Jel jsem na Pelješac (pro voviho - Trpanj) přes Maďarsko a Bosnu. Cesta tam: Primo, Navteq 2010.Q1, ekonomická trasa. Zajímavé zjištění u těchto map je přesnost rychlostních limitů. Ve Slavonii (sever Chorvatska) se povolená rychlost mění i 3x během vesnice a v 90% s tím souhlasily údaje z map (silnice D5-E661). V Bosně to již tak přesvědčivé nebylo, ale tam je pouze mapa 2009.Q4. Jinak jsem nezaregistroval chybu (krom rozestavěných kruháčů, nových silnic atd.). Až na jihu HR ve městě Metkovič obvyklý jev map NQ - zkratka někam do vrat.

Na poloostrově Pelješac to bylo horší. Asi tam silnice a cesty mají stejnou úroveň a občas jsou hlášeny i křižovatky s cestou do roští. Až na jednu zkratku po schodech ve městě Ston to i tam navigovalo správně.
Zpáteční cesta: Primo, ekonomická, regionální mapy. Opět bez problémů, úplě stejná cesta a navíc žádná zkratka. Avšak podstatně horší údaje rychlostních limitů. A to na silnicích 1.tř. s mezinárodním provozem.
Myslel jsem, že dojdu k nějakému závěru které mapy jsou lepší. Ale dá říct, že pro takovouto cestu není důležité jaká mapa je použita.