Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Internet v MIO 720(520)

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Internet v MIO 720(520)

Příspěvekod SvoDa v 24 pro 2008 14:16

A ještě bych se přimlouval za připojení bez unlocku.
Třeba se dá do Mio dostat jen ta Opera a Active sync a není potřeba komplet unlock ;)
Samozřejmě až skončí pohádka a dojíš :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 24 pro 2008 14:19

V hlavě už pár nápadů "jak na to" mám. :D
Ale bude se to muset stejně asi spouštět z karty.

Apropó. Dane, kdybys jel do Brna, tak se zastav. :D Nebo můžeš přijet i schválně. :D
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Ivo K v 30 pro 2008 01:32

Už nějaký čas se pokouším na Miu C720 provozovat internet(s prohlížeči IE nebo Opera).

Pro provozování internetu na Miu je nutné nejprve Mio připojit k internetové síti.

Toto připojení je možné několika způsoby:

1) připojení přes BT s modemem GSM(např. modemem v mobilním telefonu) do bezdrátové sítě GSM
2) připojení kabelem k počítači, který je již k internetu připojen např. ADSL modemem, modemem kabelové TV nebo pomocí sítě WiFi apod.
3) připojení přes BT k počítači, který je již k internetu připojen (podobně jako v případu č.2).

První způsob připojení si můžete nastavit dle návodu(v angličtině), který tu vyvěsil již deusexx a je plně funkční a deusexxem a mnou otestován: http://www.gpspassion.com/upload/ste_Mi ... nSetup.zip

Druhý způsob připojení si můžete realizovat pomocí unlocku a programu ActiveSync.
Toto je mnou otestovaný návod:
Navod.zip

Třetí způsob připojení jsem zatím „nerozchodil“.
Vždy se zarazím na tom, že nemohu nastavit v Miu připojení programu ActiveSync přes BT.
Je to patrně tím, že unlocky pro Cx20, které jsem zkoušel neobsahují kompletní ActiveSync a nemají tudíž menu "settings" ve kterém je to nutné nastavit.
Nikde se mi nepodařilo najít unlock s kompletním programem ActiveSync pro Mio Cx20 nebo instalačku programu ActiveSync pro Windows CE se kterou bychom mohli pokročit dál.
Koho zajímá tato problematika může se podívat na návod třeba zde: http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... le&ide=508

Shrnutí mých testů a pokusů:

1) připojení přes BT s modemem GSM(např. modemem v mobilním telefonu) do bezdrátové sítě GSM je možné realizovat s unlockem i bez unlocku.

2) připojení kabelem k počítači, který je již k internetu připojen je možné realizovat pouze s unlockem, protože Mio se bez unlocku přepne buď do režimu „komunikace“ s PC a na displeji je zobrazena pouze probíhající komunikace nebo je Mio ve stavu „nabíjení“ a tedy nekomunikuje s PC.

3) připojení přes BT k počítači, který je již k internetu připojen je možné realizovat pouze pomocí programu ActiveSync(možná s unlockem, možná bez něj).
Mio Cx20 sice ve Windows(v Control Panelu) má připojení k PC přes BT a dá se toto připojení nastavit v Miu jako aktivní a Mio s PC synchronizovat, ale nejde toto připojení využít pro internet v Miu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 30 pro 2008 20:48

Pánové a uklidním vás,Bill nás nepřekvapil,ani Win 7 nejdou připojit tak,aby to chodilo přes BT s compem.Takže zatím žádnej pokrok.Což zamrzí :roll:
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 30 pro 2008 20:51

IvoK, jako vždy svělý a kompletní popis variant.
Potěšil jsi mne svou prací, nicméně, nepotěšil jsi mne svými závěry :(
Radku, i tobě patří dík za pruzkumnické činnosti.

Přimlouvám se tudíž k vyřešení té varianty po kabelu, která nevyžaduje instalaci unlocku, alespoň ne kompletního, ale jen jeho nezbytné části, např. pouze ActiveSync +Opera.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 30 pro 2008 20:57

Dane ale to mě připadne....k čemu to přirovnat?Sedět u compu a surfovat na GPS...Ten kabel mě prostě nesedí. :cry: BT je BT
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 30 pro 2008 20:58

Dobře, ukecal jsi mne, vyřeš ten přenos pomocí BT ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 30 pro 2008 20:59

Hlavní problém je, kde sehnat instalačku programu ActiveSync pro Windows CE.

Moc by pomohlo, kdyby někdo na tu instalačku někde narazil a dal sem potom odkaz.
Já jsem toho na netu prohledal hodně, ale bohužel jsem nenašel nic použitelného.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 30 pro 2008 21:04

Vždyť ta aplikace je součástí MioPocketu. Pokud si dobře pamatuji, tak se dá přepínat mezi ActSync a USB :!:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 30 pro 2008 21:05

Bez plnohodnotného ActiveSync pro Windows CE jaké je třeba v PDA to BT fungovat nebude.

Já se dokážu na Miu pomocí funkce "Bluetooth Device Properties" a "PC Connection" v Control Panelu připoji k PC, ale Mio nedokáže využít toto připojení pro internet. :( :(
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC