No a proto jsem vás tady včera přesvědčoval, že pokročilý režim u PlusPlus nepípá při přiblížení, ale hlásí hlasem a pípá až při překročení. Při přiblížení pípá v režimu přiblížení, ale pak nehlásí hlasem.
Riks sice při přiblížení pípá a i hlásí hlasem, ale nepípá zas při překročení.
Já osobně mám tedy raději, když radar zahlásí hlas, ale pípá to až při překročení rychlosti (PlusPlus) a ne, aby to kromě hlasového zahlášení ještě i pípalo při přibližování, přestože by to pípat nemuselo, jelikož rychlost nepřekračuji (Riks). Takovéto pípání je přece v kombinaci s hlasem naprosto zbytečné.
Jinými slovy:
Radar by se měl pípáním ozvat po té, co ty, svou rychlostí, ignoruješ hlasové upozornění na radar a rychlost radaru překračuješ.Jaký má smysl být upozorněn na radar hlasem a ještě i pípáním než ho mineš, a to přestože jedeš dle předpisů.Jedinou výjimkou jsou mobilní radary s nenastavenou hodnotu rychlosti - toto je jediná výhoda Rikse, ale u všech ostatních radarů je systém PlusPlus logičtější.
No a když rychlost nepřekračuji, tak proč by mi to po hlasovém oznámení radaru. mělo ještě pípat proto, že se blížím k radaru, když mi v tomto případě, kdy jedu pod hodnotou radaru, může ten radar bý fuk. Pro mne další důvod pro PlusPlus
Ale abych pravdu řekl, teď si zaboha, já hlava děravá, nevybavím, jak se chová PlusPlus u mobilního radaru s nenastavenou hodnotou - určitě zahlásí hlasem, to je jasné, ale nevím jestli pípá dokud ho nemineš, bo má hodnotu 0, takže musíš jet vždy rychleji než nula, nebo jestli ta nula = bezlimit a tím pádem není co překračovat a nemůže pípat při překročení. Teď jsem bez auta, tak to nevyzkouším.
Jsou samořejmě i tací, co nechávají jen hlas bez jakéhokoliv pípání, a to umožňuje nejen Riks. Ve skinu PlusPlus totiž můžeš zvuk toho pípání při překročení stáhnout , už jsem to tu psal, že tam má pro to šoupáky a to pípání souvisí s hlasitostí kláves. Toto už jsme tu nebo u sousedů řešili a přišel s tím DeusExx.
Samotné pípání při přibližování bez hlasu umí oba skiny .
No a pak jsou i tací, co pro radary nechtějí hlásit ani hlasem, ani tím či oním pípáním a ti to tu stejně nečtou