Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod deusexx v 27 říj 2008 15:27

Dane,aji to už jsem zkoušel.Naběhne začátek a zastaví se to na tom,že napíše,že nenašel jazykový soubor.Sys jsem se snažil předělávat a zatím to nepomáhá.Někde v tom sysu dělám chybu.V nastavení cest.Pokud nechám skoro holej sys(až stáhneš novou verzi,uvidíš co tam je),tak to naběhne z té mojí složky Music/iGo8 ale data to tahá ze složky Igo8.Z té druhé.Takže vlastně používám ve finále jednu verzi.Což nebrat na testování.A nahrávat to do GPS zatím nechcu,ať mě to nerozháže kde co všechno.
To amater Když já jsu línej jak veš ty karty přehazovat :D
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 27 říj 2008 15:52

No, a jak tedy chceš, ty lenochu odzkoušet zda to funguje :lol: , pro odzkoušení stačí základ, pak si s tím trochu pohrát, zjistit co chci, a tepve potom nastavovat sys.txt :D Mně taky scházejí různá nastavení, ale chci vědět co to umí zatím, to ostatní může chvilku počkat. Dimka to rozhodně není :( .
Zatím jsem zjistil, že to detekuje radary - základ žádná možnost rozšířeného nastavení - vypíná úsekáče po průjezdu
TMC - funguje
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 27 říj 2008 16:43

Tak tu 8.3.1.53228 (Sep 3 08) Multimedia Edition PNA trošku testuju.
Sjíždím to na extra SD (nejsem líný jako DeusExx :lol: ) v sys.txt mám jen:
[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
start_state="st_Launcher"

[sound]
queue_length=200
mute_os_key=1

[3d]
show_guidance_strip=1
show_guidance_arrows=0

[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=1

[interface]
laneinfo_signpost_enabled=0

[interface]
shutdown_time=0

[map]
;2dheadup=1

[timezone]
sync_os_timezone=0

[debug]
mute_os_key=1
screen_calibration=1
lang_registry_2006=1
bringtotop_afterresume=0

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

Nahrál jsem dem NASA, mapy CZ,SK,A, vč. starých POI, původní voice, lang, speedcam, použil jsem i ui_igo8 složku s ikonami, vše fachčí.
Možnost nastavení radarů v Menu se ukáže až po nastavení trasy, po smazání trasy již to již je v Menu i při neaktivní trase.

Celkem se mi líbí ty zakroucené šipky manévrů na silnici (něco podobného bylo u MioMap2008)
Chybí mi volba zakázané silnice.

Nevidím amatérem avizované v horní části informační tabule s popisem, kam odbočka směřuje včetně čísla silnice, vidím jen klasické lineinfo, kterého pruhu se mám držet.

Struktura data.zip vypadá identická jako u 8.0.0. verzí, tak nevím, proč nejdou "staré" skiny. Bude to asi tím překopaným Menu.
Jinak nevím, co víc testovat všechno jede, ale ten origo skin je fakt hrozný.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 27 říj 2008 16:54

Musíš nastavit
[interface]
laneinfo_signpost_enabled=1
show_exit=1

Jinak radary jdou nastavit i po přijetí signálu GPS.

Co je zajímavé, já v sys.txt nemám vůbec
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"
,
čehož jsem si všiml až později, ale na chod sw to nemá žádný vliv :D
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 27 říj 2008 17:12

OK díky. S těmi obrovskými cedulemi se nezobrazuje laneinfo - nejde mi to souběžně (nastaveno laneinfo dole).
Koukám do data.zip a nebude problém dělat skiny.
Počkám však, než s něčím vyleze dimka, popř. Riks pro naše rozlišení a pka bych tam dal, na co jsme zvyklí, nebude to problém (jen časový :lol: )
Doufám však, že vylezou s těmi možnostmi v Menu ohledně radarových hlasů, a dalších důležitých nastavení,...
taky by asi stálo za úvahu zkusit požít nějaké položky starého sys.txt. Zkoušel to někdo?

Mapy 07 bohužel v Olomouci neobsahují nové silnice a kruháče dokončené už loni v létě.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 27 říj 2008 17:18

Jeden zajímavý příspěvek z jiného fóra
cituji:
ahoj
staci nakopirovat na kartu
Taky me to hlasilo, abych vlozil original kartu s IGO, pomohlo mi ze jsem vymazal z sys.txt polozku
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"
:?: :?: :?:

To jen pro někoho komu by to dělalo problém. Je to ale pošahané SvoDa ten zápis má a ničemu nepřekáží.
Svoda
OK díky. S těmi obrovskými cedulemi se nezobrazuje laneinfo - nejde mi to souběžně (nastaveno laneinfo dole).

zobrazuje se to pouze na chvilku, než naběhnou ty cedule nahoře.

Počkám však, než s něčím vyleze dimka, popř. Riks pro naše rozlišení a pka bych tam dal, na co jsme zvyklí, nebude to problém (jen časový :lol: )

Snad máš pravdu, mám strach aby nebylo třeba dělat dvě úpravy skinů jednu pro verze v8.3.1.57021 a v8.3.1.54384, a druhou pro verzi v8.3.1.53228, díky rozdílné nabídce základního nastavení.
amatér
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 27 říj 2008 17:28

To SvoDa Dane,já tam ze zajimavosti hodil celej sys,kterej používám ve "starým"igo8.A zatím to šlape.Ale zatím jsem s tím nejel v autě.Jenom co sleduju tady doma z okna.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 27 říj 2008 17:34

S těmi úpravami skinů jde o strukturu a obsah data.zip.
Pokud pojede jeden data.zip "napříč" verzemi 8.3.1., pojedou "napříč" i skiny.
Máš-li k dispozici více verzí, mají své vlastní data.zip :?: Jestli mají různá data.zip, zkus je prohodit a pokud to "pojede", skiny budou pro 8.3.1 "přenosné".
Spíš mne překvapuje, že se v té verze nebjevují nějaké "vymoženosti" (kromě těch cedulí) a že to (možná neoprávněně) považuji zatím spíše za downgrade. Když si navíc představím tu práci na skinech :o
Snad se dá doufat, že tato verze s sebou přináší mnoho, byť prozatím neviditelných, vylepšení. Pokud jsou ty cedule všechno, co to přináší, rád zůstanu u 8.0.0., pokud budou pro 8.0.0. i nové mapy.

Mimochodem, nevidím nikde u sstopare Neměcko 07, ale to šlo vždycky svou cestou a nikdy nebylo v balíčku ostatní Evropy.

@DeusExx: měl bys asi to toho "starého sys.txt dodělat to, co je tam navíc.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 27 říj 2008 17:45

@ SvoDa
jak jsem psal zkoušel jem různé kombinace (stálo to hodně nervů), při prohození data.zip z jiné verze dojde k tomu, že to hledá různé soubory většinou .bmp a .spr, a tak jen doplňuješ a doplňuješ a nemá to konce.
A to Německo by tam mělo být dnes nebo zítra (včetně ostatního) jde o čas ;)
K tomu downgrade, nevím je fakt, že u této verze mám možnost nastavení módu pouze pro auto, autobus, pěší, kolo, záchranka ale nikde jsem nenašel TIR.
Mapy jsou zajímavá otázka, jistě všichni víte, že se objevily mapy s označením 2008.04 (080813) a zprávy o tom, že fungují i pro v.54000, fungují někomu? (bez použití patche)?
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 27 říj 2008 17:59

No tak jestli se ty data.zip v různých verzích v rámci 8.3.1.xxxxx liší, no tak potěš.... To by pak znamenalo několik variant skinů, nebo používat jen tu verzi, pro které skinotvůrci (dimka, Riks,...) budou skiny dělat.
Sys.txt z 8.0.0.xxxxx (vovi edice) jsem aplikoval, dopsal do něj to, co je v 8.3.1. navíc a jede to.
Pořád taky louskám různojazyčné fóra, co všechno v 8.3.1. přináší a kromě těch cedulí na dálničních sjezdech, nikdo nic nového nekomentuje :(
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update