Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod Ivo K v 26 lis 2008 00:35

Formánek R. píše:8.3.2_Micsan,průlet vpohodě,po ukomčení průletu nejde otevřít cockpit po znovu naplánováni trase.Musím ukončit iGO a znova najet.

Nejspíš jsi neměl signál GPS, tak ti nešlo se do nastavovacího cockpitu dostat. Jakmile ti ale signál GPS naskočí, tak se do cockpitu dostaneš.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 26 lis 2008 06:54

Nalítal jsem s tím dada.zip 4 i 6MB dost a Micsan jede 100%.
Dimka se jevil dlouhou dobu jako OK, ale taky hází out of memory (origo i ten můj), ne sice tam, kde ten původní data.zip, ale o hodně později a opět vždycky vždycky na nějaké křizovatce (po cca 100-200 km), Micsan tím (i každým jiným) místem projede vždy OK, nezatuhl ani jednou. Zkoušel jsem to i opačně - na stejné trase nejdřív Micsan a potom diMka, jestli Micsan diMkovi neprohrne cestu :lol: :lol: :lol: - neprohrne.

Možná, že by nebylo špatné zkoušet na více přístrojích stejnou trasu :?: - jestli jo, jednu, kde se diMka se ká a Micsan ne, nabízím - zkuste s diMkou trasu po dálnici Olomouc - Šičkův sklep (pro neznalé Lanžhot :D ) jestli se vám to sekne u Vyškova při nájezdu z rychlostní komunikace 46 od Olomouce na D1.
No nic, doufejme že se to pohne dál i ve prospěch diMky i IconX, jelikož nejsme sami, komu i ten nový data.zip pomohl jen zčásti. Důležité je, že instalatéři ví, kdeto teklo, byť to ještě stále (už jenom někde) kape :lol: :lol:

Jen tak mimo mísu - Nezdá se vám tra navišipka ve verzi 8.3.2. nejaká moc gigantická? Nedala by se nějak změnsit :?: Nějaká rada :?: Nejaký nápad :?: Nebo se z toho zvencnu :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 26 lis 2008 07:37

Zkus si pohrát v SYS.TXT s tímhle:

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=5000
3dcarsizemax=8000
3dcarsizemul=20000

Ostatně takhle tu šipku pod autem nechává mizet i Micsan (zmenší ta tři "tisícová" čísla na malé hodnoty). A myslím, že po nalezení vhodné velikosti by ty hodnoty bylo dobré přenést i do DATA.ZIP do nastavení v PROJECT_CONFIG (a tipl bych, že na stejném místě v DATA.ZIP z verze 8.3.1 najdeš ty "rozumné" hodnoty - šipka v 8.3.1 je docela malá (někdy na můj vkus až moc). Ale zatím jsem to nezkoušel, je to jen nápad od stolu ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 26 lis 2008 09:23

Díky, zkusím.
Ještě k tomu IconX a hlášce script ui_UpdateScreenXHTMLv tom novém data.zip jsem zjistil, že ten nový tam má v souboru general_480_272.ui (hned první sekce) navíc řádek:
<header>
<layer ui_UpdateScreenXHTML type="xhtml" template=help_text z=25 h=20000 filename="i18n/naviextras.xhtml" >
</header>

takže tam chybí nejen script ui_UpdateScreenXHTML, ale nikde ve skinu a ani data.zip jsem nenašel soubor naviextras.xhtml který to potřebuje. Všechny soubory v data.zip a lang s příponou .xhtml jsou nápovědy a obsahují pouze text a nikoli nějaké scripty, které se rozkliknou v různých menu tlačítkem "pomoc" (nápověda).
Jedině v lang se však nachází složka i18n a je tam spoustu souborů s příponou .xhtml . Provedl jsem klon jiného souboru naviextras.xhtml (legal.xhtml), přejmenoval na naviextras.xhtml, nahrál do lang a bez úspěchu.

Někde tomu chybí scripty a myslím, že by se ten řádek z general_xxx_yyy.ui mohl úplně smazat, jenže to už zkoušel amatér:
smazání řádku z data.zip

FFUIERROR: Unknown layer referenced
Identifier = [ui_UpdateScreenX HTML]

přidání řádku do skinu

FFUIERROR: Unknown layer referenced
Identifier = [ui_UpdateScreenX HTML]

přidání do skinu i do data.zip, skin snaběhne bez chybové hlášky, jenže při simulaci i průletu staré, dobré

out of memory

Takže všechny čáry máry zklamaly a musíme čekat na další fix data.zip nebo prozatím používat Micsan, který jako jediný stále nepadá a už nalítal tisíce km. DiMka stále padá, byť ne hned na začátku, ale po pár stech km.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 26 lis 2008 09:25

Též s malou troškou do mlýna, včera jsem měl pomalu radost, že se mi povedlo s novým data.zip rozjet i iconx, díky nakopnutí od Dana jsem věděl kam se asi orientovat, zjistil jsem pak ještě dalších pár nesrovnalostí mezi novým a starým data.zip, provedl nějaké korekce, a spustil v icinx průlet, vše proběhlo OK až do cíle, pak jsem zadal nový cíl a ouha zaseklo se to na křižovatce, kterou byl veden průlet i do prvního cíle, jenže k prvnímu cíli to na té křižovatce bylo do leva a k druhému do prava :o (to neberu jako pravidlo, pouze to tak bylo) Pokus - průlet k prvnímu cíli zase vše OK.
Vše jsem zkoušel na SD, zajímavé je, že se mi opět vytvořil na MFD crash soubor.
Naposledy upravil amatér dne 10 pro 2008 02:39, celkově upraveno 1
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 26 lis 2008 09:28

Ten starý data.zip a i v tom novém se diMka taky sekne vždycky přitom, když má odbočit doprava :!: :!: :!: ale ne hned, ale až na několikátém odbočení doprava. U starého data.zip se to sekalo hned na prvním odbočení doprava. Zajímavé je, že Micsan doprava se starým data.zip doprava taky neuměl, ale s novým už doprava umí :lol:

EDIT: asi je to tím, že naše společnost míří doleva :lol: :lol: :lol: a Micsan je zástupcem levice i pravice :lol: :lol: :lol: (že by ho tvořil někdo z KDU-ČSL :?: :lol: :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 26 lis 2008 10:44

Udělal jsem testovací průlet s trasou co doporučil SvoDa(Olomouc, centrum - Kostice, centrum) a skin diMka se mi sekl zde:

Dimka_sek.jpg

(tam, kde je ten špendlík - při odbočení doprava)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 26 lis 2008 10:50

Tak to vypadá na top, že to nesnese odbočení doprava ze silnice nižší třídy na silnici vyšší třídy. Už se mi to několkrát potvrdilo, jelikož jsem se na to zaměřil a bylo mi divné, proč se mi diMka sekne až u Vyškova, tj. cca po 50 km a na jiné trase třeba až po 100 km . je to zvláštní
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 26 lis 2008 11:52

Když zadám trasu z Olomouce(Polská) do Kostic centrum, tak se to sekne u Vyškova, exit E462 při odbočení doprava ze silnice č. 46 na dálnici D1, tak jak Danovi.
Naposledy upravil Ivo K dne 26 lis 2008 12:16, celkově upraveno 2
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 26 lis 2008 11:55

Je to levičáckej soft a nesnáší vše, co je pravé :lol: :lol:

Já mám jinou pohádku: ráno cestou do práce odbočuji z Českobrodské DOLEVA do ulice Pod Táborem. Staré verze neměly problém, dneska jsem to poprvé jel s 8.3.2 pod Dimkovým velením a myslel jsem, že jsem se přeslechl, když mi ohlásil: "Po pěti stech metrech doprava!" - zvlášť když ta další avíza ("po 100 m" a "teď" už byla správně doleva). Ale teď jste mě nahlodali, pustil jsem si simulaci a to "doprava" tam je!! Možná jde o menšinu pravicových trpaslíků, kteří museli předat vládu levici, a snaží se na sebe aspoň nějak upozornit ;)

8.3.1 ani 8.0.0 to nedělaly, ale všechny osmičkové verze občas mají problém s odbočováním doleva ... už jsem tu jeden konkrétní případ popisoval, od té doby jsem objevil ještě několik téměř totožných (místo "doleva" mě to honí "doprava a pak ostře doleva" - tím ostře doleva nazývá obrat do protisměru, i když jej zakážu - a nechá mi to projet křižovatkou "napříč" původnímu směru; celé to závisí na nastaveném typu trasy).

Možná, že soudruzi z Maďarska mají problémy s rozpoznáváním levá-pravá.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update