Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

zobrazování TMC

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 20 úno 2010 14:39

Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod SvoDa v 18 dub 2010 17:35

Dneska byl na silnicích ve vztahu k TMC mazec.
46 stran (x4 údaje na stránce) představuje 184 událostí a to tu asi ještě nebylo, nebo alespoň já to nezaznamenal
display_1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod canár v 11 lis 2015 00:08

Asi se nema cenu ptat.5 let tu nikdo nebyl,ale co.Sorry mam cizy klavesnici a neni tu CZ.
Dovidam se o vsech udalostech v okruhu asi 300-400 km,ale ze je ode me 600m vzdaleny most zavreny,to ne.Mapy aktulani.Pri tom na mape na webu je to zaznamenano.[Litomerice] :help:
canár
 
Příspěvky: 15
Registrován: 09 lis 2015 09:20

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod Mio-Treo.info v 11 lis 2015 01:50

2 canár:

To, že je to na internetu správně, bohužel neznamená, že je to správně zadané do systému RDS-TMC - tedy pokud je to tam vůbec uvedeno... Často se dá setkat i s opačným jevem, kdy navigace hlásí přes TMC nehodu nebo uzavírku, která byla už odstraněna...

_____________________________
Odesláno z "founa"
Sony Xperia Z5 Dual & Sony SmartWatch SW3 | Epad Chuwi Hi8 Pro Dualboot | Asus Fonepad | GoClever TAB R104 | Mio C720 | Mio H610 | Navon N490 Plus Lifetime | Prestigio GEOVISION 4500TMC | Blaupunkt TravelPilot 700 | Medion GoPal P4445 | Sencor SCD 9304GPS | Palm Centro
Uživatelský avatar Administrátor
Mio-Treo.info
Administrátor
 
Příspěvky: 1022
Registrován: 29 led 2009 23:26

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod vovi v 11 lis 2015 06:32

Ono jde i o to, jestli jedeš na Androidu či WinCE - Primo pro Android neumí přijímat RDS-TMC z FM rádia a jede přes http. No a to nefunguje pro ČR, není volně přístupný server s informacemi. Takže jestli vidíš nejbližší události v Polsku nebo Německu, tak jsi na tom stejně, jako všichni androiďáci.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7385
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod amatér v 11 lis 2015 17:33

TMC je opravdu v našich podmínkách, alespoň pro iGO, tak nějak divné, jak psal i Milan.
Ale dlouhodobé uzavírky, jako je třeba litoměřický most (do 31.12.2015), mají své řešení. Stačí použít přiložený soubor.
most_ltm.rar

Soubor z archivu umístit do ...\content\userdata\avoid
Takto se dá vytvořit blokování jakéhokoli úseku, navigace takový úsek vynechá při plánování trasy, a zvolí jinou alternativu.
Jak na to jsem popsal >>> zde <<<
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11149
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod canár v 12 lis 2015 19:59

Diky za hbité odpovědi. :D Mám WinCe 5.To že můžu >>upravit<< zobrazení (díky amatérovy) je supr,ale v tom případu mi uniká smysl TMC.
Ono to má hlídat za mě a za ostatní.A né já navigaci.Ale jinak opravdu dík.Ještě dodávám,že se mi zobrazují na tom inkriminovaném mostě zúžené pruhy a práce na silnici. :roll:
canár
 
Příspěvky: 15
Registrován: 09 lis 2015 09:20

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod amatér v 13 lis 2015 06:57

Na tom "inkriminovaném mostě" nejsou žádné zúžené pruhy, je prostě neprůjezdný.
Co se týče přesnosti a aktuálnosti TMC u iGO, pláčeš na špatném hrobě. ;-)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11149
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod canár v 13 lis 2015 07:47

Pardon >>zobrazovalo se mi<<po zavedeni Tveho souboru je most zavreny.
A na kterem hrobe mam plakat?
canár
 
Příspěvky: 15
Registrován: 09 lis 2015 09:20

Re: zobrazování TMC

Příspěvekod canár v 15 lis 2015 22:10

Prohledávám to tu,ale asi chybně.Další můj problém je >>pomalé nabíhání TMC<<Tedy někdy tak pomalé,že se nenačte vůbec.
Nemam s tím tolik zkušeností,mam ten aparátek chvilku.TMC se sice zapne,a hledá a hledá a....
sys.txt
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"


tedy někdy se za 10-20 minut chytne.Postup zapínání jsem vyčetl na webu tomasII
canár
 
Příspěvky: 15
Registrován: 09 lis 2015 09:20

PředchozíDalší

Zpět na Dopravní zpravodajství RDS-TMC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků