Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRESTIGIO Geovision 7777 - tablet, navigace, iGo PRIMO, TV

Re: PRESTIGIO Geovision 7777 - tablet, navigace, iGo PRIMO,

Příspěvekod wine v 06 bře 2013 18:56

Nastavení-Obraz- output settings - output type - hdmi . ;)
Mio C520
Lenovo P780
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
wine
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod agila77 v 08 bře 2013 09:41

Koukal jsem na
Kód: Vybrat vše
http://www.alza.cz/prestigio-geovison-gv7777-d379437.htm?IDP=256
kde je recenze a furt váhám s objednáním :| dá se použít jako tablet nebo opravdu jen jako navigace ? Nenašel jsem ani jak funguje ta TV :geek: a co to malé rozlišení ? ! Proč má HDMI když má 800x600

Jasper píše:Za ty víc jak tři roky co jsi tady registrován jsi si mohl přečíst pravidla a tedy vědět že odkazy směřující mimo toto fórum patří do "code" ;) Takže v souladu s viewtopic.php?p=92865#p92865
agila77

Příspěvekod vovi v 08 bře 2013 10:32

a) rozlišení není 800×600, ale 800×480
b) HDMI mají dnes skoro všechny smarphony i s nižším rozlišením - proč by taky ne, když to čipset podporuje
c) jako tablet samozřejmě fungovat bude
d) TV je v pohodě, jen v EPG není korektní čeština (ale to je dnes u asijských krabiček běžné)

Pro mě má tahle mašinka jen dvě omezení, která mi vadí: nízké rozlišení a malou RAM. Kdyby měla 1280×720 a 1GB RAM, tak už ji dávno mám. Ale i tak je to v téhle cenové třídě dobrá koupě - jen málo 7" tabletů má za tyhle peníze podobnou HW výbavu (hlavně GPS a DVB-T).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod fanda v 08 bře 2013 19:53

vovi,
musím tě trochu opravit, ta navigace má RAMku o velikosti 1GB. Takže zbývá jen menší rozlíšení 800x480. Jako čerstvý majitel si myslím, že to není na zobrazení vidět.
V Kolesách jsem absolvoval "instruktáž" od xromana a amatéra a sám jsem si ji mohl osahat. Následovalo okamžité objednání u addama v entershopu (měli poslední kus) - teď už ji mám doma a nedělám pomalu nic jiného, než že si s ní hraju. Zkoušel jsem ji už i v autě.
První výtka - Má však nevyhovující držák (část stojáneku s přísavkou) pro naše silnice, navigace se při jízdě klepe jako sulc. Takže jsem použil svůj vlastní. Pro osobní auto je to asi maximální možná velikost navigace. Chci si vyzkoušet záznam jízdy kamerou, která je v navigaci (už o tom referoval zde amatér).
Druhou a asi poslední výtku mám k tomu, že displej je lesklý a nikoliv matný - odráží se tak v něm pozorovatel a díky tomu, že je dotykový, tak i otisky prstů. Bohužel, to je ale vlastnost většiny přístrojů, které jsou na trhu.
Televize je citlivá a funkční (HDMI neoužívám a tak jsem nezkoušel). Jako tablet mi také vyhovuje, stahování aplikací a aktualizací je OK. Internet lze provozovat přes wi-fi z ADSL či z mobilu.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 08 bře 2013 20:02

Já použil přísavku od Mio Cx20, na ní pouze nacvakl držák pro PRESTIGIO a v pohodě.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod mkb v 08 bře 2013 23:30

Displej je lesklý, s tím se nedá nic dělat. Řeším to takto:

20130222_114946.jpg

Držák navigace je šprajcnutý mezi sloupek volantu a vrchní část palubní desky. Původně jsem měl navigaci vždy v levém dolním rohu okna, ale 7" je velikost dost velká aby výhled předním oknem omezovala.
Na navigaci se dívám skrz volant. Není to úplně ideální řešení, ale navigování to zásadně neomezuje. Zhruba v místě, kde se zobrazují radarová hlášení vidím odlesk zadního bočního okna. (Dalo by se to řešit okenní clonou, tu mi ale zlomila vnučka) :lol: :lol:
Problém je, když slunce svítí z levé strany. To se vidím v displeji sám (v létě až bude slunce výše to snad bude lepší).
To jsou však věci které zásadně neomezují vlastní navigování. Skutečný problém je hlasitost. Nastává ve vyšších rychlostech, zhruba nad 120km/hod.(v mém případě) Tam problém s hlasitostí začíná. A tak asi od 150km/hod výše už lze navigaci pouze sledovat, nikoliv poslouchat (možná už špatně slyším :o ).
Jinak displej je takto dobře čitelný i za slunečného dne. O noční cloně zde již řeč někde byla. Možná, a to je výzva tvůrcům skinů (především fm+am, který používám :lol:) ,by bylo dobré umožnit použití clony i ve dne. A to v časech brzy ranních a pozdně odpoledních. Tam displej i při nastaveni jasu na na minimální hodnotu, svítí moc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 09 bře 2013 11:59

Pro regulaci hlasitosti mi na srazu doporučil Tomáš K. aplikaci Speaker Boost
Kód: Vybrat vše
https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.omegacentauri.SpeakerBoost&hl=cs

Funguje, 150 jsem ještě nezkoušel, ale při 130 na dálnici jsem to musel ještě ztlumit :) .
Regulace podsvícení mapy, ve dne není až takový problém, když už ve skinu funguje noční filtr, potom to vypadá asi takto:
Snap_2013.03.09_11h44m47s_001_.png

Poslal jsem Milanovi, snad to ještě zakomponuje do nové verze skinu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod mkb v 09 bře 2013 13:05

Dle screenů denního filtru je to přesně to co je potřeba. Perfektní.
Prográmek na zvýšení hlasitosti funguje.

Dík.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Mirus v 10 bře 2013 01:04

Tak už jsem z toho jelen .
Z Google play jsem legálně koupil a nainstaloval hlas Eliška pro Acapella i Ivetu pro SVOX . Ale ať dělám co dělám , v nastavení se mi neobjeví možnost zvolit si TTS (Výstup převodu textu na řeč) . Mám tam pouze možnost volby hlasového vyhledávání :x :x :x . Jste na tom někdo taky tak ?
GoClever 4384FMBT
Prestigio GeoVision 7777
Xiaomi Redmi 3S 3GB/32GB , CZ LTE - Android 6.0.1
Mirus

Příspěvekod vovi v 10 bře 2013 07:21

A máš to TTS povolené i v Androidu? Samotná instalace to automaticky neudělá.
Nastavení -> Jazyk a vstup -> Výstup převodu textu na řeč
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na PRESTIGIO - specifické postupy