Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod TerrySK v 06 zář 2010 09:35

ja sa zasa skor za databazu nizkych podjazdov prihovaram aby tam sa dostala, myslim si že hlavne vodičom veľkych aut to pomôže, je pravda že vzdialenosť je dosť nizka, ale lepšia než nič, nejeden krat za doby papierovych map som musel cuvať keď som zistil že nevojdem.
Mám vramci tohoto dotaz, nedá sa nadstaviť upozorňovanie na vätšiu vzdialenosť, komu by to vadilo si to môže predsa vypnuť ?? myslim priamo v igo 9 ini

čo vlasne znamena zapis
speedcam_snap_distance=50
approach_beep_distances="150,150"
Naposledy upravil TerrySK dne 06 zář 2010 09:39, celkově upraveno 1
TerrySK

Příspěvekod amatér v 06 zář 2010 09:38

Jasper píše:
vovi píše:Nechci bejt šťoura, ale proč se chcete zbavit té ikonky (a potažmo i kategorie??) pro semaforový radar? V Praze se třeba takové zařízení vyskytuje (výpadovka přes Barrandov) a jeho odlišení od "pouhé" kamery na červenou je z hlediska neplacení pokut docela důležité.

Tak tohle slyším poprvé :o No jo jenže na poi.cz to rozdělené není a oni tuhle kategorii mají pro všechny semafory.
Tak dobrá když Vojta takhle šťourá. Navrhuji ponechat tuhle kategorii i s ohledem na zahraniční databáze a přesunout ty rychlostní panely na pozici 6 které je u Prima nevyužitá.

Myslím, že i když je to třeba jen v jedné kategorii, PRIMO mi tyto radary hlásí, zjistil jsem to po cestě ze Slovenska, když sem jel pro dceru na letiště. U některých radarů je rychl. limit 10 km u jiných zas rychl. limit není. Který je který nevím.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 06 zář 2010 09:39

Úplně s tebou souhlasím, Tome (myslím to rušení rozšířené databáze). Já teď skutečně s chutí využívám možnost v Primu některé kategorie vypínat. Považuji celkem za nesmyslné, aby mě navigace hlasově upozorňovala na to, co bych jako řidič měl vidět sám. Pokud za mě nebude i řídit, tak si raději budu dávat pozor na značky já. Smysl má to, aby upozorňovala na skryté a "neviditelné" věci - kromě radarů tedy třeba ještě ta nebezpečná místa, případně policejní kontroly. Všechno ostatní považuji za nadbytečné. Osobně preferuji jednoduchost a právě tou mě default skin v Primu oslovil. Vidím vše, co k jízdě a navigaci potřebuji; a ani vyladěné hlasy už zbytečně neotravují. Narvat na displej všechny možné údaje považuji za zbytečné (stejně by musely být tak mrňavé, že bych na to neviděl); totéž platí o nadbytečném upozorňování - pokud si sám nevšimnu značky, která upozorňuje na něco zásadního, pak bych se měl buď vyspat (je-li třeba), nebo zahodit řidičák (pokud se mi to stává pořád).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 09:40

Ptře takhle to není správně. Rychlostní panel ikona číslo 6 takže místo té značky dej přednost v jízdě. ;) K tomu co píše TerrySK. Když si nastavím v Primo typ vozidla "truck" tak to neumí zohlednit tyhle místa :?:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vovi v 06 zář 2010 09:43

amatér píše:
Jasper píše:
vovi píše:Nechci bejt šťoura, ale proč se chcete zbavit té ikonky (a potažmo i kategorie??) pro semaforový radar? V Praze se třeba takové zařízení vyskytuje (výpadovka přes Barrandov) a jeho odlišení od "pouhé" kamery na červenou je z hlediska neplacení pokut docela důležité.

Tak tohle slyším poprvé :o No jo jenže na poi.cz to rozdělené není a oni tuhle kategorii mají pro všechny semafory.
Tak dobrá když Vojta takhle šťourá. Navrhuji ponechat tuhle kategorii i s ohledem na zahraniční databáze a přesunout ty rychlostní panely na pozici 6 které je u Prima nevyužitá.

Myslím, že i když je to třeba jen v jedné kategorii, PRIMO mi tyto radary hlásí, zjistil jsem to po cestě ze Slovenska, když sem jel pro dceru na letiště. U některých radarů je rychl. limit 10 km u jiných zas rychl. limit není. Který je který nevím.

Ona ta kategorie ale i v té Tomově databázi je (třeba si jí jen nevšiml) a na tom Barrandově ji to skutečně korektně hlásí, včetně správného limitu. A odlišná je i ikonka - čili jde skutečně o správnou kategorii.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 09:52

:o Vojto, Mirku nedělejte si ze mně srandičky. :roll: Nic takového tam fakt není. Jaká jiná kategorie :roll: Na poi.cz tenhle typ radarů používají se zadanou rychlostí 10 km/h aby to dokázal identifikovat Tomtom. Já to měním na prostý semafor s rychlostí 0 abo to před křižovatkou neřvalo že jedete moc rychle a navíc té ikoně jsou v současné době přiřazeny rychlostní tabule s jasně zadanou rychlostí. Já mám dost můžete napsat jasněji co se vám to vlastně ukázalo a co hlásila Zuzana :?:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2010 09:52

hladik2 píše:Takto?
speedwarn.png

Hladik2: :o :o To je co ? Ten tvůj proužek ale neodpovídá jasper dB :!: :!: :!:

správně je to zde viewtopic.php?p=56054#p56054, kde jsem dal napravo to, co se musí nahradit (změnit) v souvislém proužku

A už je to tady, když konečně vytáhnu z Jaspera, že už nic měnit či přidávat nebude a čemu a jak odpovídá jeho dB (ptal jsem se tu asi 5x) a jaké tedy "zůstávají" pozice typů radarů, a požádám o změnu proužků, tak se tu strhne diskuse o měnění pozic :twisted:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TerrySK v 06 zář 2010 09:58

@jasper, jediny rozdiel pri prepnutí na truck je to že zobrazuje pár dopravných značiek ktoré ťaha z databázy map NQ, TA nema v mapach nič, No a TI - Truck info, tak to keď hĺadam ako hľadam nič som v cz a sk nenašiel okrem zablokovania skoro celej mapy slovenska - vypiše ste mimo bod či ako aj keď kliknem na dialnicu pri našom meste a keď do do toho priestoru vojdete tak vyhodí celu naplanovanu trasu a z tychto miest nejde ani nič naplanovať.

Na to aby to upozorňovalo len v truck nadstaveni by museli byť korektne udaje v DB mapach a to je stale len v plienkach, viem o čom hovorim lebo už som prešiel X navi zaručne len pre Trucky a 0 bodov, jedine je že zapad ma lepšiu db, Francuzko, Nemecko, Rakusko

skušal niekto aj pri voľnych ikonach v primu ako ich zaradiť do zoznamu funkčných, ako vlastne zviditeľnit napr ikonu č.20 ??
Naposledy upravil TerrySK dne 06 zář 2010 10:03, celkově upraveno 1
TerrySK

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 09:59

No pěkný tady to začíná být zajímavá debata. Dane to už zase neplatí. Návrh je zachovat tu kategorii "Semafor s kamerou" a ty rychlotní panely přesunout na pozici 6. :?
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 06 zář 2010 10:06

Jasper píše::o Vojto, Mirku nedělejte si ze mně srandičky. :roll: Nic takového tam fakt není. Jaká jiná kategorie :roll: Na poi.cz tenhle typ radarů používají se zadanou rychlostí 10 km/h aby to dokázal identifikovat Tomtom. Já to měním na prostý semafor s rychlostí 0 abo to před křižovatkou neřvalo že jedete moc rychle a navíc té ikoně jsou v současné době přiřazeny rychlostní tabule s jasně zadanou rychlostí. Já mám dost můžete napsat jasněji co se vám to vlastně ukázalo a co hlásila Zuzana :?:

Pro PRIMO používám soubor radarů ve formě .txt od tebe. Opravdu to v Praze hlásilo jeden radar s rychlostním limitem 10 km, a jiný radar bez rychlostního limitu. U radaru s rychlostním limitem byla i jiná ikonka, než u radaru bez limitu.
Používám neupravené nastavení pro hlášení radarů, tak jak je definováno igo9.ini
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE