Pokusil jsem se o aktualizaci údajů pro countryinfo, původně jsem to chtěl sloučit s údaji, které přidal fmilan, jenže začal vznikat soubor velkých rozměrů, proto jsem se rozhodl o tyto údaje rozšířit jen svou původní verzi.
Jde vlastně o to, že na cestách potřebujete k prokázání pojištění tzv.Zelenou kartu, což je doklad o tom, že máte sjednáno pojištění odpovědnosti z provozu vozidel. Ne ve všech zemích však česká ZK platí.
Platnost ZK se rozděluje:
- Členské státy EHP:
Belgie, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Itálie, Irsko, Island, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Slovenská republika, Slovinsko, Spojené království Velké Británie a Severního Irska, Španělsko, Švédsko a pro účely zelenokaretního systému i Švýcarsko. Při cestě do těchto států nemusíte mít o platnosti ZK žádné pochyby, platí ve všech.- Další státy stanovené prováděcí vyhláškou MF:
Albánie, Andorra, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Bývalá svazová republika Makedonie, Chorvatsko, Monako, Rumunsko, San Marino, Srbsko a Černá Hora (pův. Jugoslávie), Turecko, Ukrajina, Vatikán. Skoro bez problémů, krom Srbska a Černé Hory- Protože ČKP uzavřela prováděcí dohody k Interním Pravidlům se všemi členy Rady kanceláří, zelená karta umožňuje vstup i na území těchto států:
Bělorusko, Moldavsko, Írán, Izrael, Maroko, Rusko, Tunisko, Pozor při cestě do těchto států si nejprve zkontrolujte svou ZK, zda kód státu není přeškrtnut, v tom případě pojištění pro tento stát neplatí, a jste povini si uzavřít tzv. Hraniční pojištění.Potřebné informace o možných problémech jsem přidal ke každému, rizikovému státu
countryinfo.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.