Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod paradise11 v 24 zář 2008 05:31

Tady máte DIMKU 1.5.0 se svítícím autíčkem i pro rozlišení 240x320:

Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/files/147751909/diMka.zip

Autíčko se musí zapnout a nastavit v nastaveních...

Není to moje práce, našel jsem to na PPCWarez...
paradise11

Příspěvekod SvoDa v 24 zář 2008 05:59

Ta verze dimka 1.5.0. je jen pro rozlišení 240/320 a 320/240.Změna ve verzi 1.5.0. spočívá v tom, že se dimka vrací zpět k systémů hlasového hlášení radarů, jako byl předtím (nedělené hlášky), tzn. bez složek male a female a ini souboru a používá systém pro iGO 2006 a MioMap, jako byl předtím.

Včera jsem na netu objevil už těma italama upravenou verzi Dimka 1.4.5. pro 480/272 a od té 33a se liší jen v tom, že klikem vlevo nahoře na monokl se zopakuje hlasová hláška manévru, ale už to neskočí do info o trase.

Taky jsem moc rád, že se naše řady v editaci skinů a vychytávání chyb rozšířily o Prcka, ZdeňkaC a TomášeF a moc bych si přál, aby vám to vydrželo a aby se vám povedlo vaši domácnost přeorganizovat ku prospěchu iGO8 :lol: :lol:
Naposledy upravil SvoDa dne 25 zář 2008 18:14, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 24 zář 2008 06:35

SvoDa píše:... zjistil jsem vlekoucí se chybu v dimkových poslednch verzích,kdy v rychlém menu, kliknutím na ikonu s těmi dvěma manévry (dole druhá zleva, resp. třetí zprava :D :-) nic nedělá :( . Vím, že kliknutím na ni se má zapínat a vypínat pozadí příštího a přespříštího manévru na displayi vlevo nahoře nad panelem. V posledních verzích dimky to však je nefunkční.

Tomáš to dnes večer pověsí na svůj web.
Šlo o to, že ti taliáni, kteří upravují dimku do 480/272 tam na to tlačítko zapomněli.
V navigatemap_480_272.ui měli:
<layer ui_NavigateMapRouteNavigationBG x=0 y=0 z=5000 visiblemodel="!ui.v3dzoomcontrol&navigation.has_route">
<SPRITE spr_monocle_bg x=0 y=0 z=0 bmp="$cock_monobg.bmp">
<SPRITE spr_monocle x=0 y=0 z=100 bmp="$cock_infobg1.bmp" >
<SPRITE spr_turnrest1 x=80 y=26 z=10 bmp="$turnrestrictions.spr" phasemodel="navigation.turn_restriction_icon" visiblemodel="navigation.turn_restriction_icon.valid&ui.bTurnRestriction">
</layer>

a má být:
<layer ui_NavigateMapRouteNavigationBG x=0 y=0 z=5000 visiblemodel="ui.vRouteCalculation|!ui.v3dzoomcontrol&navigation.has_route&navigation.car_pos_valid">
<SPRITE spr_monocle_bg x=0 y=0 z=0 bmp="$cock_monobg.bmp" visiblemodel="ui.bShowMonocle">
<SPRITE spr_monocle x=0 y=0 z=100 bmp="$cock_infobg1.bmp" visiblemodel="ui.bShowMonocle">
<SPRITE spr_turnrest1 x=80 y=26 z=10 bmp="$turnrestrictions.spr" phasemodel="navigation.turn_restriction_icon" visiblemodel="navigation.turn_restriction_icon.valid&ui.bTurnRestriction">
</layer>

Předchozí verze se chovaly stejně, ale ve verzi diMka25a_080915_SvoDa.zip mi to fungovalo, tak jsem hledal rozdíly. Nebylo těžké to najít, jelikož funkce spr_monocle_bg je evidentně pozadí monoklu (ikon manévru), čemuž se ve skinu říká monokl. Horší spíš bylo najít skin, kde to fungovalo, já už mám v PC hroznej bordel a se tam promáznu ty "historické" soubory, ale diMka25a_080915_SvoDa.zip jsem měl ještě na kartě.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 24 zář 2008 17:11

Danova úprava 1.3.33a už visí s dnešním datem.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 24 zář 2008 18:06

Ahoj,

mám jeden doplněk nebo spíš úpravu, pokud by měl někdo zájem. Týká se to nahrávání projeté trasy.

Ve všech skinech SvoDa + TomášII je na navigační obrazovce tlačítko pro nahrávání prošlé trasy, které funguje tak, že krátkým kliknutím zapne nahrávání, dlouhým kliknutím zobrazí obrazovku "Správa tras", kde kliknutím na tlačítko "Stop nahrávání" vypnete záznam trasy. To mi připadá jako zbytečné. Vycházím ze své praxe, kdy během jízdy potřebuji jen zapnout a vypnout záznam, nejlépe přímo z navigační obrazovky. Obrazovka "Správa tras" mne v podstatě během dne vůbec nezajímá. Ta, a na ní umístěný seznam nahraných tras, mne začíná zajímat večer, v klidu, kdy si mohu prohlédnout kudy jsem jezdil a případně trasy vyexportovat a použít v PC. A na tuto obrazovku se klidně dostanu přes Menu - Správa dat - Trasy.

Proto jsem si funkci tohoto tlačítka upravil tak, že krátkým stiskem zapne nahrávání, dlouhým stiskem vypne nahrávání. Nic víc.

Pokud má někdo o tuto úpravu zájem, tak si v adresáři ui_igo8\xxx_yyy\ui upravte soubor navigatemap_xxx_yyy.ui takto (xxx_yyy je rozlišení, které používá vaše navigace, tedy např. 480_272 nebo 320_240 apod.):

najděte tento řádek (nebo hodně podobný, tento je z diMka33a_080924_tt+S):

<BUTTON btnNMB_Record_Cockpit x=42 y=221 z=30 bmp="4scr_empty320.bmp" clicked_coloring=1 align="CENTER" valign="BOTTOM-1" onrelease='run sc_btnNMB_Record_OnRelease' onlongclick='NEXTSTATE st_ManageTrack' visiblemodel="ui.bTInfoShow">

a výraz onlongclick='NEXTSTATE st_ManageTrack' nahraďte výrazem onlongclick='run sc_btnMT_Stop_OnRelease'
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 25 zář 2008 05:34

OK, dobré řešení.
V rychlém menu funguje klik=REC, další klik=stop, dlouhý stisk=menu tras.
Aby bylo na ploše REC tlačítko, ktreré je v rychlém menu, udělal jsem jeho kopii (průhlednou) na plochu a tím se to chovalo tak, že druhý stisk nestopl REC. Asi to chtělo zase šáhnout do nějakých scriptů, aby druhý klik i tady a nejen v rychlém menu, nahrávání zastavil. 5ešení TomášeF je elegantní. Díky.
jen připomínám, že toto se týká skinů PlusPlus a Riks a nikoli Dimka (toto vlákno je o Dimkovi).
V Dimkovi to rec/stop tlačítko funguje kliknutí=REC, další kliknutí=stop a dlouhý stisk=menu tras, tzn. tak jak má.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 25 zář 2008 18:20

Verze dimka 1.5.0. už není jen pro rozlišení 240/320 a 320/240, ale i pro 480/272 a dnes jsem tam předělal zas ty SvoDa, ZdeněkC, TomášF a tomasII úpravy.
Poslal jsem to už tomasII k vyvěšení.
Změna ve verzi 1.5.0. se však netýká návratu k systémů hlasového hlášení radarů, jako byl předtím (nedělené hlášky), tzn. bez složek male a female a ini souboru a používání systému pro iGO 2006 a MioMap, jak bylo avizováno tady i na jiných fórech, bo mi to bez toho ini souboru zas háže chybu a s těmi dělenými hláškami to jede.
Možná, že origo dimka pro rozlišení 240/320 a 320/240 to tak má, ale pro rozlišení 480/272 verze 1.5.0. používá i nadále dělené hlášky.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod laro v 25 zář 2008 20:38

Možná, že origo dimka pro rozlišení 240/320 a 320/240 to tak má, ale pro rozlišení 480/272 verze 1.5.0. používá i nadále dělené hlášky.[/quote]

Pánové nevíte jestli existuje někde odkaz na skin v rozlišení 240/240 pro Palm Treo750v. Nebo jak by se eventuelně nechal
upravit? Hledal jsem marně na různých fórech. :(
Mio C520, iGO8.3.4.102680 ,skin gj_6.16_tsif na MFD , na SD Primo 2, skin fmilan@amater v2.0.4
PRESTIGIO Geovision 7777 Primo android 2
laro

Příspěvekod tomasii v 25 zář 2008 21:19

@tomasF, SvoDa a Iaro: nějak nerozumím poznámce SvoDa. Myslím, že tomasF mluví o úpravě funkčnosti tlačítka záznamu trasy ve skinu diMka, ve skinu PlusPlus na obrazovce není, i když by tam neškodil. Akorát nevím, kam ho uplacírovat.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 05:47

Ve skinu dimka je tlačítko pro nahrávání trasy v dolní části panelu (černá tečka). Kliknutí=nahrávání (tečka zčervená), další kliknutí=stop nahrávání (tečka opět zčerná) a dlouhý stisk=menu záznamů. Tak je to standartně a není potřeba nic měnit.
U PlusPlus a Riks je pro nahrávání trasy skoro neviditelné tlačítko v pravo nahoře, kdy kliknutí=nahrávání, druhé kliknutí bohužel nepřestane nahrávat (to je ta chyba) a dlouhý stisk=seznam tras, ve kterém musíš ukončit nahrávání, bo druhý klik jej neukončí.

Proto si myslím, že návrh na úpravu tlačítka je pro PlusPlus, popř. Riks a ne dimka, jelikož v dimkovi to funguje tak, jak má :arrow: 1.stisk=REC, 2.stisk=STOP, dlouhý stisk=MENU traks

EDIT: pokut se tedy Tomáš nechtěl zbavit funkce druhého krátkého stisku pro ukončení nahrávání a dlouhého stisku pro skok do menu traks a chtěl ukončovat místo krátkého stisku dlouhým stiskem a do menu chodí přes rychlé menu nebo správu dat.
Naposledy upravil SvoDa dne 26 zář 2008 05:55, celkově upraveno 2
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu