Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod SvoDa v 23 zář 2009 13:40

Po HR mám taky 1.4.2007, ale proč to .csv má stále 16.11.2006 :?:
Spíš tento soubor MIO, resp. iGO8 vůbec nepotřebuje, nebo jej potřebuje, ale nijak se neaktualizuje.
Vy máte ten soubor s jakým datem a mění se vám to datum ? (mrkněte se do záloh) ;)

Já to udělal (v Notepadu++) a soubory jsou identické a nezměnila se v nich ani čárka, a ani v různých instalacích iGO8 (na SD mám 3 samostatné igo8 a v šochtli čtvrté) a vše je to samé.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 23 zář 2009 13:59

všude stejné 16.11.06 23:07
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 23 zář 2009 14:04

Vojto, máš pravdu... :oops: Bude tam lokalizační kód a ne souřadnice...

Pokud jde o to datum, záleží na tom, jaké datum se vypisuje... Třeba ve widlích jsou 3 - datum vytvoření, změny a otevření...
Ale nejsem si jist, jaký souborový systém Mio používá a jak to v něm je...
A taky je možný, že to na PDA funguje jinak...
Lakva

Příspěvekod Ivo K v 23 zář 2009 14:20

Tak já mám soubor "tmceventlist.csv" ve svých zálohách(19. záloh) se dvěma datumy: 16.11.2008 a 25.2.2008
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 23 zář 2009 14:22

No, zjistil jsem, že ve v iGO8, se kterou jsem jel minulý týden (na sólo kartě) ten soubor vůbec nemám a TMC jelo, tak zůstává otázkou, jestli je vůbec potřeba.
Smáznul jsem jej, spustil verzi 102680, TMC se chytlo stejně rychle, jako obvykle, TMC se načetly a iGO8 bylo pak stejně "líné" jako s ním, takže tím to nebude.

Nicméně jsem si uvědomil. že tato diskuse se až tak netýká tohoto vlákna a mohlo by se to tudíž přesunout
odsud viewtopic.php?p=30511#p30511
potud, vyjma viewtopic.php?p=30557#p30557
přesunout do TMC.
Děkuji
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod immobile v 24 zář 2009 18:57

Z dnešní jízdy s Gujonem mám pár postřehů, či dotazů, díky za každou reakci:

1. TMC zpráva o nejbližší dopravní události sice zobrazuje km k události, ale pouze staticky. To znamená, že se tento údaj nemění při přibližování k cíli a zobrazuje se počet km z doby, kdy TMC přijímač tuto informaci zachytil. Údaj mohu aktualizovat pouze ručně - když kliknu na událost, zobrazí se v detailu a po návratu do navigační obrazovky se zaktualizuje ten kilometrický údaj, ale pak se dále nemění. Je to O.K.? A nedá se s tím něco dělat? Choup zobrazuje nejbližší událost textově v dolním proužku namísto aktuální ulice, text se posunuje a údaj o počtu km k události se aktualizuje. S tím by byl Gurjon hodně dokonalý, ale nevím, jak složitá by ta úprava v Gurjonovi byla...
2. Nevíte někdo, kde je obrázek se světelným kuželem v nočním zobrazení? Ten použitý v Gurjonovi je příliš oslnivý, ideální je střední osvětlení třeba z Dimky. A zadní světla by se v Gurjovoni nedala rozsvítit? Nemáte s tím někdo zkušenost, či rychlé řešení?
3. Ovládání směrových návěstí mi v Gurjonovi chybí. Pomocí zápisu v sys.txt jsem je zprovoznil, ale je příliš vysoké a úzké, zasahuje výrazně do displeje a příliš překrývá mapu. Nedá se s tím něco udělat? A jak zajistit sklopení navigace při zobrazení návěstí? Při odbočce z dálnice není odbočku vůbec vidět, návěstí ji překrývá.
4. Při varování radarů vidím pouze 2 typy obrázků - radar a radar s autíčkem. Docela by se mi líbilo zdůraznit stacionární a úsekové radary v obrázku (kdo někdy jel Prostějovem, ví, o čem mluvím...). Dá se to nějak udělat? Třeba ty dva "nebezpečené" typy radarů žlutě, či červeně? A to nemluvím o tom, že třeba při Nebezpečném místě vidím v obrázku zase radar... Nepíšu o žluté značce v mapě, ale o tom varovném obrázku.
MIO 520
immobile

Příspěvekod mkb v 24 zář 2009 19:04

Jen k bodu 4. Jaké používáš radary a jakou máš verzi iGo. :?:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 24 zář 2009 19:22

ad 1. Gurjona to netrápí v Litvě není TMC a já to nesvedu. nenechávám tam stejně tu ikonu viset, bo si zvolím, jestli tu událost chci ignorovat (projet), nebo sejí vyhnout, no a pak samozřejmě zmizí.

ad 2. ve skinu v common/my_car_f.bmp Co se týče zadních světel, se asi udělat dá, ale nač :?: :o Kromě toho každé autíčko (lze jich přec iGO8/Cars navolit desítky různých typů, mají každé jinou vzdálenost mezi světly :!: Nechceš ještě nechat svítit kontrolky na palubce toho pidiautíčka?

ad 3. ve skinu v souborech ve složce s tvým rozlišení v souborech laneinfo_signpost_down.ini (s barevnými šipkami dolů), laneinfo_signpost_up.ini s barevnými šipkami nahoru), laneinfo_signpost_org.ini (s bílými šipkami nahoru), laneinfo_signpost_org_down.ini (s bílými šipkami dolů) dle toho který typ používáš (volíš to v menu - nastavení - vzhled mapy - informace o pruhu), změň hodnotu max_signpost_width=xxx (čím menší tím menší bude to návěští) a úměrně tomu změň velikost písma v nich signpost_font_size=xx

ad 4. pokud používáš rozšířené radary, ale máš v menu varování/vizuální u radarů zaškrtnuté "velká (standartní) ikona radaru, zobrazují se jen default ikony (ty nerozšířené)

O tom všem se tu ale již psalo, o těch návěštích např. tady viewtopic.php?p=27728#p27728
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 24 zář 2009 19:28

Ten bod 1. (vzdálenosti k TMC událostem) možná půjde vyřešit přes SYS.TXT - mám ideu a teď to testuji :D
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 24 zář 2009 19:32

Spíš na to musí ve skinu nějaký scriptík nebo visiblemodel kalkulující s určitou proměnnou, jako s dojezdem do cíle,...
Jestli to ale pofachčí jen zápisem v sys.txt bude jen dobře ;)
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu