Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod vovi v 22 led 2011 21:44

Pokud si myslíte, že TA a NQ se na Bosnu vykašlali, tak se zkuste podívat na zpracování Bosny na
Kód: Vybrat vše
http://maps.google.com

Zvláště linie pobřeží a po ní vedoucí jadranská magistrála jsou zpracovány s neuvěřitelnou přesností.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod brosl v 23 led 2011 14:40

Osobně nejsem stále ještě úplně vyhraněný. Zkouším mapy od všech tří dodavatelů. Pokud jedu někam dál, tak cestu tam si naplánuji na jedněch mapách a cestu zpět na jiných. Po cestě se snažím vnímat počet a typy chyb. Stále mám však pocit, že TA vychází nejlépe. NQ mají od samého počátku problémy s rychlostními limity. Za velkými městy (alespoň okolo Brna) na tyto limity kašlou úplně. Co mne však překvapilo, že CEDA si v rychlostních limitech v poslední verzi hodně pohoršila.

bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod agent007 v 23 led 2011 18:28

Co to pomůže,že to mají na Google maps,když to nemají v mapách do navigace,aspoň Q2-jsou bída. Až to bude i v mapách do navigací,tak je budu s chutí používat.
agent007

Příspěvekod vovi v 23 led 2011 21:09

Ty ses tam nepodíval, viď? Tam totiž těch cca 10km pobřeží vyřešili rovnou čarou, jadranská magistrála tam není vůbec, a po celé BiH je jen pár rozesetejch měst a sem tam i nějaká ta silnice první třídy. Podklady jsou podle všeho z TA ;)
Zkus si na Google Maps naplánovat cestu třeba z Čech do Dubrovnika - nejde to!
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 23 led 2011 21:38

Já agent007 rozumím, jednou za rok jede na dovolenou na Jadran, a tam opravdu není radno používat ani TA, ani NQ mapy. To ale není důvod nepoužívat je pro cesty v Čechách.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 23 led 2011 22:23

Někdy je při plánování trochu problém. Navi mě sice zatím vždycky dovedla, kam potřebuji, někdy ale trochu "nestandardní" cestou. Naposledy, když jsme jeli do Špindlu z Prahy a chtěl jsem jet přes Mladou Boleslav, tak mě navi tvrdohlavě táhla na Turnov a Jilemnici do Vrchlabí a Jičín si nechtěla dát vnutit. V létě je asi tohle spojení rychlejší, ale v zimě jsem z toho neměl nejlepší pocit, některé silnice byly v této oblasti i uzavřené.

Asi by měly být pro plánování i možnosti "normální" - "s neuklizeným sněhem". :lol: :lol: :lol:
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 24 led 2011 11:22

jj přesně tak,nemluvím o ČR a nějakých pár státech našeho východu,ty mají snad už konečně všichni dostačující,bavil jsem se o cestách po Balkáně a tam jedině TopMap.A jestli je to v nějakých mapách na internetu,tak to mi moc asi nepomůže,mám sebou navigaci a spoléhám na ni.Počítač s internetem nechávám doma. Konečně to někdo pochopil. :mrgreen: Jsem zvědav na ty nové NQ ??? Jestli udělali pokrok dopředu. novi podívej se sem
Kód: Vybrat vše
http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=4&ID=359
Proč tak nevypadají mapy i do navigací,to prostě nechápu .
agent007

Příspěvekod Lakva v 24 led 2011 11:46

Protože by se Ti na kartu vešla tak 1/5 evropy a finíto ;-)
Lakva

Příspěvekod agent007 v 24 led 2011 11:49

To si děláš srandu :D nemyslím tím tu satelitní,ale tu která je po kliku na MAPA = stejná jako má TopMap :!:
agent007

Příspěvekod vovi v 24 led 2011 12:10

Agente, já ti taky rozumím a chápu tvé stesky - na tom tvém odkazu jsou ale právě mapy Google a schválně si v nich tu BiH prohlídni. Já jen poukazoval na to, že jak NQ tak TA jsou přímo úžasně podrobné mapy v porovnání s internetovými Google Maps.

A musím pochválit NQ - s loňskou 2010.Q1 jsem jel na Pelješac a nemůžu si stěžovat. Až na samotném Pelješacu to nebylo úplně vyčištěné - díky automatizovanému zpracování tam za silnici považovali kdejakou čáru na satelitním snímku. Ale přesně tenhle stav byl u NQ pro ČR před dvěma roky; od 2009 už se s nimi u nás dá jezdit v pohodě. V Chorvatsku jsem s nima byl i ve vnitrozemí, a i tam je úroveň velmi slušná (řekl bych, že na úrovni lokálního dodavatele TopMap - Navigo Systems). Celou Bih a ČH neumím posoudit, tam jsem do vnitrozemí nezabrousil.
Jestli tam ale bude NQ postupovat stejným tempem, jako u nás a na Slovensku, pak mám o svých budoucích mapách jasno.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace