Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod SvoDa v 18 čer 2010 05:43

Kvartální úklid kvůli mapám, to by šlo, ale "problém" černá obrazovka je po nahrání či úpravě čehokoliv, co souvisí s Primo :o
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 18 čer 2010 06:06

Jenže tenhle úklid stačí opravdu jednou za čas - já instaloval DEMO Primo na čistý MFD, pak současnou verzi na čistý MFD. Úprav v DATA.ZIP, SYS.TXT, ... už jsem taky pěkných pár desítek udělal a pokud po nahrání změn šochtli restartuji (a to jsem si navykl už u starého dobrého MioMap 3.3 - tehdy byly potíže s přidáváním hlasů), pak nemám problém. Dvakrát jsem schválně zkoušel udělat úpravu DATA.ZIP bez restartu (šochtle, samozřejmě), a Primo mi pak po přechodu do mapy vždy vytuhlo.
Pokud dodržuji jednoduché zásady (připojovat šochtli k PC nebo vyndavat kartu jen s vypnutým Primo; po jakýchkoli změnách na MFD šochtli restartovat), tak skutečně nemám potíže se startem, uspáváním, černou obrazovkou apod.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 18 čer 2010 07:00

JJ, však si rozumíme a píši defacto to samé. Po jakýchkoliv úpravách, když restartuji před spuštěním Primo, je vše OK.
Občasný formát MFD není na škodu nikdy.

Když už jsme u toho, dělá námi popisované problémy jen MIO, nebo i jiné přístroje :?: Ty máš např. i čínu.

A dá se tudíž říct, že je to obecný problém Primo nebo MIO ?

U MioMapu bylo potřeba, např. kvůli těm hlasům restartovat nebo HR vždycky a u iGO8 jsme si na to odvykli, bo tam to problémy nedělalo a Primo má ještě větší problémy než MioMap, tak bych to spíš přisuzoval primu.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod brosl v 18 čer 2010 12:40

Mám také kombinaci MIO + PRIMO a těch problémů s padáním, vyvoláním tvrdého restartu, chybovou hlášku s WinCE a nebo "pouhým" vytuhnutím mám celkem dostatek :-(

Většinu operací provádím na kartě, kde mám vlastně veškerý NAVI SW, kromě MioMap. Když kartu vyndavám, tak nemám spuštěný žádný SW. Někdy mi Windows 7 po vložení karty do čtečky zahlásí, že je potřeba ji zkontrolovat na chyby a někdy i nějaké najde. Kontrolu provedu vždy, když mne k tomu systém vyzve. Když vložím upravenou kartu zpět, tak ne vždy restartuji celé zařízení (možná bych měl).

Nicméně podobné problémy mám také jen s Primo. Je nějaké příliš citlivé. Ale proč vlastně?
Nicméně se moc těším, až se podaří odstranit ten nervy drásající problém s nemožností ve většině případů Primo probudit. Už to padá i s naplánovanou trasou, což dříve nedělalo.

bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod SvoDa v 18 čer 2010 12:44

po vložený karty by měl být ale ruční restart samozřejmostí, aby se nahrané či změněné soubory řádně "načetly"
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod brosl v 18 čer 2010 12:51

Já to dělával. Jenže když jsem si nainstaloval VisualGPS Shell, který startoval 30 sekund a já něco na kartě měnil 50x denně, tak jsem to vzdal. Na to jsem neměl ani čas, ani nervy. Ale je pravda, že teď s nových unlockem, který startuje 3 sekundy bych opravdu zase měl. Díky za nakopnutí.

bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod Moravian v 20 čer 2010 00:11

vuvu píše:TA má podobné zásadní chyby v Praze dvě. Místo vpravo, tak vlevo a pak do protisměru. CEDA to dle TA má okopírované. U NQ je to OK.

TA má tolik chyb, že jsem dal přednost Navtequ, kde se dá.
TA při zatáčení vlevo z Opatova na Háje posílá vpravo na dálnici, potom ostře vlevo (v úzké jednosměrce s autobusem navíc!) a přímo. Podobně mně nedovolí jet autobusem od Slavie na Bohdalec, ale žene mě na Koh-i Noor, vlevo kolem vršovického hřbitova a místo přímo na Bohdalci vpravo (zajímavé, že dává přednost odbočení vpravo), dolů ke Kauflandu, na světelné křižovatce otočit zpět(!!!) a na Vrcholu kopce odbočit vpravo. Zajímavá je jízda od Koh-i-Nooru na Kodaňskou. Tam mám podle TA jet přes Slavii... Na mnoha kruhových objezdech hlásí odbočit vpravo, když na mapě správně zobrazuje správně pokračování po objezdu. Takových chyb je tolik, že jsem na Teleatlas zanevřel. Zkoušel jsem i Cedu, ale tu jem rychle nazval TA2 a vyhodil rovněž. V jiných státech raději používám mapy jiných výrobců, mají-li větší datovou velikost.
Moravian

Příspěvekod somik v 22 čer 2010 07:16

Tak máme nové mapy i od Teleatlasu - 2010.03 :lol: :lol: :lol:
Mio c 510+ v šochtli iGo Primo 2.0 TMC, 1.5.3a skin Dimka
Mio C 720 TMC, Primo 1.2 , Primo 1.2.0 GJ, šochtle Primo 2.0 Dimka 1.5.3a
HTC TOUCH 2 iGo8 8.3.4. 117940 skin Dimka, Primo 1.3.3 skin Dimka
HTC 3DEVO iGo MyWay 8.4.3
somik

Příspěvekod david539 v 22 čer 2010 14:20

caute .. isiel dakto do Madarska - Sárospataku na kupalisko a na kruhaku neodbocil na 2 vyjazd ale az na 3 lebo je zakaz cez mesto ist?? ... ja som isiel a totalne cestu nepoznalo okolo mesta a stale navigovalo cez mesto ale jak som presiel popod cestu co je tam krizovatka tak od tamad az po kupalisko navigovalo dobre a to mam od TA tie posledne mapy
david539

Příspěvekod amatér v 22 čer 2010 17:53

somik píše:Tak máme nové mapy i od Teleatlasu - 2010.03 :lol: :lol: :lol:

My taky :lol: :lol: :lol:
:arrow: :idea:
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace