Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod SdKfz.171 v 09 říj 2009 09:16

No, prejmenovat ten folder muzu, ale proc bych si delal druhou instalaci? Radsi bych nejake reseni, ktere by vypadalo vice systemove. V registry jsem nic nenasel, a iGO mam pouze a jenom jedno, v nemz jsou ony dva licencni soubory - jeden pro Worldwide, druhy pro Addon.
Mimochodem - jakmile jsem k iGO prihral ui_igo8, zacalo to po fixaci polohy zase padat, takze ui_igo8 slo pryc.
Hard reset nevim jak udelat, manual k zarizeni v tomto punktu mlci - zkousel jsem vypinani a vyjmuti akumulatoru, smazal jsem slozku \save (a vsechno ponastavoval znovu).
Presto je licenci stale 30 - a pokud se nepletu, tak ty duplicitni maji stejna licencni cisla.
מצדה לא תיפול שוב!
SdKfz.171

Příspěvekod vovi v 09 říj 2009 10:00

Tak si s tim nelam hlavu - je to jenom softvér a prostě to načte dvakrát. Horší by bylo, kdybys tam žádnou licenci neměl ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SdKfz.171 v 09 říj 2009 10:12

Znas ten pocit, kdyz technika z nevysvetlitelnych pricin vzdoruje... Jinak je mi to docela sumak - spis mi vadi, ze se na te moji cihle nesnasi posledni iGO, posledni GJ a ui_igo8 - prece jen tam byly hezci ikonky POI.
Mimochodem - zjistil jsem, ze hardreset mi obnovi tovarni nastaveni, cili ten bych ani nepodnikal - znamenalo by to znovu instalovat pul tuny programu...
מצדה לא תיפול שוב!
SdKfz.171

Příspěvekod Ivo K v 09 říj 2009 10:16

SvoDa píše:Zjistili jsme s IvoK zajímavou zkušenost, která zcela eliminovala jeho restarty 102ky po probuzení...............

K chování iGO 8.3.4.102680 o kterém píše SvoDa na předchozí straně, bych doplnil ještě svoje poznatky:

Používám dvě nezávislé instalace. Jedna na MFD\MiomapMiomap(8.3.1.53558) a druhá na SD kartě v adresáři iGO832. Nemám v sys.txt žádnou vazbu mezi těmito verzemi.

K té 102ce:
Musím se přiznat, že jsem nad 102kou (před posledí úpavou, kterou popisuje SvoDa na předchozí stramě) skoro zlomil hůl!
Měl jsem ji na sólo SD kartě(Trancent).
Ty neustálé, nepravidelné, restarty mne tak naštvaly, že jsem 102ku přstal používat. Vždy mne "vypekla", v tu nejhorší chvíli. Jednou se restartovala po nočním uspání, jindy při 5 minutovém, když jsem třeba jen tankoval. Udělelal jsem tedy test, kdy jsem po sobě několikrát uspal a probudil 102ku a při cca 3-4 probuzení se restartovala! :evil:

Bylo divné, že mně se stále restartovala a SvoDovi ne.
Rozdíl byl v instalaci.
Proto jsem nakopíroval 102ku a další nezbytné soubory do samostaného adresáře iGO834 na SD kartě a úpravě sys.txt (a dalších, jak popisuje SvoDa na předchozí straně), tak aby si 102 v adresáři iGO834 brala content z původní složky iGO832.

Po úpravě se mi 102ka již nerestartovala po probuzení.
Udělal jsem samosebou test, kdy jsem ji 10x po sobě uspal a probudil a nerestartovala se!

Budu 102ku jistě ještě sledovat, hlavně v autě za jízdy. ;)
Naposledy upravil Ivo K dne 09 říj 2009 10:35, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 09 říj 2009 10:20

SdKfz.171 píše:... jakmile jsem k iGO prihral ui_igo8, zacalo to po fixaci polohy zase padat, takze ui_igo8 slo pryc.
..

To sice patří do jiného tématu, moderátoři prominou, popř. přesunou ;) ), ale to se mi stalo jednou taky, byť ve verzi 8.3.2.
V SAVE jsou soubory BJUNC.PRL, poi_visiblities.txt, ROPOI.PRL a IMGR.PRL, které souvisí s nastavení POI a jejich ikon, vididitelností na mapě,....

Stačí, aby jsi měl k nějaké POI nastavenou nějakou ikonku.bmp + její .spr, pak dělal šachy s ui_igo8, kde ty ikonky jsou, např. to její .bmp nebo .spr smazal či se tyto soubory "poškodily".
Nemusí tuto chybu iGO8 zařvat hned po startu, ale až v okamžiku, kdy se má ta ikonka zobrazit s ohledem na její nastavenou "viditelnost" na mapě, např. v rámci průletu či při reálné navigaci a buď se to sekne a ven lze jen restartem, nebo to hodí hlášku o chybějícím .spr či .bmp a po kliknutí na OK to zrestartuje samo. Mohlo se stát i to, že ta ikona či její .spr byl vadný od začátku, jen jsi to POI s touto ikonou neměl nastavené jako viditelné a proto to chybu nehodilo, nebo proto se to neseklo - nebylo proč.
Proto nutno používat iGO8/ui_igo8 v kombinaci se soubory BJUNC.PRL, poi_visiblities.txt, ROPOI.PRL a IMGR.PRL v SAVE, nebo při změnách (hlavně mazání) nějakých .bmp či .spr v ui_igo8 ty 4 soubory smazat.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SdKfz.171 v 09 říj 2009 10:36

Ja myslim, ze to patri sem - stalo se mi to totiz u nas na balkone, kde jiz iGO bylo v ruznych verzich spusteno nescetnekrat, jediny zobrazovany POI v sirokem okoli je cerpaci stanice na Ceskobrodske u Coca-Coly, pred novym nahranim ui_igo8 jsem postupoval presne podle navodu, cili jsem predmetne ctyri soubory ze \save smazal, zarizeni resetoval (soft-reset, neb hard-reset by znamenal naslednou reinstalaci spousty programu).
מצדה לא תיפול שוב!
SdKfz.171

Příspěvekod SvoDa v 09 říj 2009 10:45

Mno, mnohdy, v začátcích, jsme všichni svorně tvrdili, že po nahrání čehokoliv nového, např. hlasů, langů, .bmp,... je nutno restartovat celý přístroj.
Nyní už to (tak často) neděláme, netvrdíme a "někdy" to vadit nemusí, ale tvůj přístroj se může chovat "postaru", kdy toto pravidlo bylo nutno dodržet, aby se vše korektně na SD "načetlo".
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SdKfz.171 v 09 říj 2009 11:27

Vzdyt ja restartoval...
מצדה לא תיפול שוב!
SdKfz.171

Příspěvekod amatér v 10 říj 2009 23:18

Z jednoho Ruského fóra. Jen pro info.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Pouze rozlišení 430х234
amatér
Moderátor

Příspěvekod a.mroz v 11 říj 2009 17:56

Ty jo jsem moc rad ze SvoDa nakousl tuhle problematiku s iGO8 na SD a na MFD,. ja jsem po problemech že se me nevim proč probouzelo samo MioC520 po uspaní proste se me samo najednou na stle rozsvitilo,, :shock: Tak jsem se nasr... :x a zformatoval MFD i SD, po restartu C520 jsem nahral nove ciste slozene iGO8 verze 8.3.2.93112 se skinem GJ.6.11_tSi_da pouze s tim rozdílem že v MFD jsem do teto verze nasypal jen mapu ČR kvuli rychlejšímu načítání. Toto iGO jsem duplikoval i na moji SD kartu s plnou výbavou map. Jako spouštěč jsem zvolil starsi verzi miopocketu tusim release 42 s kterou jsem nemel nikdy problem narozdil od novejsich verzi. Jenomže po spuštění iGO8 v MFD jsem koukal že tam mam misto jedne mapy ČR i celou evropu,. Tak jsem si řekl že to asi čte i verzi z SD. říkam si když si to takhle v klidku čte mapy z verze na SD karte nenapada me co všechno si ještě ta mrcha z te SD verze bere tak jsem to iGO8 na SD přejmenoval na iGO8K (K jako Kreten :mrgreen: ) a i iGO8.exe jsem zmenil na iGO8K.exe s patricnym zapisem v sys.txt A ejhle verze na MFD už žije samostatně a mam tam jen jednu mapu jak jsem chtěl. Udělal jsem ještě pro jistotu barevné odlišení verze na SD diky edici Gold vyvešené SvoDou na 1 strance vlakne s gurjonem poněvadš jsem měl podezření že v tom miopocketu se mě spouštěla jednou verze z MFD a jindy z SD podle toho jak jsem si s kterou hral naposled. Ted uz v tom mam poradek a jasno,. Nevím jestli se někomu tato verze co používám někdy restartovala ale mě se od te doby nestal ani 1 restart ani jedno zamrznutí,.
Takto s tim funguji měsíc.
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update