Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

rawdisplay

rawdisplay

Příspěvekod efko v 13 led 2009 09:47

Víte někdo,k čemu slouží zápis v sys.txt "highres"-vysoké rozlišení ANO/NE? Při volbě "1" mám obraz hrozně velký,po startu IGO mám přes celou obrazovku jen levé tlačítko menu-hledat adresu.
xedik
Uživatelský avatar
efko
 
Příspěvky: 98
Registrován: 21 črc 2008 14:40
Bydliště: Kladno

Re: rawdisplay

Příspěvekod vovi v 13 led 2009 10:21

To se používá pro displeje s velkým rozlišením, pokud máš k dispozici jen skin s rozlišením nižším (třeba u mašin s 800×480 takhle může běžet skin pro 400×240). Je ale třeba sladit více hodnot, pro uvedený příklad třeba takhle:

[interface]
resolution_dir="400_240" ; podle toho se najde skin s podporou 400×240

[rawdisplay]
screen_x=800 ; šířka displeje (pix)
screen_y=480 ; výška dispeje (pix)
highres=1

Podobně se chová i parametr stretch, ale ten je spíš pro mírné přizpůsobení u netypických rozlišení (třeba 480×234 -> 480×272). Ale pak je to zobrazení mírně deformované.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7395
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: rawdisplay

Příspěvekod efko v 13 led 2009 10:36

Já mám právě rozlišení 480x234,jiné mi nejde a přesto mám obraz trošku roztažený na výšku.Není to sice moc,ale vadí mi to a nevím co s tím.A ještě jedna věc,mám display 7" a obraz je trochu kostrbatý,zatáčky "hranaté " atd.Myslel jsem,že to řeší to "highres".Tak mám asi smůlu a nic s tím neudělám.
xedik
Uživatelský avatar
efko
 
Příspěvky: 98
Registrován: 21 črc 2008 14:40
Bydliště: Kladno

Re: rawdisplay

Příspěvekod vovi v 13 led 2009 12:03

To highres právě z jednoho pixlu udělá čtvereček ze čtyř pixlíků.

A ten deformovanej obraz máš i ve skinu, kterej má správný rozlišení? Nebo používáš nějakej jinej (480×216), kterej se pak deformuje?
A zkoušel jsi nasadit nějakej ten "velkej" DATA.ZIP, kterej má přímou podporu 480×234? Pokud ano, deformuje se i ten originální skin?
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7395
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: rawdisplay

Příspěvekod efko v 13 led 2009 15:43

Podle toho,co píšeš,by bylo rozlišení 480x216 akorát,ale nikde jsem skin s tímto rozlišením nenašel.Dělá to i originální skin,je to roztažený trochu na výšku.Nejlíp je to vidět na tachometru,je šišatý .A spodní lišta s tlačítky je tak z 1/4 schovaná.
xedik
Uživatelský avatar
efko
 
Příspěvky: 98
Registrován: 21 črc 2008 14:40
Bydliště: Kladno

Re: rawdisplay

Příspěvekod vovi v 13 led 2009 21:48

A gurjona jsi zkoušel? Ten 480×234 umí.
Případně i Dimka/Wertvrv.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7395
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: rawdisplay

Příspěvekod efko v 14 led 2009 08:17

vovi píše:A gurjona jsi zkoušel? Ten 480×234 umí.
Případně i Dimka/Wertvrv.

Jak píšu výše,používám rozlišení 480x234,nastaveno v sys.txt, skiny gurjon,dimka,originál-všechno stejné.
xedik
Uživatelský avatar
efko
 
Příspěvky: 98
Registrován: 21 črc 2008 14:40
Bydliště: Kladno

Re: rawdisplay

Příspěvekod EaU v 18 pro 2014 08:00

Kontrolní otázka.
Může to být i naopak ? Můžu použít DATAzip 800*480 v mobilu 400*240 s těmito zápisy v SYSu

[interface]
resolution_dir="800_480"
extra_settings=1
laneinfo_signpost_enabled=1
clearcity=1

[rawdisplay]
screen_x=400 ; rozlišení displeje na výšku
screen_y=240 ; rozlišení displeje na šířku
driver="GDI"

??? Ano Ne nebo jak co změnit aby to šlo ? Dík
EaU
 
Příspěvky: 78
Registrován: 08 srp 2012 10:02

Re: rawdisplay

Příspěvekod amatér v 19 pro 2014 01:05

Kontrolní odpověď. Zkus to, a dej nám vědět.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11149
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: rawdisplay

Příspěvekod Ivo K v 24 pro 2014 11:45

Tipovací odpověď: Asi to nepůjde.
Proč by machři či dodavatelé dělali data.zip pro menší rozlišení.
Doplňující otázka: O jaké verzi programu a OS se bavíme?
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5524
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Další

Zpět na Úpravy SYS.TXT

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník