Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod SvoDa v 23 zář 2008 13:41

TomášF píše:Ještě mne štve, že se mi zatím nepodařilo docílit toho, aby se v navigačním panelu zobrazovala nadmořská výška na metry a ne na desítky metrů.
Do panelu Informace o trase (viz. obr.) jsem tu nezaokrouhlenou výšku dostal, ale v navigačním panelu se mi stále (kromě té mojí nezaokrouhlené) zabrazuje i ta zaokrouhlená.

Už jsme to tu kdesi řešili, myslím ve vlíkně skiny PlusPlus a Riks -nahraď zobrazovanou proměnnou navigation.current_altitude.full_text za proměnnou gps.elevation

Taky by tato přewsná nadmořská výška byla praktická i v tripcomputeru, kde jsou údaje o min. a amx. nadm.v. na projeté trase zaznamenávané tripcomputerem
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 23 zář 2008 13:44

Jo, to jsem zaregistroval i použil, ale on je problém, že so do navigačního panelu ta nezaokrouhlená výška vypisuje ještě od někud (a je tam pak přes sebe jak ta moje nezaokrouhlená tak i ta jejich zaokrouhlená) a já zatím nepřišel na to odkud.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 23 zář 2008 13:46

No a co ten problém s nápisem "Informace o trase" na naviobrazovce?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 23 zář 2008 13:47

SvoDa píše:Chlapci, nevím jestli jste si toho všimli, nebo jestli to dělá jen mně, ale po té vaší úpravě v souboru navigatemap.ui se objevuje v místě příští ulice nadpis Informace o trase

Nic takového se mi nezobrazuje, možná jestli Zdenek C nedělal ještě něco dalšího. Navíc si myslím, že by to s tím refreshem vůbec nemělo souviset...
Tomáš
TomášF

Příspěvekod vuvu v 23 zář 2008 14:38

Všechna čest pánové vaší práci. Ale pozastavím se nad jednou věcí. Za posledních 14 dní bylo již tolik verzí a jednotl.úprav a vylepšování na skinu diMka a stále to není zdaleka to pravé ořechové. Myslím si, že vše je moc rychlé a hloubkové testování asi bídné. Zkoušel např. testovat u diMka přechod na zákl.nastavení a ne jenom zda jsou funkční tlačítka, ale třeba vlézt hlouběji do např. Mobilní telefon, zavolat, ukončit hovor, vyskákat a vrátit se do navigace. Vím, že u některé minulé verze se to po vyskákání z Mobil.telefonu seklo. ( vyzkoušeno na 3 MIO a u všech stejné ). Co se takhle zaměřit na vybraný do dnes již hodně vymakaný skin ( anketa o něčem napovídá ) a vybrat to nejlepší z ostatních skinů a společné síly vrhnout na vytvoření něčeho opravdu vymakaného a jen tak nepřekonatelného ?
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Zdenek C v 23 zář 2008 15:01

TomášF píše:
SvoDa píše:Chlapci, nevím jestli jste si toho všimli, nebo jestli to dělá jen mně, ale po té vaší úpravě v souboru navigatemap.ui se objevuje v místě příští ulice nadpis Informace o trase

Nic takového se mi nezobrazuje, možná jestli Zdenek C nedělal ještě něco dalšího. Navíc si myslím, že by to s tím refreshem vůbec nemělo souviset...

Zadne upravy jsem nedelal. Asi nejjednodussi bude, kdy TomasF posle Danovi svoje soubory kterych se upravy tykaji a ten to zkusi. Ja skin Dimka nepouzivam a u ++ mi to nedela, znovu jsem to ted testoval. Je ale fakt, ze v tom refresh scriptu je text Route Information a muze se nejakym nedopatrenim na obrazovce objevit.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 23 zář 2008 15:12

@zdeněkC: TomášF sem ten navigatemap.ui pro dimku pověsíl. Já z toho zkopíroval ten řádek dostávajícího navigatemap.ui.

@TomášF:
Schválně jsem vystředníkoval ten tvůj řádek run sc_RefreshRouteInfo a už se ten nápis "Informace o trase" na displayi nezobrazuje. Když středník oddělám (zfunkčním jej), zase se zobrazuje. Mám tam jak tvou tak tu Zdeňkovu úpravu. Asi jakpíšeš: v tom refresh scriptu je text Route Information a muze se nejakym nedopatrenim na obrazovce objevit

@vuvu: Přetavovat dimkovy vychytávky do PlusPlus by bylo ohromně pracné. Sám sleduješ, že to co jede v ++ nejede v dimkovi, bo tam je to udělané jinak,... A každá "zápis či příkaz, zabere hodiny času, než "to" odladíš,otestuješ v různých voláních a variantách. myslím, že nebudemeotvírat továrnu na skiny,byť to tak zvyšující se aktivitou úprav vypadá, protože nikdy nevytvoříš skin, který bude vyhovovat všem a proto je dobře, že je více typů skinů (PlusPlus, Riks, Dimka, TTSkin), který mi se zabýváme, aby každý našel to, co potřebuje a zbytek si dodělal dle svých představ a návodů, kterých je tu dost.
Mně osobně se líbí Dimka svým množstvím funkcí a zobrazení na mapě i v panelu a především svou variabilitou., proto své úsilí směřuji sem.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 23 zář 2008 15:21

Na vyreseni problemu ve skinu Dimka by mozna sel vytvorit refresh script s mirne pozmenenym nazvem a obsahujici jen to, co potrebujeme, tj. naplneni promenne metodou vypoctu. A volal by se tento script. Vytvorit ho by nemusel byt problem, asi by stacilo ctrl+c a ctrl+v se soucasnym scriptem, uprava nazvu a vymazani nepotrebnych az skodlivych casti. Ale je pravdepodobne, ze se ten script jeste muze objevit v nejakem seznamu v jinem .ui, to nevim. Mozna to tusi TomasF. Taky je mozny, ze muj navrh je z nejakeho duvodu principialne scestny, nevim. :(
Zdenek C

Příspěvekod TomášF v 23 zář 2008 16:02

No já nevím, psal jsem tu několikrát, že mám Mio C710 s rozlišením 320_240 a že tedy SvoDovu diMku (to zní hezky Svodovu dimku, že jo) nejsem schopen vyzkoušet, navíc musím po pravdě říci, že zrovna diMka se mi moc nelíbí. Jsem "staromilec" a proto používám klasický navigační panel. Před pár týdny jsem si stáhl PlusPlus z 29.8. a na tom dělám svoje úpravy. Předpokládal jsem, že i v diMkovi budou základní scripty shodné a že tedy stačí jen přidat jedno volání navíc. Vypadá to, že diMka má v refreshi ještě něco dalšího...

Bohužel tu situaci, že by se mi vypisoval text "Informace o trase" se mi nepodařilo nasimulovat - zkoušel jsem to s trasou, bez trasy, trasa jen s cílem nebo trasa s průjezdními body, prostě u mně to funguje bez problémů.

Edit: teď jsem na to ještě koukal a moje a diMkovo refreshrouteinfo se nijak neliší. Prohledal jsem také všechny diMkovo ui soubory a výraz "Route information" se u něj vyskytuje pouze na tom samém místě v route.ui jako u mne. Je použit pouze u rozhodování, zda zobrazit text "Route information" (pokud má trasa jen cíl) nebo "Vaipoint Information" (pokud jsou na trase průjezdní body a zobrazuje se informace o některém z nich). Takže v tomto asi problém není, ale kde je, to teď tedy opravdu netuším...
Tomáš
TomášF

Příspěvekod TomášF v 23 zář 2008 16:06

SvoDa píše:Schválně jsem vystředníkoval ten tvůj řádek run sc_RefreshRouteInfo a už se ten nápis "Informace o trase" na displayi nezobrazuje. Když středník oddělám (zfunkčním jej), zase se zobrazuje.

Jediné co mne teď napadá je, že tam diMka při přechodu do navigační obrazovky nevypíná nějakou vrstvu, ve které je shodou okolností ten text... Ale to jen hádám.
Tomáš
TomášF

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu