Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon pro iGo 8.3.2

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2009 13:32

JJ, myslím, že to tu psal kdysi Mirek a mně se to již taky mnohokrát osvědčilo, proto to doporučuji pro ten přechod na verzi 102... taky - zazálohovat data přímo v menu iGO8 ve funkční verzi přes nastavení - správa dat - uložit uživ. nastavení a při problémech je pak přímo v tom samém menu obnovit data ze zálohy, klidně i v default skinu, bo po restartu iGO8 se načtě vše správně i v rámci příslušného skinu.
Ani tímto způsobem, se při přechodu na novou verzi však nemusí zobrazovat blokované silnice (jejich seznam je prázdný), ikdyž v SAVE ten soubor ROADBLOCKS.sav je, ale nerozumí si se všemi verzemi a také nemusí zůstat správně přiřazeny ikony pro .kml POI (pro poi ze souborů blabla.poi přiřazení zůstává, pokud nečaruješ s .bmp a .spr či .icon v ui_igo8.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 01 zář 2009 14:22

Hoši, zpráva z tisku
Skin GJ6.9.3pf - 2009.09.01 for iGo8.3.4_102680(resolution 240_320, 240_400, 320_240, 400_234, 400_240, 416_234, 480_234, 480_272)
Only rename the directory from "ui_igo8" to "ui_igo8_da"
Additional features will be later.
:lol:
Vy už to tak ale máte ne?
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2009 14:48

nemáme, Gurjon je pozadu, my jsme již díky fmilanovi dál. To pouhé přejmenování jen řeší totéř, to nahrání pouhého iGO8.exe bez origo data.zip a branding.zip - funkčnost skinu s touto verzí, ale bez těch nových hejblátek.

Fmilan ten skin předělal tak, že v tom skinu ty hejblátka už máme i s origo data.zip a branding.zip.

viz diskuse na posledních několika stranách, píšu to již asi posedmé, snad to konečně někdo pochopí :(

Dimka už to má předělané tak jak my díky fmilanovi Gurjona, takže fmilan DiMku asi inspiroval :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 01 zář 2009 20:16

Tak už mi také nová verze 102680 funguje s ui_igo bez přejmenování na _da. :D :D

Použil jsem soubory: exe, origo Data.zip(kde jsem doplnil "multipoi.icon" a přejmenoval "kmlpoi.icon" na "__kmlpoi.icon" aby mi fungovali kml-ikonky) a branding, který SvoDa vyvěsil v tomto vlákně na straně 187 (viewtopic.php?f=12&t=223&start=1860).

Vymazal jsem adresář SAVE(mám ho stále zazálohovaný) a již mi iGO8 naběhlo i se zelenými navi šipkami i se všemi uživatelskými POI ikonkami. :D :D
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod fmilan v 01 zář 2009 22:27

Postupem popsaným IvoK jsem došel ke stejnému výsledku. Ovšem máte-li na mysli šipky manévrů, tak ty mám stále žluté. Kdepak najdu ty zelené :?: Dík.
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 02 zář 2009 05:35

SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 02 zář 2009 12:44

Děkuji pane :)
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 02 zář 2009 17:04

Není zač.
Když už jsem si hrál s tou ikonou Mýtné a přidal i tu na dálnici, chtěl jsem je odlišit, abych poznal, co je vlastně zaplé a nemusel si pamatovat, že vlevo je známka a vpravo mýtné.
nejsem žádnej grafik, ale za pokus to možná stálo:
display_0.jpg
display_1.jpg
display_2.jpg
display_3.jpg

Ti bystří (takže všichni :D ) pochopili že písmeno v ikoně Z=známka a M=mýtné ;) Chtěl jsem, aby to bylo nenápadné a nesvítilo to do očí, ale aby to bylo dešifrovatelné. Možná někdo vymyslí něco lepšího, budu jen rád :!:

Nové ikony jsou zde:
common.zip
.zip rozbalit a obě ikony nahrát do skinu do common

do navigatemap_480_272.ui pouze do řádku týkajícího známky, tzn s tím "route.allow_charge" dopsat Z.
<CHECKBOX btn_swapAutostrada x=388 y=210 z=1 bmp="$AutStrZ.bmp#2" alpha=8 boolmodel="route.allow_charge" onrelease='run sc_Set_toll' visiblemodel="ui.SwapAutostrada&navigation.has_route">

Do řádku s mýtným (route.allow_toll) není potřeba dopisovat či přepisovat nic, nová ikona nahradí tu starou
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 03 zář 2009 06:27

Tak se mi podařilo vyřešit i to stmívání té druhé (nově přidané) ikonky pro vyp/zap úseků s dálniční známkou (Z):

1. v souboru navigatemap_480_272.ui v tom řádku, kde jste přidávali to Z dle výše uvedeného příspěvku přidejte ještě jedno Z (odlišení scriptu) a řádek bude vypadat takto:
<CHECKBOX btn_swapAutostradaZ x=388 y=210 z=1 bmp="$AutStrZ.bmp#2" alpha=8 boolmodel="route.allow_charge" onrelease='run sc_Set_toll' visiblemodel="ui.SwapAutostrada&navigation.has_route">

z toho řádku můžete smazat i aplha=8, které je tam již zbytečné, bo se automatické zprůhlednění z max hodnoty 32 při naběhnutí či kliknutí do mapy na hodnotu 8 (25%) ovládá následujícími scripty,

2. doplnit do navigatemap.ui v common ve skinu:
do sekce <script sc_NaviMenuAlphaDown>
přidat zelený řádek
;Autostrada
btn_swapAutostrada.alpha 8
btn_swapAutostradaZ.alpha 8

a hned pod tím je sekce <script sc_NaviMenuAlphaRestore>
a zde taktéž přidat zelený řádek
;Autostrada
btn_swapAutostrada.alpha 32
btn_swapAutostradaZ.alpha 32

To tlačítko na rušení úseků se známkou jsem záměrně dal nalevo od původního tlačítka na vypínání úseků s mýtným, jelikož jsem chtěl, aby tlačítko na známku bylo přeci jen prstem za jízdy "přístupnější, bo v našich okolních zemích platí známky a nikoli mýtné. Mýtné okolo nás, co já vím, je v Itálii a Chorvatsku a pravděpodobně i Litvě, když tam má Gurjon (Litevec) tlačítko mýtné a nikoliv známka.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 03 zář 2009 09:35

Ale pozor, jak už jsem psal - např. v mapách CEDA, když klikneš na Toll, přestože zůstává zafajfknutá položka použít dálnice se známkou (nastavení trasy - nastavení typů silnic ; toto je to menu, kde bys to musel ovládat, kdyby ty tlačítka nebyly na mapě) a chceš tudíž dálnice se známkou použít, tě to vyhodí kromě dálnic s mýtným i z dálnic na které máš známku, takže to považuji za nedostatek těchto map. V TA a nQ to funguje správně - vypneš známku, hodí tě to mimo dálnice se známkou. vypněš mýto, vyhodí tě to z dálnic s mýtem a můžeš tudíž povolení/zakázání dálnic se známkou a mýtným různě kombinovat dle aktuální potřeby
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu