Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2010 06:49

@ Honzast. nastavit toleranci překročení rychlosti kdekoliv na silnici se přeci nastavuje v menu - nastavení - zvuk a varování - nastavení upozornění na překročení rychlosti - varovat při rychlosti x% limitu
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2010 06:52

Co se týče radarů a TTS, přiznám se bez mučení, že už jsem z toho jelen, srnec a daněk a moje poslední dotazy tomu jen nasvědčují, jelikož se tu už objevilo několik variant různých hodnot a nastavení, s různými rádky, které někde byly a někde ne, něco fungovalo někdy, něco vůbec, atp. a vše jsem (nejen já) poctivě testoval v reálu a neteoretizoval od stolu a proto se tu objevovaly i různé kombinace názvů zvuků či textů v rádcích s výrazy spoken či sound, jelikož zrovna overspeed_spoken_type="!proxi" pípá při překročení, přestože by zde dle "spoken" měl být spíš text hlasové hlášky nebo hodnota "ano/ne"

Dohodli jsme se konečně s jasperem na "výčtu" a pozicích radarů (rozšířených) a k tomu bude samozřejmě nutno upravit krom proužků ikon i igo9.ini, ve kterém diskutované zápisy jsou a z tohoto důvodu bychom v tom měli mít jasno, a proto se snažím (zatím marně) rozluštit dle různých návodů, co zde vlastně má/může/musí být pro různé typy hlášení či pípání dle vkusu každého soudruha.

Jen tak se potom vyhneme dotazům typu:
a) chci, aby tts hlásilo hlasem blížící se radar a při překročení to pípalo a pokud možno, aby se tomu dala nastavit tolerance, ani ne tak v %, ale třeba přidat "paušálně" 5km/h.
b) chci, aby tts hlásilo hlasem blížící se radar a tts hlásilo hlasem i při překročení a aby se tomu dala nastavit tolerance v %
c) chci, aby blížící se radar jen pípnul a tts hlásilo hlasem jen překročení rychlosti radaru
d) další kombinace a) - c) :lol:
e) nepoužívám TTS a chci aby zvukový soubor hlasu z iGO8 hlásil hlasem blížící se radar a při překročení to pípalo

Dovolím si to tedy zrekapitulovat na příkladu Mirkova speedcam_category:1 (mobilní radar) a nepovažuji to za návod, ale jako předmět dotazu a moc prosím o uvedení tohoto shrnutí na pravou míru, popř. jeho doplnění či odůvodnění jeho rozcupování :D .

[speedcam_category:1]
activated_spoken_type=speech ; řeč tts
activated_speech="Mobile speed camera ahead." ; TTS hlasové oznámení typu radaru (1.kategorie=mobilní), je nutný překlad je v cz_lang.zip, který tam už pro defaultní výrazy je
activated_min_speech_repeat_delay=1 ; počet opakování hlášení 1 = jen jednou před (předtím jsi tam měl "-1), čili "2" = oznámení 2x :?:
approach_beep_spoken_type=none ; zvuk při přiblížení ze složky audio v data.zip, nebo tam přidejte "svůj" (jak se to liší od approach_beep_sound="!proxi" :?: )
approach_beep_distances="150,150" ; :?: :?: vzdálenost,kdy to začne pípat při přiblížení :?: :?: proč je tam dvojice hodnot a co která znamená
approach_beep_sound="!proxi" ; zvuk při přiblížení (jak se to liší od approach_beep_spoken_type="!proxi" :?:
section_start_spoken_type=none ; zvuk na začátku úseku
section_beep_spoken_type=none ;zvuk uvnitř měřeného úseku
section_end_spoken_type=none ; zvuk na konci měřeného úseku
overspeed_spoken_type=speech ; TTS hlasové oznámení při překročení v souvislosti s následujícím řádkem (bude-li zde místo speech např. "a" ozve se při překročení ze složky audio v data.zip zvuk "!proxi" nebo tam přidejte "svůj"
overspeed_speech="Napište co chcete aby se ozvalo, při překročení rychlosti" ; text TTS hlášky pro překročení rychlosti, jeli v předchozím řádku hodnota speech (není nutný překlad v CZ_lang
overspeed_tolerance="100" ; tolerance v procentech např. hodnota 108, znamená, že na 50ce to bude pípat při cca 54 a při 90ce až při 97 Km/h, atp. jde to nějak nastavit na paušál, např. 5km/h :?:
min_frc=-1 ;kolikrát opakovat (co, překročení nebo přiblížení ? ), má tam být "-1" dle předchozích návodů, nebo jen "1" dle toho posledního :?:

Myslím, že nejlépe to uvede na pravou míru Míra, ale pokud máte někdo něco v nějaké kombinaci odzkoušeno prakticky a v reálu (nemyslím to, že by to či ono za jistých předpokladů a pravidel mohlo či mělo fungovat), sem s tím prosím, jinak tyto diskuse nebudou mít konce :!:

Jen připomínám, že ti, co nepoužívají TTS hlas mají pro radary řešení přes audio soubory viz viewtopic.php?p=54159#p54159 ale tady nám jde o TTS, popř. v kombinaci se zvuky
Naposledy upravil SvoDa dne 08 zář 2010 08:36, celkově upraveno 2
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 08 zář 2010 07:33

SvoDa píše:Co se týče radarů a TTS, přiznám se bez mučení, že už jsem z toho jelen, srnec a daněk,...

:lol: Tak to jsem moc rád ,že nejsem sám.

Dohodli jsme se konečně s jasperem na "výčtu" a pozicích radarů (rozšířených)

Jaké jsou tedy závěry o těch pozicích radarů,které se mají zobrazovat?
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2010 07:48

expertdb píše:Jaké jsou tedy závěry o těch pozicích radarů,které se mají zobrazovat?
To zatím prosím neřeš, soustřeďme se na vyladění těch uvedených TTS zápisů, až to tu nezaplácáme polemikou o něčem jiném. Já to tam uvedl jen jako hlavní důvod toho, proč tomu potřebuji rozumět :D
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 08 zář 2010 07:58

Já už nevím. Zkusme to jinak, tam kde je:
- ...spoken_type=none/speech = typ hlášení žádné/řeč
- approach_ ..... = nastavení chování navigace při přiblížení k radaru
- overspeed_ ....= nastavení chování navigace při překročení rychlosti

- section = v našich končinách nastavení pro úsekové radary.

Zkuste nejprve změnit jen ten jeden zápis v sekci radarů, možná to pochopíte lépe v reálu než tady rozvádět nějaké teorie
Kód: Vybrat vše
[speedcam_category:1]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Mobile speed camera ahead."
activated_min_speech_repeat_delay=1
approach_beep_spoken_type=none
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_sound="!proxi"
overspeed_spoken_type=speech
overspeed_speech="Zpomal"

Kdyby někdo spekuloval nad nastavením approach, je neaktivní approach_beep_spoken_type=none

Ještě jeden příklad:
V základním zápisu v igo9.ini je jen overspeed_spoken_type=none
Já tento zápis změnil na overspeed_spoken_type=speech, tím jsem zadal příkaz k oznamování o překročení rychlosti hlasem, aby to mohlo fungovat a nějaké hlášení se ozvalo, musel jsem to hlášení přidat, a to zápisem overspeed_speech="Napište co chcete aby se ozvalo, při překročení rychlosti"

Tím Napište co chcete aby se ozvalo, při překročení rychlosti jsem myslel třeba "Jedeš rychle", "Zpomal", "Teď tě lízli", prostě je to vaše volba.
Naposledy upravil amatér dne 08 zář 2010 08:21, celkově upraveno 1
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jiří Zeman v 08 zář 2010 08:06

Já už jsem rezignoval na úpravu zobrazování a hlášení radarů. Nechtěl jsem si přiznat, že v tom guláši informací se už neorientuji. Jsem rád, že jste do toho vstoupili s cílem vyfiltrovat podstatné a věcně příslušné rady pro zobrazování radarů, ale i nebezpečných míst, včetně jejich hlášení pro TTS zápisy. Snad se informace zjednodušší, lépe pochopí a zrealizují v navigaci. Díky za Vaší kvalitní vylepšovací činnost.
jura
Jiří Zeman

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2010 08:26

amatér píše:možná to pochopíte lépe v reálu než tady rozvádět nějaké teorie.
Přesně o to mi jde a vše co jsi napsal jsem taky v reálu otestoval a rozvádět jsem chtěl jen to, jestli to, co jsem napsal a co je defacto pouze shrnutí z tvých všech návodů je tedy dobře nebo ne :oops: a tam, kde to nevím, nebo kde to svádí k polemice, jsem napsal otazníky :oops:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 08 zář 2010 08:47

Tak já trochu odbočím od debaty. Takže tady je proužek pro standardní primo odpovídající budoucí jednotné databázi pro Primo.
ico_speedcams1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod TerrySK v 08 zář 2010 09:18

ok, takže definitivny pružok, keď budem mať čas vyrobim viacej motivov s rovnakym poradím ikon

@jasper tu ikonu školska zona maš volajaku zmršenú, urezane nohy, ale to je určo len skušobna vzorka

Ďakujem za zjednotenie
aj keď ma asi ukamenujete a poviete čo zas vymyšla ale myslel som a dufal že keď sa to preraba že sa dostane na moju oblubenu DB nizke podjazdy a jeho umiestnenie do pružka so svojou ikonou, myslim si že je rovnako dôležita ako rychlostny panel ak nie dôležitejšia.

Sorry za môj nazor ale vyvalilo by mi asi bok keby som to nenapisal

PS: Teraz bolo akurat v televizii že vďaka nadšencom navigacii vznikla databáza železničnych prejazdov a bla bla okolo toho tak prečo nepustiť do sveta aj nizke podjazdy. Ďakujem
TerrySK

Příspěvekod Jasper v 08 zář 2010 09:25

:lol: Jo ta ikona je trochu zmršená ale má to svůj důvod. Ty nohy totiž zasahují zase do těch čísel o vzdálenosti. Tak jsem z nich udělal trochu invalidy. V reálu si toho ale ani nevšimneš ;)

Pokud se týká těch nízkých podjezdů a váhových omezení tak já s tím nemám problém ale nechci už zasahovat do obsazených pozic v proužku. Takže klidně ale až někdo zjistí jak se dají zviditelnit ty volné pozice.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE