od 8808008 v 11 led 2010 15:10
@ Fanda,
Díky za rady chlape. karta už šlape, ale musel sem koupit novou. Je stejná, jakko jsem již zkoušel - výrobce typ atp., ale prostě ten starší model ne a ne se nahlásit. V notesu jsem ještě testoval případné chyby, formát charakter sektorů, ale vše se jeví O.K. jen prostě v 5010 se nehlásila. Nová káča se ozvala na první našlápnutí... holt občas je něco jinak.
Dejvida III jsem si stahnul. Dle screenshotů se mi to velmi líbí. Jednoduché, přehledné, chytré a hlavně - báječnej nápad... Jen by mě zajímala možnost případné grafické editace. Na stávající IGO jsem si vytvořil welcomescreen a backgroud dle mých představ je-li to uživatelsky možno zněnit, pak bych se do toho se svolením autorů rád pustil. Nechci tě tim zatěžovat, takže se s tim poperu sám, jen nejspíš potřebuju kapku pošťouchnout how-to....
jinak musim říci, že ačkoliv jsem původně kupoval 5010 jako loow-end s tim, že ji stejně rozkutám a pokud se to nepovede, tak to bolet nebude, tak se ukázala jako velmi slušně fungující a kvalitně zpracovaný výrobek s velmi dobrou citlivostí a bezproblémovym chodem - vzhledem k tomu tomu, jak sem se na ní "podepsal" Jen mě zklamala poslední verze IGO 8.3.4, kde se nevim proč dějí prapodivné stavy při automatickém vypnutí při ztrátě napájení z adaptéru - zhuba z poloviny se nevypne a následném zapnutí, kdy se navi někdy sama o5 vypne, někdy najede do sice funkčního, leč velmi zatuhlého stavu. Pokoušel jsem se editovat sys file, což u starších verzí fungonalo. no nic.... šla tam z5 8.3.2... u Amiga mi to fachalo rovněž bez potíží. Celej problém samozřejmě vychází z toho, že na rozdíl od většiny ostatních majitelů nelze navigaci ze zástavby jednoduše vyjmout a odnést z auta, takže buď bych ji musel pokaždé růčo vypínat, což povede ntně k tomu, že na to jednou zapomenu (už jen pro to, že sem předělěl podsvětlení na palubní okruh - tedy se jeho intenzita mění s nastavením podsvětlení budíků a vypíná se tudíž s klíčkem), nebo to nechám na automatickém shut downu, který ale musí fungovat...