někdy i řve, i když jedu pomaleji než povolená max. rychlost.

Jel jsem tuhle nějakých 85Km/h a max. bylo 80Km/h a Zuzka ani nepípla a levé tlačítko s rychlostí bylo červené.
Jenže jindy jsem měl nad tím tlačítkem značku 90, já jel 85Km/h, ale tlačítko se zčervenalo a Zuzka na mě zase to svoje: zpomal ...

Takže vůbec nevím, na základě čeho se to vyhodnocuje a proč ta Zuzka tak vyvádí, i když to mám v sys.txt vypnuté. :-(
Danny_S

Příspěvekod amatér v 27 zář 2010 13:51

Když Zuzka hlásí "zpomal", máš nastaveno
overspeed_spoken_type=speech
overspeed_sound="Zpomal"

Tím co psal vovi se však vypíná pouze zvuk (sound) ne řeč (speech) :D Nastav místo co máš
overspeed_spoken_type=sound
overspeed_sound="!alert"

Pak ti ten zápis pomůže, nebo zvol nějaký zvuk, který není výrazný, já mám třeba nastaveno
overspeed_spoken_type=sound
overspeed_sound=[b]"!button"[/b]
a při překročení se to dá celkem přežít. ;)
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu