Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

instalace iGO8 na MIO710

Zde řešíme všechny modely navigací MIO - např. C510/C710/C250/C320/C520/C720/MOOV...

Re: instalace iGO8 na MIO710

Příspěvekod j.sida v 28 srp 2009 18:08

diky za odpoved, ale ja nemam problem s tim to rozbehat, spis mi jde o to, ze to nebeha, ale ze zacatku kulha (vyzkousim odebrani kml souboru a ozvu se) a ze budu muset vyuzit plusplus skin k tomu aby mi fungoval BT, kdyz spoustim iGo8 komplet z SD karty(dneska vecer se na to vrhnu). jinak samotny spusteni iGo8 funguje bez problemu... resp. spusti se po restartu z karty presne tak, jak je psano...
j.sida

Příspěvekod j.sida v 28 srp 2009 22:05

tak jsem nainstaloval plusplus skin a dalo by se rict, ze funguje napul. Po vypnuti tlacitkem na boku (uspanim) a naslednem probuzeni obcas padne hned pri obnovovani a obcas padne treba kdyz si chci nechat zobrazit POI v okoli kurzoru, nebo kdyz aktivuju stinitko (zobrazi se mi blutooth ikona) a klepnu na mapu. Nema nekdo napad cim to muze byt? v rootu SD karty mam APP (ta verze obsahujici taskbar a to upraveny SYS) a iGO8. Tam mam upravene data.zip a branding.zip pro verzi 64873, prislusnou verzi souboru do lang. Verze skinu je Skin igo8.3_plusPlus_v0.8-tS+ (Rev.163 - 090821). Nejaky napady cim to muze byt? Mio neni zamcene a ve vnitrni flash pameti nejsou provedeny zadne zmeny (docela se mi libila moznost nezasahovat do puvodniho usporadani). jinak pri klepnuti na dolni prouzek to po mne chce vecne restart. Ma to byt vymazani radaru, tak nevim jestli je to normalni chovani...Nekdo nejake napady/doporuceni? Treba zmena skinu na verzi 0.7 upravy v APP? Diky...

Ted to padlo i pri klepnuti na TMC ikonku. zpozoroval jsem, ze se mi dlouho neotevrel taskbar (dal jsem autohide a odskrtnul jsem always on top) Muze to byt tim?
j.sida

Příspěvekod tomasii v 28 srp 2009 22:57

Tak nejprve k návodům: Prošel jsem návody pro Cx10 a H610 a našel jsem příčinu chyby. Pro iGO8.0.0 jsme ve skinech pro Cx10/H610 volali APP umístěné na sd-kartě. Protože to bylo kontraproduktivní v případě, že se nepoužívala karta, šoupli jsme APP jako u Cx20 přímo do My Flash Disk. To jsem ale v návodech zapomněl uvést a upravit je.

Teď jsou návody pro Cx10 a H610 rozdělené na část pro skiny 8.0.0 a 8.3.x a snad OK.

A teď k tvým problémům. Pokud používáš iGO832.64873, tak by:
- APP mělo být v C710 v MFD. Pokud je na kartě, tak nebudou fungovat přidaná tlačítka rychlého menu, nemá to ale vliv na funkčnost iGO8.
- iGO8 nemělo padat ani z karty, ani z MFD. Mám to odzkoušené z obou míst s PlusPlus 07-tS+ i 08-tS+. Je-li karta bezchybná, nejsou ani s ní problémy.

Otázkou je, jak rozjíždíš iGO8 na té kartě. Tlačítkem Miomap pomocí startovací rutiny v Miomap/Miomap? Nebo startovacím pseudounlockem v kořenu karty? Tam by mohla být příčina. Taky bych na začátku zkusil minimální konfiguraci iGO8 (minimální sys.txt, žádné extra poi, radary, žádnou složku gps, ui_iGO8), žádné zásahy do stažené konfigurace iGO8 (přehazování data.zipů, branding.zip, atd.) A až ti to spolehlivě pojede, začal bych přidávat a měnit. A když mi to pojede, tak vše zazálohuj.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod j.sida v 29 srp 2009 00:53

diky za to, ze odpovidas i v tyhle pozahnane hodiny. takze: APP pridam do MFD (jakoby se stalo:)); dale igo poustim tim pseudounlockem (scriptem v rootu SD karty);

jinak iGo mam stazene z teto adresy: http://uloz.to/2274784/igo8-v.8.3.2.64873.rar
Pravdepodobne uz se jedna o nejakou rozsirenou verzi, protoze treba data.zip obsahoval o hodne vice rozliseni a celkem mel 30 MB (prepsal jsem ho potom tim tvym, ktery prezentujes pro mou verzi iga stejne jako branding). chapu to dobre, ze nemam pouzivat data a brandig z tvych stranek? Takze jedine co staci udelat aby mi tvuj skin plusplus fungoval je umistit APP do MFD a stahnout jazykovy zip? jinak sys.txt mi prijde hodne oklesteny. poslu to sem:

Kód: Vybrat vše
; Protože SYS_HD.TXT, byl tvořen v době, kde neexistovalo rozlišení 480x800 v DATA.ZIP, teď už ano.
; Není proto důležité ho na HD zařízeních používat, stačí jen v základním SYS.TXT upravit umístění app a to ještě PŘED INSTALACÍ
; Pro použití je nutné jen přidat nebo smazat znak středník.
; Znak středník znamená, že údaj za ním IGO ignoruje
; Níže jsou uvedeny příklady pro různá zařízení.
; POUŽÍT LZE POUZE JEN JEDN PŘÍKAZ app=......
; Ostatní dva SYS_HD a SYS_VGA jsou jen ilustrativní

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"
;app="Internal Storage/iGO8" ; HTC Touch Diamond (Touch Pro) - iGO na interní paměti
;app="Moje úložiště/iGO8"    ; Samsung Omnia CZ SW - iGO na interní paměti
;app="My storage/iGO8"       ; Samsung Omnia EN SW -  iGO na interní paměti
;app="Mio Recovery/iGO8"     ; MIO A501 + 702 (v interní paměti)
;app="Storage Card/iGO8"     ; MIO A501 + 702 (na SD kartě)

[interface]
maxzoom2d=6000000
mapfontscale=150
show_exit=1

[map]
2dheadup=1
3d_max_tiltlevel=8600
3d_min_zoomlevel=20
3d_zfar_horizon_ratio = 200

[roundaboutcam]
enabled=0
centery=50

[debug]
sound_q_length=200
queue_length=200
disable_outlookpoi=1
skip_eula=1

[sound]
sound_q_length=200
queue_length=200

[rawdisplay]
;highres=0 ;zde je možno ovlivnit
;vga=0 ;zde je možno ovlivnit
;autoconfig=1 ;zde je možno ovlivnit
wide=1 ;zde je možno ovlivnit
driver="GDI"

[msnd]
msnd.start=0

[gps]
set_messages=0

jinak poi jsem smazal (resp kml), mam tu slozku ui_igo8, kde jsou ruzne ikony a ci co a jestli reknes smazat, tak to smazu :) hlavne kdyz to zabere. slozku gps nemam a data.zip a branding.zip mam jen ty z tvych stranek no...

EDIT: jeste jsem vypozoroval, ze s oblibou spadne igo.exe v momente, kdy kliknu na ikonku TMC. Zajimava vec je, ze po prvnim zapnuti hned po resetu to jde normalne, ale kdyz ho uspim (tlacitkem vypnout na boku) a zase probudim, tak pokud mi to nespadne u neceho jineho, tak u tohodle zarucene. treba to pomuze detekovat pricinu. ja presne nevim co se vola pri ty dany udalosti. Jeste se mi dneska stalo, ze se mi zaseklo igo tak, ze i po resetu a dokonce tvrdem resetu se pokazde ukazalo na stejne obrazovce, se stejnou prednactenou trasou a nedalo se vubec nic delat. prsote jedinou interakci co jsem z toho dostal byl zvuk pri klepnuti na display. Neslo to ani vypnout. Proste nic. to se prave stalo, kdyz jsem klepnul na ikonku TMC po probuzeni ze spanku.

kdyz jsme u toho spanku, tak jdu spat. rano moudrejsi vecera:)
j.sida

Příspěvekod tomasii v 29 srp 2009 09:30

Ještě bych snad jen pro jistotu použil sys.txt, co mám na webu (originální). Je v něm myslím link na kartu, takže by měl běžet.

Takhle už víc neumím poradit, když se iGO8 na C710 rozjelo, neměl jsem nikdy tyto problémy, pokud bylo bezchybně nahrané na kartě. Je-li na ní ale nějaký soubor poškozený, pak dělá iGO8 skutečně divy, jede a nejede.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod j.sida v 29 srp 2009 10:00

ok dam tomu sanci a preformatuju SD kartu, nahraju to na to znovu, APP hodim do MFD a pouziju originalni sys od tebe (jak tam je asi jen 5 zaznamu) a uvidim no. diky. dam vedet

ted me napada. Pokud bych chtel iGo spoustet z karty, ale pouze po kliknuti na miomap v c710ce, tak by stacilo pouze v sys.txt u miomapu prepsat cestu, ktera by vedla na MFD\miomap\miomap na %SDCARD%/iGO8, s tim , ze bych igo8.exe prejmenoval na miomap.exe? Je to trosku hybrid mezi postupem pri instalaci do MFD a mezi postupem pri instalaci na SD kartu.
j.sida

Příspěvekod tomasii v 29 srp 2009 12:05

V sys.txt musíš mít cestu tam, kde máš iGO8, popř. jeho složky. Platí to pro iGO8 jako celek.

Chceš-li spouštět iGO8 (kdekoliv) pomocí tlačítka Miomap, tak nejjednodušší je dát do složky MFD/Miomap/Miomap dvojici souborů Miomap.exe + Miomap.scp ze startovacího balíčku z webu. Pro pokus se spouštěním na kartě nemusíš vlastní Miomap.exe mazat, pro pokusy stačí ho přejmenovat třeba na Miomap_orig.exe a nechat ho tam. Do složky pak přihraješ ty dva soubory. V souboru Miomap.scp pak musíš mít cestu k iGO8, třeba Call "\Storage Card\iGO8\iGO8.exe" na kartu do složky iGO8, nebo Call "\My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe" do MFD (to v případě, že ho dáš iGO8 do složky MFD/iGO8. Dál používat Miomap už ale nelze - nemůžeš ho volat a oba systémy se všemi mapami se do C710 už nevejdou).

Pokud bys chtěl Miomap rovnou vymazat, tak je ale nejjednodušší do složky MFD/Miomap/Miomap nahrát iGO8 a jak píšeš, iGO8.exe přejmenovat na Miomap.exe, nic víc není potřeba dělat. V sys.txt musí být samozřejmě cesta
[folders]
app="My Flash Disk/Miomap/Miomap"
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod j.sida v 29 srp 2009 12:14

diky. zkusim tentokrat podvrhnout jen ten miomap exe, protoze to spousteni igo po resetu se mi nejak nelibi :)

jinak tim startovacim souborem miomap.exe myslis predpokladm to co se puvodne jmenuje C710auto.exe a je to soucasti toho startovaciho balicku spolecne se souberm scp, ze?:)
j.sida

Příspěvekod tomasii v 29 srp 2009 16:41

Jj. je to ten startovací balíček pro C710/H610 v Návody: Start iGO8 v Cx10 a H610 na sd-kartě. Po rozbalení vezmi třeba C710auto.xxx a přejmenuj na Miomap.xxx a šoupni oba místo původního Miomap.exe (stačí, když ho přejmenuješ). Pak by se po stisku tlačítka Miomap mělo rozjet iGO8 na kartě ve složce iGO8 ;)

EDIT: Ten řádek Restart tam být nemusí, je potřeba pro spouštění po resetu. Proto je jednodušší rovnou použít start_xx10.zip v Návody: iGO8 v MFD Cx10 bez sd-karty, tam je už vše připravené a správně pojmenované. :D
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod j.sida v 29 srp 2009 17:48

muze mi nekdo rict, jak je mozny, ze se mi sama smazal obsah slozky MFD? Jedine co zustalo bylo mp3 a my picture, setting.dat, volume.txt :( uz pomalu zacinam videt rude

EDIT: no a tim si mily miomap rekl o vymazani z MFD a ja jsem s uspechem nainstaloval igo. Dekuji vsem za asistenci :)
j.sida

PředchozíDalší

Zpět na MIO - specifické postupy