Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Přípitek

Tady většinou popíjíme, zapíjíme a slavíme :lol:

Moderátor: deusexx

Re: Přípitek

Příspěvekod vovi v 15 črc 2010 05:54

Hlavu vzhůru, Efendi! Ke tvému ctěnému stavu, ve kterém se ráčíš nacházeti, mám tři zásadní připomínky:
1) Uvědom si, že v tomhle věku je nemoc spolehlivým indikátorem zdravého (a příjemného) způsobu života.
2) Je úplná blbost léčit se jen proto, abys mohl umřít zcela zdráv.
3) Žádná šochtle by neměla přežít svého chlapa (tím nemyslím, že by ti ji měli dát do hrobu - ale jen to, že bys měl vydržet naživu nejméně do konce dvouleté záruční doby).
;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 15 črc 2010 10:54

Takže přátelé dneska mám pádný důvod se ožrat jako prase. :oops: Už několik dní jsem měl problém s Primem v HTC. Vše začalo nasvědčovat že to souvisí s micro SDHC 16GB Kingston. Tak jsem převčírem rozhodl k ráznému řešení. Kartu jsem zálohoval a chtěl naformátovat. Jenže ouha úplný formát vždy na konci procesu zahlásil že nemohl dokončit formátování. Tak jsem dal rychlý formát a ten proběhl OK. Takže jsem začal kopírovat data zpět. Jenže v okamžiku kdy tam bylo cca 6GB dat tak na mě vyskočila hláška že "cílový disk je plný" :o Nuž tedy jsem použil známý prográmek na formátování od Panasonicu. Tentokrát formát proběhl v pořádku jenže po opětovném vložení karty do čtečky se objevilo "před použitím je třeba disk naformátovat" :o U právě zformátované karty celkem překvapující. No co karta byla zformátovaná tak jsem dal jenom rychlý formát. A začal kolotoč. Opět 6GB dat a "disk je plný" :? Už jsem chtěl jet tu kartu reklamovat ale řekl jsem si že ji dám ještě jednu šanci. Pro změnu místo do čtečky jsem ji dal přímo do HTC a připojil k NB kabelem. Provedl formát tím prográmkem a po opětovném připojení znovu hláška o potřebě formátovat. Tak jo znovu rychlý formát a hurá nalévat data. K mému velkému překvapení se to neseklo na 6GB ale nahrálo vše akorát že u jednoho adresáře se to ukrutně zpomalilo. Tak jsem dal scandisk a ejhle ten "zpomalený" adresář byl poškozený. Tak jsem ho tam zkusil nahrát znova a nic. Prostě to nešlo. Chtěl jsem přes PC smazat ten vytvořený adresář chyb ale nešlo to. Tak následoval pokus o instalaci TC. Jenže na kartu to nešlo pouze do zařízení. Nevadí taky řešení. No prostě vše co jsem potřeboval smazat jsem smazal co nainstalovat taky a pustil poprvé Primo. Nějak mě nepřekvapilo že se to nepodařilo ale proč "chybí global.cfg" Kouknu na kartu a tam kromě adresáře Primo ještě adresář IGO8 samozřejmě prázdný. Kde se tam vzal. Dopsal jsem do sys.txt cesty a pustil znovu. "Chbí global.cfg" opět vytvořený adresář IGO8 a cesty v sys.txt směrovaný k němu. :o Už jsem to chtěl rozšlapat. :twisted: Tak znovu oprava zápisu v sys.txt a uložení. Pro jistotu jsem to znovu otevřel a zkontroloval že se to uložilo. Jo uložilo. Puštění Prima a hádejte. Správně "cybí global.cfg a to co jsem v sysu opravil bylo zpět. Znovu jsem přepsal cesty v sysu uložil a provedl kontrolu. Tentokrát byl sys plný paznaků. :o Restart telefonu a najednou je sys jak má být. :roll: Smazal jsem v registrech IGO8 vymazal save a spustil Primo. A ejhle ono to funguje. Jenže s malým problémem. Při každém opětovném spuštění musím úplně vše nastavit jak kdyby to bylo první puštění. :twisted: Závěr jasný. Karta za dva a půl litru stará měsíc a půl je v prdeli. Pojedu ji reklamovat ale před tím to naposled zkusím tentokrát v externí čtečce. Tak teď se můžu vrátit na začátek a psát to samé jen s malým rozdílem. Když už tam bylo tak 70% dat tak se to seklo na jedné mapě s tím že ji nelze přečíst a NTB totálně zamrznul a nereagoval na nic. :o Tak jsem ho natvrdo vypnul a vzal do práce že to tam dořeším. Jenže já v něm v té době měl strčenej flash disk (Sandisk se systémem U3) na kterým jsem měl pár softíků jako třeba FF, softík kterej si pamatoval jména a hesla na internetové stránky a spoustu dat jako třeba všechno pro tvorbu naší databáze radarů. No a ten flash disk je úplně čistej. :? Všechno je v prdeli (Jardo promiň). Ten systém U3 sice naběhne ale všechny data a softy jsou fuč. :( Tu externí čtečku jsem připojil k počítači v práci a bez problému jsem tu kartu nafrmátoval přes wokna což u NTB nešlo. Takže celo dobu řeším kartu a on je nějaký problém s mým NTB. Teď je otázka jestli je to sw nebo hw problém. Protože přeinstalovat celej NTB a pak zjistit že to stejně nefunguje tak na to už fakt nemám sílu. Idealní řešení je tenhle noťas vyhodit a koupi jinej. Jenže na to nemam prachy. A na zálohu tý flashky se mě neptejte. Poslední šance že nějaká (nevím jak stará) existuje je jedna karta kterou mám doma. :? Přeji Vám všem příjemný den.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 15 črc 2010 11:01

Tome, vidíš, že se nenudíš a udržuješ adrenalin na vysokých hodnotách :?
Myslím, že když přeinstaluješ wokna, že se to rozeběhne, jen ti to samozřejmě neobnoví nainstalované SW a škoda je jen těch záloh :(
Držím ti palce, ať vše dohledáš ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 15 črc 2010 11:06

No Vojta mi poradil softík od Sandiku. Rescue PRO. Momentálně běží a v adresáří kam ty obnovené soubory cpe už něco málo je. Ale teď hrozně dlouho stojí na 2.39% tak uvidíme jestli se seknul nebo obnovuje něco většího.

EDIT já mám pocit že je to buď nějakej virus nebo hw problém což je prý u Lenova po třech letech běžné.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod mahud v 15 črc 2010 13:25

Ty se chlape nenudíš. Držím palce. :idea:
MIO C520FT R02+3+9911+1018... iGo8 8.3.2.93112
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mahud
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod hladik2 v 15 črc 2010 13:40

NTB je zdrávo přeinstalovat :!: není to dlouho a také jsem to dělal a zároveň přišel o řadu cenných souborů,jejichž náhrada byla časově dost náročná, ;)
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fmilan v 15 črc 2010 19:37

Tak si říkám, jaký důvod si najdu k nalití drinku (kromě vedra) a ejhle :!: Míro připíjím ti na 5000 ;)
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 15 črc 2010 19:46

No to je krásnej důvod - tak na dalších 5000! Du si honem taky dát! Na zdraví!!
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jarouš v 15 črc 2010 19:48

Míro,jedním slovem:PĚKNÝ :!: :!:
¨Tak co bych si dnes dal :?: Asi nic jiného než vychlazené pivo nemá cenu v těchto vedrech otevírat.
Jen tam mimochodem již více jak týden je na Floridě větší zima než u nás :!: :o :o
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod vovi v 15 črc 2010 19:50

Já jdu do Calvadosu - pivo už jsem před chvílí doma zrušil.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Vítejte přátelé ;-)