Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod vovi v 27 říj 2009 21:25

Ještě doplním Danovo povídání o tom zvuku při míjení radaru: není to bohužel vázáno na to "0m" ani na polohu radaru, ale na zobrazení ikony radaru - takže se občas stane, že ikona zmizí předčasně a současně zazní ten zvuk. To se může stát z různých příčin, např.:
- mám nastaveno hlášení radaru nad určitou min. rychlostí a zpomalím => ikona zmizí, zvuk zazní předčasně
- při přibližování k radaru zastavím (např. před semaforem na červenou) => ikona zmizí, zvuk zaní předčasně
- před minutím radaru se zahlásí další ... ikona nezmizí, ale objeví se v ní vyšší údaj o vzdálenosti => zvuk zazní až u druhého radaru.

Není to chyba Danovy implementace, ale vlastnost GJ řešení.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod fmilan v 27 říj 2009 21:25

Jak už jsem psal, ten problém není ve variantě skinu nebo hlasu. Jezdím na Annu3.0 (Olinu jsem ani nezkoušel), skiny jsem prošel všechny od origo po Lakvův a až po výmazu AutoExitShut hláška zmizela.
Teď jsem provedl format mfd a novou instalaci stodvojky a zítra budu popojíždět, přidávat a zkoušet. Uvidíme ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fmilan v 28 říj 2009 18:01

Problém hlášky po dojezdu do cíle u mě vyřešen, i když nevím, co ji způsobovalo. Nakonec jsem jen nahrál jiný AutoExitShut a hotovo.
Jenže když jsem pak porovnal soubory původního a nového notepadem++, tak byly všechny naprosto shodné :o .
Takže trpajzlíci neběhají jen po fóru :lol:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod jirkous3 v 28 říj 2009 20:08

Zdravím, měl bych dotaz. Nešel by upravit skin tak, aby získal novou funkci "přibližný průjezdní bod"? Představoval bych si to tak, že když mi IGO nabídne nějakou trasu, ale já bych jel raději jinudy, mohl bych kliknout někam do mapy. Pak zadat "přibližný průběžný bod" a trasa by se přepočítala tak, aby projížděla třaba někde v okruhu 5 km od tohoto bodu (jako fajnovůstka by mohlo být kdyby se ta vzdálenost dala určit). Určitě to znáte, máte vyjetou trasu, ale chtěli byste změnu. Nebo prostě víte, ža ta nabízená trasa prostě není moc dobrá. Hledat nějaké přesné místo na zadání průjezdního bodu je nešikovné, protože mohu zvolit bod, kam mne to zbytečně povede různými uličkami.
Maslíte, ža by to bylo možné naprogramovat?
MIO P560 (240x320), IGO 8.3.2.83157, GURJON 6.11p_da
jirkous3

Příspěvekod SvoDa v 28 říj 2009 20:44

Co kdybys zkusil kliknout na mapě vpravo nahoře na ikonu "objížďka" a (při signálu GPS) tam ividíš i "vyhnout se" a tam si navolil kolik km z aktuálně naplánované trasy chceš jet jinudy, kdy po této nastavené hodnotě (1, 2, 5, 10 či 30km) tě to vrátí na "původní trasu zpět. tento postup můžeš na trase několikrát zopakovat. Příští průjeďák, ke kterému by tě to ovšem stále tahalo, byl-li by na "objížděné" trase, lze zrušit :
- dlouhý stisk na km do síle a pak na "vynechat další bod", nebo
- ve skinu v úpravě tSi přímo dlouhým stiskem na aktuální čas.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jirkous3 v 29 říj 2009 06:50

S tou objížďkou mne to nenapadlo, zkusím to. Zrušení proůběžného bodu vím, podle zdejší rady jsem si na to přeprogramoval tlačítko na zapnutí bluetoth.
Když budu chtít použít v plánovací mapě, mohu ho použít i někde v průběhu trasy? Např. prvních 30 km mi vyhovuje, ale pak bych chtěl trasu vést jinudy. Je to možné na takovou situaci použít?
Díky za rady.
jirkous3

Příspěvekod SvoDa v 29 říj 2009 09:39

Jak jsem psal
SvoDa píše:tento postup můžeš na trase několikrát zopakovat.
, takže můžeš jet do cíle třeba jen po objížďkách :D
tato funkce je tam proto,kdyby se na tvé trase objevil nečekaný problém (kolona, uzávěra,...) u kterého se dá předpokládat, kolik km na tvé původně naplánované trase "zabírá" a ty se tomu místu chtěl vyhnout. Analogicky, jako bys naklikal tvých příštích např. 10km jako blokovaných.
U tvé "potřeby", kdy považuješ za "fajnovůstku" jezdit jinudy, než tě navigace vede spíš zkoušej přepínat typy tras. Když se chceš kochat tak zvol vyhlídkovou, když nespěcháš tak nejkratší,....
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jirkous3 v 29 říj 2009 10:41

SvoDa píše:zkoušej přepínat typy tras. Když se chceš kochat tak zvol vyhlídkovou, když nespěcháš tak nejkratší,....

Jasně, to používám, ale kupodivu se ta nabídka typů tras většinou liší jen velmi mírně. Mně jde spíše o celkově jinak postavenou trasu. Dám příklad: z Brna do Uherského Hradiště mohu jet přes Kyjov, Hodonín, Břeclav. Vzdálenostně v těch trasách je minimální rozdíl přestože vedou úplně jinudy.
Nicméně to použití "uzavírek" se mi líbí. Není to sice tak elegantní jako s "přibližným průjezdním bodem", ale použít by to mělo jít. Vyzkouším to určitě večer alespoň teoreticky. Ještě mám ale jeden dotaz. Když tam nacpu ty uzavírky a trasu si uložím k pozdějšímu použití. Zapamatuje si IGO třeba týden i ty uzavírky nebo mne po znovunačtení trasy bude posílat opět po původní trase?
jirkous3

Příspěvekod SvoDa v 29 říj 2009 10:46

Tu objíždku si to pamatuje jen pro aktuální naplánovanou trasu. Pokud bys chtěl nějaký úsek vyblokovat natrvalo, a to např. i jen pro určité dny a hodiny v týdnu, tak si to vyblokuj funkcí blokování silnic. To bude na trvalo, dokud nesmažeš SAVE, nebo nezměníš mapu
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jirkous3 v 29 říj 2009 15:23

To je škoda protože pro mne to ztrácí na smyslu. Často si chystám trasy rodinných výletů dopředu a to by pak nefungovalo. Napadá mne tedy asi jediná možnost, naplánovat trasu pomocí objížděk, pak někam do naplánované trasy kliknout a nacpat do toho místa průběžný bod. Přesto mne pořád myšlenka přibližného průběžného bodu neopouští. Bylo by to dobré třeba i v případě, že by se na trase vysktla uzavírka. Pokud budu totiž mít trasu rozdělenou pevným pr. bodem, bude se mne IGO stále snažit do něj dostat. Když bych ale měl zadaný jen přibližný bod tak by prostě vedlo trasu jen v zadaném rozsahu od něj.
Možná je to nesmysl a nikdo jiný než já to nepotřebuje, mne to jen tak napadlo z praxe. Některé funkce Gurjona mi přišly třeba i méně užitečné, třeba jako max rychlost za posl. 2km. Tak jsem si říkal, že když komunikujete s Gurjonem, třeba by to šlo nějak vymyslet jako přídavný modul. Sám už programovat neumím, dělal jsem kdysi hooodně dávno v Basicu a Pascalu, ale od té doby už je vše jinak a ve svém věku bych asi to studium sytaxí a příkazů těžko vstřebával.
jirkous3

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu