Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod amatér v 24 led 2011 12:11

To není mapa TopMap, ale TA.
Ještě k té Černé Hoře, tam nelze nikdy zabloudit, jedeš buď po pobřeží Budva > Sutomore> Bar > Ulčin, a nebo do vnitrozemí, a tam všechny cesty vedou do Podgorici.
Jezdím tam často.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 24 led 2011 13:43

jj u nás také nelze zabloudit,vzdyť dálnice je od Bohumína až na Rovadov.Do HR také vede dálnice až do Ravča od nás z Hranic.A po pobřeží je jen jedna jediná Jadranská magistrála.Vlastně tu navigaci vůbec nepotřebujeme,do Glóbusu v Olomouci s manželkou trefím a místo Zuzanky může kecat do řízení ona. :mrgreen: Pánové,šlo mi jen a jen o kvalitu map a to nejen u nás,ale i jinde kam jezdím a ta je od různých vydavatelů různá. NQ-Q3 už mám,tak uvidím včem jsou lepší než předešlé :ugeek: Jo vy pražáci,vám je hej,já jet do Prahy a nemít navigaci tak "ZDECHNU",hned na začátku.
agent007

Příspěvekod amatér v 24 led 2011 13:55

Proto si do Prahy raději vozím papírovou automapu, podle navigace, bych tam zabloudil.
amatér
Moderátor

Příspěvekod happy66 v 24 led 2011 17:36

Kdyby radši udělali aktualizaci map jednou ročně a to pořádně a bez chyb... :!: :!: :!:
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
mapy Here

Nevrtej do ničeho co funguje!!!
happy66

Příspěvekod agent007 v 24 led 2011 17:57

Tak pánové,NQ-Q3 u mne zklamaní.Černá Hora opět končí v Bar.Dál již nic nevede,tak opět mapa od Contrast prostě nemá v těchto končinách konkurenci.Jen pro vysvětlenou,nejezdím osobákem,doposud souprava přívěs + auto 12m,nyní obytka 6,5m-prostě 3,5 tuny skoro náklaďák,takže asi uznáte,že někde mezi Albáncema se mi nechce bloudit,natož se ptát,kde v Ulcinji je ta a nebo ta ulice,natož pak parking.A otáčet se někde mezi minaretama není příjemné.Nejezdím jen do Podgorice,ale také do hor,tak uvítám i tu sebemenší cestičku,která v mapě je.Navíc,potřebuji vědět kde jsou kempy a také k nim dojet,když zadám souřadnice.A jezdím horama i v noci.
agent007

Příspěvekod xerius v 24 led 2011 18:23

Celkovo tie mapy už mohli mať aj pozlatené a nie takto sfušované (je jedno kto ich robí).Kua,stoji to kopec peňazí a človek pomaly z mosta skočí s takým navigovanim.To čo robia podla čoho tie mapy? Veď o 100x lepšie sú spracované mapy v atlase než tie čo sú určené pre navigáciu.Kašlem na rýchlosť kruhače atď,len nech konečne z tých máp zmiznú také chlopotiny,ktoré naviguju cez horu,roľu pešiu zonu atď.Nezaujíma ma,že voľakedy šla cez rolu cesta pre koňa s vozom ja jazdím autom.. Veď to je už des,kua...Keby to bola prvá vydaná mapa,tak nepoviem ani pol slova,ale toto sa opakuje už ku.....ský dlho a serú na opravu.Vyťahal by som ich za uši za také mapy .
xerius

Příspěvekod amatér v 24 led 2011 18:34

@ agent007
parkoviště v Ulcinu je nejlepší mezi tržnicí, co vede podél toho kanálu, a tím čemu říkají fotbalové hřiště. Nebo ještě lepší u Duga plaža, mezi stromy, věř mi tam nemůžeš zabloudit.

@ xerius
tady se sprostě nemluví, ale když už jsi to porušil, prozraď nám kolik jsi za ty nové mapy zaplatil?
amatér
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 24 led 2011 18:53

jj amatere,díky,znám to,už jsem tam byl několikrát,ale letos poprvé s tím mým náklaďákem.Jsem moc velký abych se někde upíchnul neviditelně.Proto mi zbývají jen kempy /v HR a celém Balkáně je přísný zákaz kempu mimo kemp/.V Ulcinji mám konkrétní STPL se souřadnicemi a na Veliké pláži mám domluvený konkrétní kemp a veř,že ty Topmapy jsou tak podrobné,že mne zadáním souřadnic zavedou až na konkrétní místo-MOC DÍKY tvůrcům.Ten kdo byl někdy v těchto končinách tak ví jak ti tataři jezdí,nerad bych to někde otevřel jak konzervu.Proto si celou dovolenou musím dopředu připravit.Cestovky nemám rád,jel jsem s nimi jednou a naposled a to bylo před 11 roky. :mrgreen:
agent007

Příspěvekod hladik2 v 24 led 2011 19:06

Chorvatsko z topmap od místních tzn.Navigo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. TA nenajde náš oblíbený apartmán a NQ taky ne,ale navigo(Croatia83Navigo)do detailu přesně
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod xerius v 24 led 2011 19:40

amatér píše:
@ xerius
tady se sprostě nemluví, ale když už jsi to porušil, prozraď nám kolik jsi za ty nové mapy zaplatil?

a čo som akože sproste napísal :lol: ? Mám staručkú navigáciu mio c710+ a oficialné mapy. navigácia ma stala niečo cez 12000sk keď som ju kupoval.Akože mi chceš povedať,že sa oproti tej mape niečo podstatne zmenilo?Pribudli kruháče (ako som už spomenul tie ma netrápia) a aj cesty,ale sakra prečo nezmažú cesty,ktoré boli za marie terezie ešte.
Naposledy upravil xerius dne 24 led 2011 21:09, celkově upraveno 1
xerius

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace