Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod honzast v 25 srp 2010 19:57

Moc díky, hlasitost jsem v sys.txt vůbec neupravoval. Hlasitost je dobrá. Myslíš, tím zápisem že se zlepší křižoVatka?
NONAME Čína 5" Win CE6, 800x480, 128RAM, PRIMO 8.5.11.168090, Xperia Arc S neotevřený, Android 4.0.4 Primo pro Android Think 1.1 ver. 9.6.7.235654
honzast

Příspěvekod josef.r v 25 srp 2010 19:57

Můžete někdo zkusit jak se hlásí ulice s Ú na začátku? Újezd, Úzká atd... Teď jsem si vzpomněl, že možná to Ú bylo v hlášení krátké... Dejte posím vědět, zahrnul bych to do mých úprav, ať to s amatérem dáme dohromady...
josef.r

Příspěvekod amatér v 25 srp 2010 20:19

@ nevím, psal jsem u mne v MIO C720 dobré, jak můžeš vyčíst, ten zápis v nějaké podobě musí být u většiny navigací, já pokud ho potlačím úplně navigaci v autě za jízdy s pootevřeným okénkem a puštěným rááádiem neslyším.
Naposledy upravil amatér dne 25 srp 2010 20:49, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod honzast v 25 srp 2010 20:41

Já jen blbou čínu a je to perfektní, ještě musím hlasitost ubírat, jinak to až drnčí jak to nemůže repro zpracovat.
NONAME Čína 5" Win CE6, 800x480, 128RAM, PRIMO 8.5.11.168090, Xperia Arc S neotevřený, Android 4.0.4 Primo pro Android Think 1.1 ver. 9.6.7.235654
honzast

Příspěvekod Fitor v 26 srp 2010 14:02

Prosím o otestování upraveného hlasu. Jedná se o původní hlas od Amatéra z prvního postu. Jsou zde upraveny výslovnosti "Č", "V ...", "K ..." a čísel silnic.
Není to uděláno pomocí výpisu a převodu ulic (každé zvlášť), ale obecnými pravidly, proto prosím otestujte, jestli to nerozhodilo něco jiného.
Soubory .csv nejsou nijak upravovány, proto můžete použít vlastní.

Kód: Vybrat vše
http://ho12.sweb.cz/Voice_TTS-Nua5-Z-Czech_PSB_V.1.1.100826.zip

Pokud narazíte na jiné "jednopísmenné" předložky nebo na vůbec špatnou výslovnost velkých písmen na začátku ulic, které se jinak čtou a jinak spelují, dejte vědět.
Fitor

Příspěvekod amatér v 26 srp 2010 16:33

Nevím, zda takto upravený soubor rules2.ini bude dostačující, možná to bude číst písmenko Č správně, ale odmazal jsi i zápisy pro správné čtení čísel silnic, teď je zpět silnice číslo jedna pět osm. Ty zápisy nejsou samoúčelné SvoDa přišel na to, jak TTS donutit číst velkě Č, josef.r obdobně vyřešil problém se čtením Vé Úvoze, v názvech ulic se vyskytují i číslovky ulice 8. května TTS čte jako osmý května, to všechno za přispění josefa.r ale i ostatních, postupně přidávám, společně s výslovností ulice, která se jmenuje např kpt. Jaroše, ty to všechno smázneš, a vrátíš se jen k tomu původnímu, co dalo podmět ke všem dalším úpravám, nic proti tomu, každý si může svůj hlas uzpůsobit.
Jen o jednu věc prosím. Autorem a TÍM, KDO NÁM TENTO HLAS UMOŽNIL POUŽÍVAT je psb z fóra 4pda, prosím případné úpravce hlasu, označte ho jak jsem psal výše, ale vždy zachovejte v názvu hlasu Voice_TTS-Nua5-Z-Czech_PSB
amatér
Moderátor

Příspěvekod rasto8 v 26 srp 2010 17:13

Trosku mimo predoslu diskusiu. Dnes som prvy krat nazrel do tejto temy aby som vedel o co tu vlastne ide. Hlas TTS mi nic nehovoril. Tak som to nahodil do mojej C720. Musim pochvalit vsetkych ktori sa na tom podielaju. Naozaj pekna praca. Je to sice este v plienkach ale aj tak je to super. Celkom dobre Zuzana cita aj slovenske ulice. :) Mozno o par rokov sa moje MIO dozije aj nejakeho slovenskeho TTS hlasu. :)
Takze drzim palce v dalsom vyvoji.
MIO C720 TMC, Transcend SDHC 16GB class10
Miomap 2008 - SD
iGO8 8.3.5. Primo 9.6.2.

MIO spustac v2 MIO unlock v3
rasto8

Příspěvekod a.mroz v 26 srp 2010 17:24

Amatere co by ti jeste v v tuhle chvili pomohlo k vylepsovani Hlasu Zuzana? Přiklad muzem si rozdelit ze ten bude z databeze ulic v CR http://aplikace.mvcr.cz/adresa/xml.html vyzobavat a prepisovat ulice obsahujici cisla, ten bude delat prepis ulic obsahujici rimska cisla, ten bude delat ulice s predlozkama, s Č, a pod zkratka rekni si co by ti momentalne pomohlo je tu hodne lidi kteri by radi pomohli ale nevedi jak. Proto pokud by to slo skoordinovat usetrilo by ti to praci. Ten potencial sikovnych lidi a hlavne ochotnych pomoci tu je. Takze? Ke kazde operaci si reknem jak co prepisovat priklad ulice s cislama 5 Května==Pátého května, římska císla Karla IV==Karla čtvrtého, a pod. Reklo se tady toho hodne ale v tuto chvili je nejak neprehledne kdo se cim zabejva. Velke dik tobe Amatere ten hlas je super diky tvým zapisum.
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod josef.r v 26 srp 2010 17:32

Já jsem udělal ty předložky, ty amatér má, ale protože večer odjíždím na 10 pryč na dovolenou, budu mimo aktivní účast tady. Až se vrátim, rád zase dál pomůžu, jak jsme se s amatérem včera dohodli. Je toho ještě hodně TA mapy, výslovnost atd...
josef.r

Příspěvekod amatér v 26 srp 2010 19:07

@ josef.r
Ty sám víš co to dalo za fušku dát dohromady ty ulice, :D karelvol si dal tu práci, že převedl .html soubor názvů všech ulic v ČR, do souboru excel, po pravdě řečeno, musím uznat, že fitorovo řešení funguje :D . Oproti tomu co jsme vytvářeli za soubor my, je to geniální řešení. Zatím ale je stále potřeba zápisů k číslování silnic, zápisů k jménům ulic, která obsahují číslici v názvu a používaných zkratek. Mám pocit, že už se mi povedlo odladit hlášení pro mapy NAVTEQ, takže dnes po opravách vyvěsím aktualizaci, kam bych zahrnul i fitorovo řešení.

Zítra začnu odposlouchávat příkazy v mapách TA, takže, kdo jezdíte na TA a buď jste nějaké hlášky už opravili, nebo vás vytáčejí do nepřístojnosti, dejte mi vědět. Úplně nejlepší způsob, jak to udělat, než sáhodlouhé popisování kdy? jak? kde? co? je před místem, kde to blbne nastavit začátek trasy a o kus dál, až proběhnou všechny dotčené hlášky nastavit cíl, pak tuto trasu uložit a ze ...\save\routes mi poslat příslušný soubor (route0xx.dat)
Tady si můžete v simulaci odzkoušet hlášení názvu ulice 8.května.
OL 8.kvetna.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo