Takže přátelé dneska mám pádný důvod se ožrat jako prase.

Už několik dní jsem měl problém s Primem v HTC. Vše začalo nasvědčovat že to souvisí s micro SDHC 16GB Kingston. Tak jsem převčírem rozhodl k ráznému řešení. Kartu jsem zálohoval a chtěl naformátovat. Jenže ouha úplný formát vždy na konci procesu zahlásil že nemohl dokončit formátování. Tak jsem dal rychlý formát a ten proběhl OK. Takže jsem začal kopírovat data zpět. Jenže v okamžiku kdy tam bylo cca 6GB dat tak na mě vyskočila hláška že "cílový disk je plný"

Nuž tedy jsem použil známý prográmek na formátování od Panasonicu. Tentokrát formát proběhl v pořádku jenže po opětovném vložení karty do čtečky se objevilo "před použitím je třeba disk naformátovat"

U právě zformátované karty celkem překvapující. No co karta byla zformátovaná tak jsem dal jenom rychlý formát. A začal kolotoč. Opět 6GB dat a "disk je plný"

Už jsem chtěl jet tu kartu reklamovat ale řekl jsem si že ji dám ještě jednu šanci. Pro změnu místo do čtečky jsem ji dal přímo do HTC a připojil k NB kabelem. Provedl formát tím prográmkem a po opětovném připojení znovu hláška o potřebě formátovat. Tak jo znovu rychlý formát a hurá nalévat data. K mému velkému překvapení se to neseklo na 6GB ale nahrálo vše akorát že u jednoho adresáře se to ukrutně zpomalilo. Tak jsem dal scandisk a ejhle ten "zpomalený" adresář byl poškozený. Tak jsem ho tam zkusil nahrát znova a nic. Prostě to nešlo. Chtěl jsem přes PC smazat ten vytvořený adresář chyb ale nešlo to. Tak následoval pokus o instalaci TC. Jenže na kartu to nešlo pouze do zařízení. Nevadí taky řešení. No prostě vše co jsem potřeboval smazat jsem smazal co nainstalovat taky a pustil poprvé Primo. Nějak mě nepřekvapilo že se to nepodařilo ale proč "chybí global.cfg" Kouknu na kartu a tam kromě adresáře Primo ještě adresář IGO8 samozřejmě prázdný. Kde se tam vzal. Dopsal jsem do sys.txt cesty a pustil znovu. "Chbí global.cfg" opět vytvořený adresář IGO8 a cesty v sys.txt směrovaný k němu.

Už jsem to chtěl rozšlapat.

Tak znovu oprava zápisu v sys.txt a uložení. Pro jistotu jsem to znovu otevřel a zkontroloval že se to uložilo. Jo uložilo. Puštění Prima a hádejte. Správně "cybí global.cfg a to co jsem v sysu opravil bylo zpět. Znovu jsem přepsal cesty v sysu uložil a provedl kontrolu. Tentokrát byl sys plný paznaků.

Restart telefonu a najednou je sys jak má být.

Smazal jsem v registrech IGO8 vymazal save a spustil Primo. A ejhle ono to funguje. Jenže s malým problémem. Při každém opětovném spuštění musím úplně vše nastavit jak kdyby to bylo první puštění.

Závěr jasný. Karta za dva a půl litru stará měsíc a půl je v prdeli. Pojedu ji reklamovat ale před tím to naposled zkusím tentokrát v externí čtečce. Tak teď se můžu vrátit na začátek a psát to samé jen s malým rozdílem. Když už tam bylo tak 70% dat tak se to seklo na jedné mapě s tím že ji nelze přečíst a NTB totálně zamrznul a nereagoval na nic.

Tak jsem ho natvrdo vypnul a vzal do práce že to tam dořeším. Jenže já v něm v té době měl strčenej flash disk (Sandisk se systémem U3) na kterým jsem měl pár softíků jako třeba FF, softík kterej si pamatoval jména a hesla na internetové stránky a spoustu dat jako třeba všechno pro tvorbu naší databáze radarů. No a ten flash disk je úplně čistej.

Všechno je v prdeli (Jardo promiň). Ten systém U3 sice naběhne ale všechny data a softy jsou fuč.

Tu externí čtečku jsem připojil k počítači v práci a bez problému jsem tu kartu nafrmátoval přes wokna což u NTB nešlo. Takže celo dobu řeším kartu a on je nějaký problém s mým NTB. Teď je otázka jestli je to sw nebo hw problém. Protože přeinstalovat celej NTB a pak zjistit že to stejně nefunguje tak na to už fakt nemám sílu. Idealní řešení je tenhle noťas vyhodit a koupi jinej. Jenže na to nemam prachy. A na zálohu tý flashky se mě neptejte. Poslední šance že nějaká (nevím jak stará) existuje je jedna karta kterou mám doma.

Přeji Vám všem příjemný den.